Koninginnedag was perfect

Koninginnedag was perfect

Vierden ze in Nederland Koninginnedag, voor ons is 1 mei een feestdag (dag van de arbeid) en heeft iedereen een overbruggingsdag genomen, m.a.w. een verlengd weekend tot woensdag.

De tijd was gekomen voor 2 tosai showa van Momotaro om naar huis toe te gaan. Marco en Peter hadden koninginnedag uitgekozen om hun koi te komen ophalen.

Om dit op film te zetten is normaal, maar ditmaal waren mijn kleinkinderen Lisse en Sander van de partij, die zich even konden amuseren met de visjes. (uiteraard na ontsmetting van hun handjes). Ze hadden er duidelijk plezier in. Op het einde van het filmpje zie je nog even het soragoike van Johan, die ze voor de aardigheid sorake gedoopt hebben.

Beide showa waren intussen een 4-tal centimeter gegroeid en dat is toch niet onverdienstelijk op 3 maanden en dit tijdens de opvangperiode. Onze voorspelling is dan ook dat de grootste toch 55 cm zou moeten aantikken op het einde van het jaar.

Morgenavond is het tijd voor de laatste partij koi dit voorjaar, en toch weer wel een levering die kan tellen. Er zijn een aantal koi bij, die intussen al 3 jaar mudpond achter de rug hebben, maar ook de 80 cm hebben bereikt. Het zijn spannende dagen.

Een sanke die toch wel indrukwekkend is, en waar ik even stil wil bij blijven staan, is deze Godan Sanke. De koi heeft nog geen naam, maar "Godan" als naam blijkt me best aardig om te dragen.

Deze sanke was een verrassing om aangekocht te krijgen, want dit leek in eerste instantie niet evident. Vermoedelijk was het de korte gedrongen bouw van het hoofd dat ons de mogelijkheid gaf om onze slag te slaan. Die buffelkop heeft echter ook zijn charme, en nu ze de gezegende leeftijd van bijna 5 jaar heeft bereikt, reeds over de 80 cm is, (de 80 cm is verleden jaar november gemeten), is de 90 cm in het verschiet, en zeker in de 70 kuubs vijver waar ze haar verdere loopbaan zal verderzetten naast grootheden zoals Daishiro.

Op speciaal verzoek, en uiteraard graag gedaan, heb ik dit filmpje gemaakt om de komst van "Godan" even in de verf te zetten. Indien iemand nog wensen heeft om filmpjes op een bepaalde manier te bewerken of van bepaalde muziek te voorzien, laat maar weten....

Meer afbeeldingen

Koninginnedag was perfect: afbeelding 1
Koninginnedag was perfect: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137