Mooie nieuwe projecten

Mooie nieuwe projecten

Op dit ogenblik zijn nieuwe projecten een noodzakelijkheid en zeker welkom. Het is ook mooi dat je af en toe mails aankrijgt die je dagelijks werk en de inspanningen die je doet om de koihobby op een hoger niveau te brengen toejuichen. Je neemt het als zoete broodjes in je op en het geeft je een stimulans om  verder te gaan, toch zeker in deze duistere tijden.

Mails zoals hieronder geschreven door een quasi onbekende, doen je dan ook deugd en brengen licht in de duisternis die momenteel toch de overhand krijgt. Dit werd me toegestuurd door Kristof. Neen, niet DE Christof maar een Kristof met een K !

----------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Luc,

Ik las in je nieuws deze morgen dat je maar twee beoordelingen binnen had gekregen. Ik had de mijne ook gemaakt maar had deze als reactie gegeven op het nieuwsitem waarin de oproep stond dus daarom had je dit misschien niet meer gezien.

Voor mezelf mocht showa I met de 14 punten gaan lopen. Waarom ik voor I gekozen heb is simpel uit te leggen, omdat ik dit van patroon de mooiste vind. Als onervaren koi-houder ken ik persoonlijk nog te weinig om goed te kunnen oordelen over goed of slecht. Maar wat ik ondertussen al wel weet is dat er bij u op de site weinig slecht te zien is. Daarom dat ik ook dagelijks graag je nieuwsitems lees. Zeer leerrijk voor mezelf.

Ik zal me anders ook even voorstellen. Mijn naam is Kristof en sinds twee jaar wonen ik en mijn vriendin in onze huidige woning. Deze zomer hebben we besloten om onze eigen koivijver aan te leggen. Ondanks dat we een mooie natuurvijver aan onze tuin hebben grenzen wou ik toch graag een eigen vijver met iets meer persoonlijk contact met de vissen. In bijlage zit een foto van de huidige status.

Ik doe alles zelf, van uitgraven, beton, metsen, polyester... gelukkig ben ik wel zo slim geweest om info te vragen bij zenkoi en polyvijvers. Deze mensen zijn al een goede bron van info geweest voor mij.

De vijver heeft een totale inhoud van 50m3 en mijn bedoeling is om naar een 10-15 vissen te gaan. Liever wat minder maar betere kwaliteit dan een hele bak vol, en met problemen. Daarom dat ik ook zo graag op jou site rondhang. Ik hoop om de vijver ergens eind volgende maand te kunnen vullen. Of er dit jaar dan nog vissen in komen zal ik nog moeten bekijken en luisteren naar wat de kenners zeggen.

In ieder geval bedankt voor wat je allemaal doet met je site en je nieuwsitems. Zonder het zelf te beseffen heb je met dit alles jezelf een nieuwe klant bezorgd. Dus zeker tot later.

Mvg, Kristof

Ter info: Showa I werd op plaats 2 genoteerd met 13.75 punten (15.25 punten voor showa G) nadat jou beoordeling werd bijgevoegd.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Uiteraard ben ik bijzonder blij met deze woorden. Het enigste wat ik kan vervolledigen is dat het niet onverstandig is om in het najaar nog enkele koi in te zetten om de vijver tijdens de winter te laten rijpen. Ondanks het feit dat de mensen de koi graag bijzetten in het voorjaar, ligt het najaar voor ons beter voor de hand.

De uitleg is vrij eenvoudig. In het najaar zijn de koi goed doorvoed en over het algemeen ook in goede gezondheid om de winter in te gaan. In het voorjaar hebben ze de winter verteerd en stellen ze alles in het werk om zich te herstellen van de hibernatie periode. Over het algemeen hebben de koi enkele maanden geen voer meer gehad, wat normaal is, en dus niet abnormaal, en zijn ze nog volop aan recuperatie bezig.

Begin met niet teveel koi, een 3-tal lijkt me ideaal en koop verstandig bij, dus niet teveel ineens en laat eerst de kennis primeren om zo tot een volwaardig bestand te komen. Niet makkelijk, want echte koikichi evolueren ook naarmate ze bijleren. Het is dan ook verstandig om je te laten bijstaan door mensen met verstand, wie je daar dan ook voor inschakelt.

In ieder geval, bedankt voor deze update, het ziet er meer dan veelbelovend uit....ga met overleg te werk !

----------------------------------------------------------------------------------------------

Even van de gelegenheid gebruik maken om ook nog een overblijver te presenteren. Het is niet dadelijk de meest in het oog springende koi, maar toch een showa die wat in huis heeft. Ze werd aangekocht op veiling van Momotaro oktober 2019, en heeft tot op dit moment nog niemand getriggerd ondanks dat de kwaliteit wel degelijk aanwezig is.

Dwing me echter niet in superlatieven te vervallen, maar waardeer de kwaliteiten die ze nu al kan laten zien. Als eerste opmerking zul je vermoedelijk horen: 'het zal wel geen grote koi worden ! '  Weet je wat ? Het is mogelijk dat je nog gelijk hebt ook, maar is de lokroep  grootte nu nog het enige belangrijke dat de koikichi begeesterd ? Bestaat er nog zoiets als kwaliteit, een onderdeel wat je zeker kan terugvinden in dit exemplaar, dat als je het sumi wegdenkt over een sympathiek sandan patroon beschikt !

Niet groot genoeg worden ? Als je bedenkt dat ze 51 cm was bij aankoop, en u de 57 cm aantikt, is dat geen gestadige groei ? Ik heb goedkope koi van jaren geleden toen tosai op hun 9 maanden en 28 cm als jumbo tosai beschouwd werden zien uitgroeien tot jumbo van 75 cm, wat zegt dit dan over deze koi ?

Ik begrijp en denk ook dat deze niet de magistrale grens van 80-85 cm zal overschrijden, maar een kwalitatief goede koi van 75 cm is toch ook een juweel ? Weet je nog wat tijd wil zeggen ? Neen ? Tijd is datgene wat nodig is om koi te laten ontwikkelen tot een bepaald niveau. Dat zijn geen weken, dat zijn geen maanden, neen, dat zijn jaren !

Als je dan de prijs van deze showa in achting neemt, dan weet ik dat dit voor veel mensen ook veel geld is, maar vergeef me als ik zeg dat dit een lachertje is. Zeker...ik ken de waarde van geld beter dan wie ook die hier leest, maar de prijs die er nu op geprikt is, is echt een lachertje en indien deze showa op een plaats met kennis terechtkomt, dan weet ik wat deze in zijn mars heeft.

Laat dit door ons gezegd zijn !

Meer afbeeldingen

Mooie nieuwe projecten: afbeelding 1
Mooie nieuwe projecten: afbeelding 2
Mooie nieuwe projecten: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

The Untouchable

555


Matthijs

555


Kristof_d

555


Wim DW

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml