Matthijs op de Shinkokai Rijswijk

Matthijs op de Shinkokai Rijswijk

Op zondag ben ik (Matthijs) uiteindelijk toch nog op het laatste nippertje op de koishow in Rijswijk geweest.

Na een zeer drukke dag kon ik dan om 13.30 toch nog vanaf regio Zwolle vertrekken richting Rijswijk, ik twijfelde wel even aangezien ik er dan maar anderhalf uur kon vertoeven... maar ach waarom ook niet! Na een lange rit (vanaf hier toch 2 uur) aangekomen bij de broodfabriek.

Snel naar binnen gegaan zodat ik nog even rustig langs de showvats kon lopen, om vervolgens nog even wat bekenden op te zoeken. Direct bij binnenkomst was me duidelijk dat de boel weer netjes en geordend opgezet is. Goede ruimte tussen de stands en om de vaten heen, dat is voor mij een pluspunt. Snel langs ieder showvat gelopen.

Eenmaal aangekomen viel mij als eerste op dat er beluchting aanwezig was in de vaten, ik meen gelezen te hebben dat dit niet zo zou zijn maar vermoedelijk is dit later gewijzigd i.v.m. de vissen. Aangezien ik zoals de meesten met ons de vissen het belangrijkst vind, had ik hier dan ook verder geen problemen mee.

Al snel gezien dat over het algemeen de kwaliteit van de ingezette vissen goed is, ook wel een aantal vaten waarvan ik dacht... hmmm waarom zwemt dat op een show... maar goed.... Wederom net als vorig jaar was de verlichting [ik zit in dat werk" target="_blank" rel="noopener"> op de vaten goed in orde was. Erg belangrijk vind ik, omdat dit uiteindelijk de vis pas echt goed laat zien, chapeau voor de organisatie in deze !

Nadat ik alle kleine vaten gezien had, waar overigens super vissen tussen zaten [zo ook op de eerste foto de kohaku die dit jaar in de finale van koi-idol nipt 2e werd en op de 2e foto nog een glimp van de winnaar van koi-idol 2012 dan maar naar de grote vaten gegaan.

Hier zwommen alle grote prijswinnaars zo ongeveer... wat me direct opviel toen ik haar zag was dat het beni van Vertigo er niet best uit zag... voor mij dus tot daar begrip voor het niet GC worden. Vervolgens alles rond geweest en bij de GC aan gekomen, wat een beul van een vis, deze komt qua lengte misschien nog wel iets tekort bij de andere grote jongens maar deze vis was echt super in conditie en het maruten patroon is helemaal mijn ding. Ik heb hier dan ook even heerlijk van genoten!

Hierna ben ik maar even mijn rondje gaan doen en gelukkig heb ik nog diverse bekenden gesproken. De meeste mensen hadden echter al wel de neus richting huis staan, dealers en hobbyisten die stonden te trappelen om de koi in te pakken en ze weer veilig thuis te brengen.

Al met al een gezellige show waar alles prima op orde is, voordeel van de indoor vind ik dat de condities van het water beter onder controle zijn, hiermee vooral de temperatuur!

Doorloopsysteem op de vat's is nog een plus hierbij.

Enige wat ik zag is dat ik een aantal vissen terug zag die ik vorige week nog in Oldenzaal had gezien... en dat was te zien aan de vissen. Kan er toch echt met mijn kop niet bij dat mensen 2 weken achter elkaar met hun vissen gaan slepen naar shows... al helemaal niet als het hier om dealers gaat... Ze zouden beter moeten weten...

Ik zeg .. Luc.. volgend jaar maar weer eens meedoen daar!

Gisteren 673 unieke bezoekers

Ben benieuwd of Matthijs beter scoort dan ik vandaag.

Meer afbeeldingen

Matthijs op de Shinkokai Rijswijk: afbeelding 1
Matthijs op de Shinkokai Rijswijk: afbeelding 2
Matthijs op de Shinkokai Rijswijk: afbeelding 3
Matthijs op de Shinkokai Rijswijk: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht