Toch eens even meten

Toch eens even meten

Gisteren had ik even de tijd genomen om de kleintjes toch eens even te meten.

Gewoon willekeurig een aantal tosai gebowld en even met mijn kleine pollekes gemeten (pollekes = handjes). Niet eenvoudig om dit spul in je fijne handjes te nemen. Ze zijn vliegensvlug en worden niet graag vastgenomen.

Zoals je kan horen in dit filmpje zijn ze tussen de 18 en 22 cm op dit moment, zodat je kan stellen dat ze gemiddeld een 5-tal cm gegroeid zijn na hun aankomst. Normaal zouden ze ± 1 cm per week moeten kunnen groeien momenteel, dus tegen de tijd dat ze klaar zijn om te verhuizen, lijkt me 25-30 cm een haalbare kaart, en is het beoogde doel bereikt.

Wel kan je zien dat er sommige toverballetjes tussenzitten, en dat je goed moet kijken welke showa het is. Ik concentreer me vooral op het hi, want het sumi is onvoorspelbaar. Toch plezierig om naast de grote jongens wat speelgoed te hebben. Misschien dat ik op mijn volgende trip me toch nog eens laat verleiden om er een aantal aan te kopen.

Dan nog het volgende nieuws. Zoals je waarschijnlijk gelezen hebt, zijn er een aantal foutieve koi geleverd in december. Twee koi waren niet geleverd, en in de plaats heb ik 3 andere koi ontvangen die bestemd waren voor iemand in Indonesië. De niet geleverde koi worden in het voorjaar verstuurd, dus dat komt in orde.

Er is geruime tijd over nagedacht om de koi naar betreffende eigenaar te versturen, maar het leek onbegonnen werk en bovendien een kostelijke zaak. Ze hebben me nu gevraagd of ik deze voor hen wil verkopen, en ik heb mijn goede hart maar weer eens laten zien. Ik heb ze nu even onder nieuwe aanwinsten gezet, maar nog even zonder prijzen.

De prijzen zullen vermeld worden, van het moment dat ik informatie van hun heb ontvangen, maar ondertussen kan je ze al bekijken en misschien is er wel interesse.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240