Neen, het is nog geen winter

Neen, het is nog geen winter

Het zal je raar lijken dat ik de overkapping al op de vijver heb gedaan, maar dat heeft niets te maken met het begin van de winter. 

Het heeft te maken met besparing van energie om de vijver op temperatuur te houden. We moeten zo zuinig mogelijk zijn met onze energie rekening, want dat loopt af en toe wel eens de spuigaten uit. Ik besloot dan maar om de overkapping al te plaatsen.

Na een paar maanden buiten te staan heeft deze natuurlijk wel een reinigingsbeurt nodig. De hogedruk reiniger komt dan goed van pas. Het is een kleine ingreep om de overkapping te plaatsen. Het is vrij vlug gedaan, maar het is wel nodig dat de overkapping zuiver gemaakt wordt.

De temperatuur wordt nog een tijdje naar 24° gebracht om de tosai, ondertussen toch wel nisai, een goed verblijf tot in het najaar te geven. Vandaag ga ik ze weer verwelkomen in hun vijver met de nodige zorgen natuurlijk. Vanaf 1 oktober wordt de temperatuur ook naar de normale buitentemperatuur gebracht.

Mijn kleindochter Sofia komt mij helpen vandaag om updates te maken van de koi die nog over blijven. Toch mooi om met je kleinkinderen te kunnen werken nietwaar ? Het is een gezegend jaar geweest, maar toch zijn er nog heel wat koi die aangekocht kunnen worden. Misschien een mooie gelegenheid om ze de volgende weken nog eens te presenteren.

Het zou mooi zijn moest ik er nog een aantal van kunnen verkopen, zodat ze sterk de winter in kunnen gaan. De winters tegenwoordig kan je echter niet meer vergelijken met de winters van vroeger. Deze koi blijven nog tot eind oktober in deze vijver. 

Er moeten er nog een aantal opgehaald worden, maar dan moet de vijver klaargemaakt worden voor de  nieuwe leveringen. Het is een massa koi die moeten overgevlogen worden, het zullen weer spannende weken worden. 

Hoe ik het één en ander ga laten vervoeren weet ik nog niet precies, ik ben volop aan het indelen zodat er geen overbevolking plaats vind. En nu maar hopen dat de transporprijzen redelijk meevallen. Dat was niet van de poes het afgelopen jaar. 

Bovendien hoop ik dat het transport ook op een kortere manier kan plaatsvinden. Voor zover ik weet hebben ze andere routes samengesteld, waardoor de reistijd wel beperkt werd ten opzichte van  vorig jaar. Voor zover ik weet is er een reistijd gevonden die ongeveer 3 uur langer duurt, en dat is al een verademing tegenover de vorige transporten die veel langer duurden.

Toch nog even melden dat ik zaterdag nog open ben van 11.00 tot 14.00 uur, maar vanaf zondag gesloten zal zijn tot en met 1 oktober. Dan gaan we er weer volle bak tegenaan. 

 

1 reactie

Johan

Plus gelijk water ververst 😄😄😄


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml