Koivrienden op bezoek

Koivrienden op bezoek

Volgende week is de jaarlijkse bijeenkomst van de koivrienden.

Naar jaarlijkse gewoonte geef ik een prijs om te verloten tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst. Ditmaal zijn het 2 bussen melkzuurbacteriën van 5 l. die ik voor de loterij heb meegegeven, en zo krijg je wat variatie in de prijzen die weggeschonken worden.

Martin (niet de Martin, maar mart-ang) kwam de prijzen even ophalen, en toeval of niet, maar er waren een groot aantal "koivrienden bekenden" aanwezig, waaronder Polleke, Roger en Rudy. Ik zag Martin likkebaarden bij een paar van mijn koi, en omdat de aanwezigen een aantal koi hadden zitten, maakte ik van de gelegenheid gebruik om de namiddag op te vullen met het bowlen van enkele nisai Momotaro.

Stephan was ondertussen aangekomen, en die moet helaas 2 uur rijden om bij Interkoi te komen. Tot overmaat van ramp bracht hij het lekkere krentenbrood mee uit de streek, en eigenlijk mag ik dat niet eten....

Met nog enkele andere klanten uit de regio, was het dan een tijdje gezellig keuvelen bij het bekijken van de koi. Eerst en vooral moest ik ook enkele koi bowlen voor mensen die op grote afstand van Interkoi wonen, en niet zomaar eventjes kunnen binnenwippen.

Eerst en vooral heb ik dan de 2 koi van Jelle gebowld, een tancho showa en een kohaku van Momotaro. Natuurlijk heb ik deze gefilmd. De kohaku werd begin dit jaar als tosai aangekocht en heeft tot het najaar in de mudpond gezeten. De tancho showa werd tijdens de opensales aangekocht. Het shiroji komt niet echt goed over in de films, omdat alles binnen gefilmd is, en dat geeft een wat geliger gevoel. Hou hier wat rekening mee, want de koi zijn echt spierwit, dat kunnen de aanwezigen beamen.

De kohaku van Ton had een lichte transportschade aan de staart, maar dat is zo goed als genezen ondertussen. Het is echter een punt van aandacht. Ik blijf erbij, de koi die Momotaro opstuurt komen altijd perfect uit de transportdozen, maar sommigen laten te wensen over. Ofwel hebben de koi te lang gegeten en produceren ze te veel ammoniak tijdens de reis, of het is iets anders. Hier moet ik Momotaro toch altijd een pluim geven, en Polleke kan dit bevestigen, want die was erbij.

Martin had zijn oog laten vallen op een shiro utsuri van Momotaro, en waarom zou ik hem deze eens niet laten zien. Nu ik toch aan het bowlen was, kon ik ook wel de 2 koi laten zien die nog niet verkocht waren. Zelf vind ik het een geweldige shiro, en de showa heeft een uitzonderlijk toekomstpotentieel. Als je het filmpje bekijkt dan weet je waarom.

Na de shiro en de showa komt er plotseling een dijk van een man (mannelijke koi !!) te voorschijn. Polleke heeft hier zijn tanden in gezet, maar wat zou je met een man van 55 cm als nisai, wetende dat hij van Momotaro komt...je zou voor minder. De man wordt gevolgd door de 2 andere aanwinsten van Polleke, want hij vond het toch plezierig om zijn koi nog eens voor de laatste maal te zien vooraleer ik op verlof ging. De showa van de veiling is een groeikanon, en behoort met zijn 65 cm tot de grootste nisai die ik ooit heb gezien. Samen met de kindai showa van 60 cm, zijn het koi die ik binnen 2-3 jaar eens heel graag terug wil zien. Maar dan nodig ik mezelf uit op de koffie bij Polleke, of hij moet zijn vijver maar eens in de vijvertoer laten passeren.

Last but not least komt dan nog de shiro met de body van een bodybuilder van Rudy in het filmpje voor. Ontzagwekkend is het woord dat de omstaanders gebruiken om dit soort koi in de bowl te zien. Ik volg Rudy al enkele jaren, en zijn koi ontwikkelen altijd zeer goed in zijn vijver. Het sumi laat hij spetteren, en er wordt met verstand van zaken gevijverd. Het is een uitdaging deze shiro, maar een uitdaging die zal lonen. Beloftevol, spannend en uitdagend is dit soort koi, en dat geeft de voldoening die nodig is om van de koihobby te blijven genieten.

De dochter van Rudy had haar nieuwe schoentjes meegebracht. Puma schoentjes die en licht en geluid maken, waar een usb poort voorzien is om aan te sluiten op de computer....wat nog allemaal. Straks kan je nog iets uploaden zodat je zelf niet meer hoeft te stappen. Ik vond het wel "show" om het met de woorden van mijn kleinkinderen te zeggen.

Stephan was van ver gekomen om zijn winddoek te komen ophalen. Deze winddoeken verkoop ik vrij veel aan mensen die hier een bepaald nut in zien. Stephan liet deze maken om zijn quarantainebak mee af te dekken als hij dit nodig had. Ik krijg vrij veel aanvragen voor het laten maken van deze doeken, en soms voor allerhande gebruikstoepassingen. Zo zijn er die een schaduwdoek aankopen om hun vijver in de zomer in de schaduw te zetten. Om hun bakkishower mee af te schermen, of zelfs om over hun vijver te spannen. Ik zal er binnenkort eens een nieuwsitem aan wijten.

Natuurlijk kwam stephan niet van zo ver gereden voor het doek alleen, want voor 6.75 euro is het opgestuurd. Neen, hij kwam naar zijn lievelingskoi, de kohaku kijken, en ik weet precies wat Stephan graag ziet. Deze twee kohaku steken de ogen uit van hem, maar dat had ik ook blindelings kunnen vertellen. Ik moet alleen nog proberen hem over de streep te trekken, en of me dit lukt weet ik niet, ik zal mijn best moeten doen.

Zelf heb ik ook een zwak voor deze 2 kohaku. In het vervolg van het filmpje zie je ook nog enkele andere kohaku van Taniguchi San. Ze zijn niet zo ontzagwekkend groot als de Momotaro of de sakai, maar je moet wel begrijpen dat Taniguchi San niet de mogelijkheden heeft om de koi op dezelfde manier te laten ontwikkelen. Ze komen er wel, maar het is dan iets langzamer, maar is dat verkeerd ? De genen zitten er in, en de kwaliteit hebben ze zeker en vast. Maar de mensen zijn momenteel echter gefixeerd op het grote, het enorme...

Last but not least voor vandaag, en om het nieuwitem ook weer niet overdreven lang te maken laat ik nog een filmpje zien van 3 koi die zowel mijn hart als het hart van vele anderen hebben gestolen. Op speciaal verzoek heb ik de yondan kohaku en de lepelkohaku van Yamamatsu gebowld, en daarna de vertederende kohaku met het hartje op de rug van Momotaro, alsook de kindai showa.

Ik ga hier niet te veel over uitwijden, bekijk het filmpje zelf maar. Ik heb genoten van alle vissen die ik gebowld heb, maar ook van alle klanten die geweest zijn. Voor mij kan het eindejaar en het begin van het nieuwe jaar niet meer stuk. Ik ge met plezier terug naar Japan in Februari, en hoop dat ik koi kan kopen op dezelfde manier zoals ik het de laatste keer heb gedaan. De meeste mensen zijn laaiend enthousiast over de prijs/kwaliteit verhouding van de vissen, maar ik zeg het nogmaals...het zal is niet evident om op deze manier koi te kunnen inkopen. Ik ben er in ieder geval klaar voor...

Meer afbeeldingen

Koivrienden op bezoek: afbeelding 1
Koivrienden op bezoek: afbeelding 2
Koivrienden op bezoek: afbeelding 3
Koivrienden op bezoek: afbeelding 4
Koivrienden op bezoek: afbeelding 5
Koivrienden op bezoek: afbeelding 6
Koivrienden op bezoek: afbeelding 7
Koivrienden op bezoek: afbeelding 8
Koivrienden op bezoek: afbeelding 9
Koivrienden op bezoek: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240