Matsue Yamabuki-Mukashi

Matsue Yamabuki-Mukashi

Afgelopen Japan trip waren we bij Matsue geweest zoals jullie weten. Hier hebben we 3 mooie metallic koi aangekocht of te wel Yamabuki en mukashi ogon. Hoe kan je deze soort het beste omschrijven ?

andré de groot"Mukashi" betekent "vroeger" of "ouderwets" in het Japans, en "Ogon" verwijst naar een categorie van koi met een egale, metallic glans. Mukashi Ogon-koi staan bekend om hun eenvoudige, maar elegante uitstraling. Ze hebben meestal een gouden metallic schubbenpatroon over hun hele lichaam, en de kleur kan variëren van lichtgeel tot diep oranje. Deze koi zijn gewaardeerd vanwege hun rustige en klassieke uitstraling, en ze worden vaak gewaardeerd in vijvers en tuinen als symbolen van schoonheid en geluk.

Allre 3 zijn nisai met certificaat en het zijn bijzonder mooie koi in als je prijs/kwaliteit in acht neemt. Ik had deze zien zwemmen en kon ze niet laten zitten zeker omdat ik weet dat het niet alleen gosanke is wat de klok sla en zo proberen we ook eens wat varitatie in het aanbod te brengen. Zo ook niet alleen de duurdere koi maar ook koi die betaalbaar zijn met een goede kwaliteit.

We  moeten alles in perspectief zien, en zijn niet blind voor enkele minpuntjes, want ja daar zijn we goed in...minpuntjes aanhalen. Kijk naar de koi en de prijs en dan ook nog eens naar de positieve punten dan kunnen we alleen concluderen dat het goed zit.

Als ik ze bekijk zie ik het fukurin er al mooi opzitten de schubben liggen al verdiept. Dan ook nog eens de symmetrie van de schubben klopt ook en mooi verdeeld. Dan hebben we de huid die zeker niet slecht is met een mooie metallic glans erop.

Lengtes tussen de 55-60 cm met potentie om nog zeker wat lengte te pakken mogen we concluderen dat het geen slechte koi zijn. Ik kan ervan genieten en als we naar 1-kleurige koi kijken hou ik van de variëteit. Bekijk de koi eens goed en weet zeker dat je de schoonheid kan waarderen ook met de kleine minpuntjes die op elke koi zitten.

Wist je trouwens dat we op dit ogenblik 253 koi kunnen aanbieden, en ja, die mogen er allemaal zijn. Hou wel de locaties in de gaten waar de koi zzich bevinden. Ik kan me moeilijk voorstellen dat er niet iets interessant voor jullie tussenzit.

 

Meer afbeeldingen

Matsue Yamabuki-Mukashi: afbeelding 1
Matsue Yamabuki-Mukashi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml