Leerzaam en onderhoudend

Leerzaam en onderhoudend

Prachtig weer, een luisterend oor en verstandige vragen maken een zaterdag tot plezierige dagen. Zoals iedere week s'morgens beginnen we om afstrijkjes te maken. Niet nodig denk je ? Ja hoor, zeker en vast wel.

We dwingen onszelf iedere zaterdag morgen om een grondige controle te doen. Dit is niet enkel in het voordeel van de koi, maar ook in het voordeel van de klanten. Tegelijkertijd is het ook een mooie gelegenheid om wat filmpjes te maken van de snoepjeswinkel, zodat we niet altijd moeten bowlen.

Toegegeven in een bowl is het misschien altijd mooier, maar op deze manier kan je toch ook genieten. Vandaag heb ik filmpjes gemaakt van vijver 4 en vijver 5. In vijver 4 bevinden zich nog maar 15 koi, zei het wel allemaal koi met jumbo eigenschappen en tussen 60-75 cm, in vijver 5 zitten de opgroeivisjes die aan hun laatste weken bezig zijn. Alhoewel visjes...het zijn flinke knapen geworden waarbij vooral de kwaliteit er af spat ! Zelden deze resultaten gezien !

Toeval of niet, de enige vrouwelijke sanke hadden we in het net te pakken gekregen, en dan is het altijd even genieten. Gekocht op 35 cm in het voorjaar, beweerde Ben dat ze de andere deelnemers aan de opgroeivijver voorbij zou schieten qua groei. Laat hem nu toch ook nog eens gelijk gehad hebben zeker ! Machtig resultaat als zeg ik het zelf, want iemand anders zegt het toch niet. Probeer ze maar te vinden, dit soort sanke.

Of de kat ermee speelde, maar we waren juist van plan om enkele showa te bekijken die we geselecteerd hadden voor de Grow out Challenge 2021 of het leek dat de klanten het geroken hadden, want ze kwamen plotseling de stoep opgereden. Gezellig, dan konden we samen wat showa bekijken en beoordelen.

Met zijn allen rond de bowl, terwijl Ben zijn beste beentje voorzet om gepaste uitleg te geven, en de trein is vertrokken. Iedere aanwezige was blij om de uitleg te horen, en achteraf beweerden ze dat ze veel gezien en geleerd hadden. Ze begrepen niet hoe moeilijk het eigenlijk is om een koi te beoordelen,  maar door de logische uitleg begon het licht toch te dagen. De meesten bekenden dat ze zich toch bot staarden op het patroon zonder rekening te houden met de huidkwaliteit. De bouw inschatten vonden ze het moeilijkste.

Bowl 1 met showa 2003052 en 2003085

Bowl 2 met showa 2003043 en 2003032

Dat zouden we meer moeten doen Ben, om de mensen wegwijs te maken in het bekijken en beoordelen van koi. Om definitief mee te doen met de GOC was nog iets te vroeg, daar moesten ze nog wat tijd voor uittrekken om alle showa nog eens te bekijken.

Ondertussen zijn er 6 stuks uitgekozen die deel uitmaken van de GOC. Nog iets te weinig om interessant te zijn, maar hopelijk dienen zich nog andere kandidaten aan. Het zou fijn zijn mochten zich nog enkele kandidaten aanmelden. Maar ik denk dat ze de strijd niet aandurven !

HET EINDE IS IN ZICHT

Ik wil de mensen al stilaan informeren over het einde van de groeivijver, zowel in de serre, opgroei 1 als hier in Arendonk, opgroei 2. Het weer is deze week nog goed tot en met woensdag, daarna begint de temperatuur te dalen. Wij zullen onze temperatuur vanaf 24 september tot 1 oktober ook beginnen aan te passen aan de buitentemperatuur. Vermoedelijk zal dit rond de 16-17° zijn, ideaal om alle koi over te zetten.

De koi zullen moeten opgehaald worden tussen 1 en 15 oktober ten laatste, er is geen uitstel mogelijk want de plaatsen moeten ingenomen worden door de nieuwe koi die vermoedelijk in de 2de helft van oktober binnenkomen. De vijvers  moeten ook tegen die tijd ontsmet en opnieuw klaargemaakt worden. Ik verzoek dan ook dat iedereen zich aan deze afspraak houdt. Ik zal alle mensen persoonlijk een mail sturen.

Wel is het zo dat er zich nieuwe koi in de serre mogen nestelen. In de loop van deze week zal ik de kandidaat opgroeiers serre bekendmaken, inclusief de voorwaarden.

BELANGRIJKE MEDEDELING

Volgende week zaterdag 26 september zal ik open zijn van 11.00 uur tot 13.30 uur. Daarna moet ik vertrekken voor dringende zaken. Gelieve hier rekening mee te houden aub. Zondag ben ik ook gewoon aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur, alsook vandaag.

VOORALEER IK HET VERGEET !

Het is vandaag de laatste dag voor de bestellingen. Morgen geef ik de uiteindelijke bestelling door voor alle producten die ik aangeboden heb !

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

David

555


Kondho

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml