Koibesprekingsdag

Koibesprekingsdag

Zoals gisteren vermeld zullen we vanaf volgende maand op regelmatige basis een koibesprekingsdag houden.

Op regelmatige basis wil zeggen om de 4-6 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid. De eerste dag wordt 28 februari. Wat is in grote lijnen de bedoeling van deze dag ?

Iedereen heeft de mogelijkheid om een koi aan te duiden om te bespreken. De kan de duurste, grootste, slechtste of lelijkste koi zijn die in het bestand aanwezig is, iedereen heeft het recht om een koi aan te duiden.

In totaal zullen er uiteindelijk 5 koi aangeduid worden. Indien er meerdere koi aangeduid worden, zullen ik en Ben een keuze maken uit de gewenste koi, of ik zal dit via een nieuwsitem laten bepalen, dat wil ik nog even bekijken.

Rond een bepaald tijdstip (rond 13.00 uur) zullen deze koi één voor één in een groot vat worden geplaatst, en zal Ben in grote lijnen uitleggen hoe hij deze koi ziet, en een beoordeling maken van zijn goede punten en zijn minder goede punten.

De belangrijkste punten zijn uiteraard de bouw, de huidkwaliteit en het patroon, maar ook de algemene uitstraling en de mogelijke toekomstige ontwikkeling. Het is niet de bedoeling om een koi op te hemelen of af te kraken, het is de bedoeling om een zo objectief mogelijk beeld te geven van de koi. Tevens heb je de gelegenheid om vragen te stellen, en je eigen mening te geven.

Voorafgaande aan de beoordeling van de koi, zal iedereen een formulier krijgen met daarop een aantal vragen, waarop je zelf punten kan geven van 1 tot 10. Al de resultaten zullen nadien samengetelt worden en zo kom je tot een algemene conclusie van hoe men tegen een koi aankijkt. Er zal ook altijd gevraagd worden of je na de beoordeling van Ben, en de bespreking, anders aankijkt tegen de koi of dat je oordeel veranderd is.

Het is niet de bedoeling om een hoogstaande discussie te voeren over een koi maar om samen te leren, en bepaalde punten te bespreken, te weerleggen of te begrijpen.

Ik heb totaal geen idee of dit genoeg interesse zal opbrengen. Ieder die echter een koi wil besproken hebben, moet me even een mail sturen met het codenummer van de koi die hij graag wil beoordelen op deze dag. Het mogen koi zijn die nog niet verkocht zijn, het mogen koi zijn die wel verkocht zijn, maar dan met toestemming van de respectievelijke eigenaar.

De beoordeling zal door Ben worden gedaan, die een beetje terug is van weggeweest. Waarom Ben ? Omdat ik Ben nog altijd als één van de weinigen beschouw die een bijzonder goed zicht heeft op koi, en een koi kan lezen voor de toekomst. Zijn kennis staat in mijn ogen buiten kijf, en hij heeft in mijn ogen bewezen wat hij kan.

Dit wil niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft, want anders was het koihouden veel te makkelijk. Er zijn nog veel andere factoren die meespelen, maar zijn zicht op koi is in mijn ogen bijzonder goed. Voor de anciens is Ben een oude bekende, voor de nieuwelingen een ervaring om zijn passie te aanhoren.

Heb je interesse om een besprekingsdag mee te maken, geef me dan even door of je aanwezig wil zijn of niet, en als je een bepaalde koi wil besproken hebben, dan ook even het bijhorende codenummer doorgeven. Indien je een verkochte koi wil bespreken die niet van jou is, moet ik eerst toestemming vragen aan de eigenaar, maar dat zul je wel begrijpen.

In de toekomst wil ik iedere maand ook een bepaalde zaterdag om een evenement te laten plaatsvinden. Misschien is het interessant om even door te geven waar je interesse eventueel naar uit zou gaan. Zo zou Mike van Zijl een voordracht kunnen houden over het voer, wat altijd interessant is, en die we het vuur eens aan de schenen kunnen leggen. We kunnen bepaalde filtertechnieken eens bespreken. Ik moet natuurlijk wel de nodige mensen hiervoor in kunnen schakelen. Laat even horen wat je interessant zou kunnen vinden en ik zal het proberen te regelen.

Geef je op tijd op als je op 28 februari aanwezig wil zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137