Zijn filmpjes belangrijk ?

Zijn filmpjes belangrijk ?

Ik wou even weten of er een verschil is in filmpjes die door mij gemaakt werden of filmpjes die door een klant van Interkoi zijn ingezonden. Hebben deze effect op het oordeel van de jury ? 

Het is niet de bedoeling om kritiek te geven,maar om te vergelijken en de moeilijkheidsgraad van het jureren te begrijpen. Zelf zou ik nooit een jurylid willen zijn, laat ik dit vooropstellen. Het lijkt me een heel ondankbare taak dat respect afdwingt.

Bovendien is het beoordelen via foto en filmpje van koi eigenlijk een onbegonnen taak, maar door de omstandigheden een veroorloofde gang van zaken. We mogen blij zijn dat er nog de moeite gedaan wordt om iets te organiseren om leven in de brouwerij te houden.

Deze staat momenteel al op een laag pitje, en het zal voor velen een overlevingsperiode worden. Het gevoel zit niet goed en wat de toekomst brengt is ook onzeker. We houden ons hart vast en we hopen dat het najaar de mogelijkheden tot het inkopen van koi weer mogelijk wordt. 

Toen ik Pascal, de eigenaar van deze sanke die trouwens toevallig onlangs nog in het nieuws was verschenen contacteerde met de vraag hoe hij het filmjpe en de foto had gemaakt, vertelde hij me dat dit met een spiegelreflex camera was gemaakt. Dit zou overigens de juiste methode zijn.

Je moet bedenken dat' het YouTube kanaal en andere kanalen filmpjes vermindert in kwalliteit. Hoe ze dit precies doen is een raadsel, maar de kwaliteit wordt lichter gemaakt om de servers vermoedelijk niet te over belasten denk ik.

Ik kon het echter niet geloven na het zien van zijn filmpje dat getoond werd op de holland koishow. Was de kwaliteit slecht ? Neen, die was niet slecht, maar ik bemerkte een mindere intensiteit in het beni van de koi. Ook de foto liet te wensen over. Deze heb ik even naast elkaar gezet om te vergelijken. Ik denk dat de waarheid ongeveer in het midden ligt van de foto's.

De linkse foto is de foto van Pascal, de rechtse foto is een foto bij aankoop door ons gemaakt. Het verschil is duidelijk. Bekijk hiet het filmpje dat getoond werd op de holland koishow. Toen ik aan Pascal de vraag stelde of hij dit filmpje gemaakt had met een fototoestel antwoordde hij neen, maar....hij had het wel naar zijn telefoon overgezet en opgestuurd vanuit zijn telefoon wat volgens mij de kleinere versie van de film en het softere beni van de koi verklaard. 

Nadien vroeg ik hem om de originele films door te sturen van zijn camera, en hier ik ook een filmpje van gemaakt, en nadien geïntegreerd in YouTube. De vraag is  nu of jullie een verschil zien in kwaliteit van de films. (dit zijn dezelfde films, laat dit duidelijk zijn !) . Zo ja, dan hebben foto en het filmen een bepaalde waarde, Indien je geen verschil ziet, dan heeft dit nieuwsitem geen nut.

Tussen haakjes, ik maak al mijn foto's en filmpjes met een Sony Alpha 6400, de zogenaamde opvolger van de spiegelreflexcamera die ik vroeger altijd had. Persoonlijk vind ik de filmpjes zeer dicht aansluiten bij de werkelijke weergave van de koi. Het beni is misschien iets sterker dan in het echt, maar het benadert de kwaliteit zeer goed. 

Het is ook niet de bedoeling om een prescedent te scheppen, integendeel,maar toch de waarde in kaart te brengen van goede foto's en filmpjes. Over filmen gesproken, ik heb gisteren een aantal koi gefilmd die nog in Arendonk rondzwemmen  en die op zoek zijn naar een eigenaar.

Zijn dit slechte koi ? Natuurlijk zijn dit slechte koi, want ze vinden geen eigenaar. Zijn dit kwalitatief mindere koi ? Vergeet het maar, ze zijn stuk voor stuk nog de moeite voor de toekomst. Ik heb een filmpje gemaakt op de volgende manier: je ziet eerst het filmpje bij aankoop en nadien het filmpje zoals de koi nu is, zodat je een goed vergelijkingspunt hebt.

Bekijk het filmpje van deze showa van Momotaro.

Ik denk dat ik niets verkeerd zeg als de showa zeker niet ingeboet heeft in kwaliteit. Het beni gedraagt zich voortreffelijk en het sumi is ondanks de warmte nog stevig en stabiel te noemen, dit beloofd als het weer kouder wordt, bovendien mag je het shiroji zeker niet onderschatten.

Met haar 60 cm een gewaardeerde groei van 5 cm, dus zonder te forceren wat de gezondheid van de koi ten goede komt en als je de overall uitstraling bekijkt zie ik een evenwichtig patroon op een body die beloofd voor de toekomst. 

Wat mensen me steeds vragen is hoe groot de koi kan worden, en dat blijft een vervelende onderwerp want dat is afhankelijk van de opvoeding van de koi. Hun ontwikkeling ligt in handen van de koper, niet bij ons. Wij kunnen de koi goed huisvesten, maar we kunnen geen optimale groei creëeren vermits we teveel koi in ons bezit hebben. Deze showa moet de genen echter van 80 cm in haar lijf hebben, dus hou ik mij aan deze maatstaf.

Het zou fijn zijn mochten er nog kandidaat  kopers zijn, anders wordt het volgend jaar weer ploeteren om een goede koi verkocht te krijgen....het zou zonde zijn. Ik geef deze showa een 8,5 op 10.

Wat betreft de beoordeling van de Izumiya showa zoals ik gevraagd had.

Er is zo weinig interesse dat al het werk dat ik erin heb gestoken de moeite niet waard is. Ik heb 2 beoordelingen binnengekregen, waarvoor hun dank, maar daar houdt het dan ook mee op. De winnaar van deze actie is showa G geworden, een showa die trouwens door Ben werd geselecteerd.

Voor wat het waard is, ik had ook showa G als de betere showa genoteerd in de beoordeling, maar Ben beoordeelde deze showa C als de beste uit de selectie.

Johan bestempelde Showa M als de beste uit de reeks.

Didier zijn voorkeur ging ook uit naar showa G. 

Bedankt aan beide heren om mee te doen. Ludieke actie nu gesloten !

 

Meer afbeeldingen

Zijn filmpjes belangrijk ?: afbeelding 1
Zijn filmpjes belangrijk ?: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Jack

555

interkoi

555


Johan

555


ben.

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml