Net weer tweede

Net weer tweede

Hoe was de uitslag op de Ojiya koi show laatstleden, waar de kohaku van Marc had meegedaan ?

Zoals je kan lezen, weer eens tweede. Het "net niet" syndroom blijft ons achtervolgen. Niet dat ik er wakker van lig, maar we lijken Joop Zoetemelk wel.

Ik had zeker gedacht dat we een eerste plaats zouden scoren met deze toch bijzonder mooie Taniguchi kohaku. Ik heb er een foto bijgedaan van de winnaar, een sanke van Sakai FF, en ja, dan moet je eerlijk toegeven dat de keuze voor de eerste plaats terecht is.

Nu is een tweede plaats op een show waar de concurentie niet van de poes is, niet te onderschatten. Anders dan in onze landen, is er nogal wat meer aanbod in de verschillende categoriën, en mag je toch blij zijn met je tweede plaats.

Niet getreurd...ze zal vermoedelijk begin volgend jaar overkomen, en wie weet zul je ze terugzien op één van onze shows. Ik heb ze nog even in de vijver gefilmd, maar niet gebowld.

Taniguchi San was trouwens een beetje teleurgesteld over de deelneming aan de shows, want normaal gezien heeft hij ieder jaar zeer veel eerste prijzen, maar dit jaar werd hij gezegend met allemaal tweede plaatsen. De teleurstelling was toch enorm, kon ik voelen. Zou de vloek op hem overgaan ?

Toeval of niet, maar toen ik bij Taniguchi San op bezoek was, liet hij me een kohaku zien, die in zijn "tategoi" verblijf zat. Toen ik de kleine oshiba Shigure aankocht, wilde hij me deze even tonen. Het bleek een kohaku te zijn uit de X-Junior bloedlijn van Dainishi. Een koi uit dezelfde bloedlijn wist dit jaar GC te worden op de Rinyukai Koi Show 2013 in Tokio. Wat zullen de Dainishi weer duur worden dit jaar...en ik heb er nog een groot aantal goede koi van zitten...

Meer afbeeldingen

Net weer tweede: afbeelding 1
Net weer tweede: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240