Mooier kan het toch niet

Mooier kan het toch niet

Interkoi doet het weer. Ditmaal met de koi die André en Rob aankochten toen ze in Japan waren. Alle eer gaat dan ook naar hen. Maar ze mogen gerangschikt worden onder de vlag van Interkoi.

Het verhaal ging als volgt. Rob zocht een mogelijke GC  in Japan, maar kon er geen vinden. André had er echter nog enkele rondzwemmen bij de Sakai Fish Farm en bood deze aan, waarop Rob nog even twijfelde, maar toch overging tot de aankoop.

Dat is wat mij bekend is. Het zijn in ieder geval 3 machtige kohaku, waarbij de Grand Champion de kleinste was, maar toch met de prijs van de Grand Champion ging lopen. Ze is momenteel 5 jaar en 81 cm, dus er is nog een hele toekomst voor deze koi.

Na een gesprek met Filip Poppe, werd me duidelijk dat ook hij deze kohaku wou aankopen. Maar helaas ging dit niet door vermits Rob de eerste was en de koi in optie stond. Ik heb alles van horen zeggen, want ik was er zelf niet bij.

maruten kohakuDe supreme champion is natuurlijk ook een grote en dikke prijs. Deze is ook 5 jaar, 86 cm en van de kweker Matsue  Beide zijn trouwens geweldig. De derde kohaku in het vat is ook een beul van een kohaku, maar het beni is wat minder. Dat heeft deze vermoedelijk genekt, want het is ook een bijzonder exemplaar.

Het is zelfs zo dat als ik een keuze moest maken voor in mijn persoonlijke vijver, ik misschien wel de maruten kohaku zou hebben gekozen....en prachtbeest. Ik zet de foto van deze kohaku even hiernaast.

Het bewijst maar eens te meer de kennis van André in zijn aankopen natuurlijk. Een oog voor klasse en detail, waar Interkoi eigenlijk al jaren voor bekend staat.

de koi van nicoKomt daar nog bij dat Nico met zijn Interkoi Koi ook een dikke prijs gehaald heeft met zijn ginrin karashigoi van Taniguchi.

Deze kocht ik samen met hem aan tijdens de Choguko veiling, Taniguchi San vroeg om deze in te zetten op de Japanse Koishow waar ook deze een eerste prijs haalde.

Ze is ondertussen dik tegen de 80 cm en heeft ook nog niet het laatste van haar tong laten zien. De sanke behaalde een behoorlijke 2de prijs in haar klasse. Ik herkende de koi natuurlijk want ook deze kochten wij samen aan.

Het zijn prachtige resultaten, maar de prijzen zijn nog niet verdeeld. Het is wachten tot morgen om alle prijzen te kunnen bekijken en het zou me verwonderen moesten we geen prijzen meer halen. Afwachten is dus de boodschap.

 

5
1
8
5
8
7
7
5

Meer afbeeldingen

Mooier kan het toch niet: afbeelding 1
Mooier kan het toch niet: afbeelding 2
Mooier kan het toch niet: afbeelding 3
Mooier kan het toch niet: afbeelding 4
Mooier kan het toch niet: afbeelding 5
Mooier kan het toch niet: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Sven

Gefeliciteerd met de mooie resultaten!


wiechert

Iedereen gefelicteerd met het behalen van deze mooie prijzen


Jack

Goed bezig , Gefeliciteerd .


Benny

Gefeliciteerd met kopen van de beker 

interkoi

Niet fair Benny....dat was helemaal niet nodig. 


Eric

Jaloers Benny of hele slechte verliezer !!!


Roy

Gefeliciteerd


Peter VDB

Proficiat met de mooi behaalde prijzen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml