Niet alles is perfect

Niet alles is perfect

Na het tonen van bijna alle updates uit één en dezelfde vijver, blijven er nog 4 exemplaren over om te tonen.

We hebben een reeks prachtige ontwikkelingen laten zien, waar ik zelfs kippevel van kreeg, zo mooi waren ze geworden. Er resten nu nog 4 exemplaren.

Het is geen kunst om alleen het mooie te laten zien, je moet fair blijven en ook mindere goden kunnen laten zien, zelfs al is het door toedoen van de zon.

Deze kindai showa heeft last gehad van de scherpe zonnestralen en heeft er blijkbaar nog veel last van. De huid is verbrand. Of dit nog ooit goed komt kan ik niet beoordelen, maar zelfs als er maar eentje is dat zich minder toont dan mag je meer dan tevreden zijn.

Een filmpje bij aankoop maakt iets duidelijk en ik hoop dat de koi zich nog herstelt.

De kin matsuba is een ander verhaal. Dit is de andere kant van de medaille. Het zijn wel koi met een bepaald karakter en ze laten zich niet graag vangen. Ik had er dan ook veel moeite mee om ze te pakken te krijgen.

Hier nog het filmpje bij aankoop. Het zijn geen gosanke, maar ze hebben iets. De verkoop in deze klasse is echter te moeilijk om er een zaak op te bouwen, dus ik denk niet dat ik dit nog ga aankopen.

De ogon van Momotaro ontgoochelen nooit. Het worden gezonde yamabuki en zelf heb ik er nog 4 van rondzwemmen, zoals je kan zien in het onlangs getoonde filmpje. Het zijn heerlijke koi om in je vijver te hebben, altijd met de bekjes open, altijd goed gezind, bijzonder fijne koi.

Ik zou een filmpje kunnen tonen van vroeger, maar ik zou in godsnaam niet weten welke koi het is, want ze zwemmen met tientallen samen en het is onmogelijk om deze eruit te halen.

Als laatste uit de serie een filmpje van een bescheiden kohaku. Zoals gezegd, bescheiden uit de generatie TM. Wie TM kent weet dat dit imposante koi kunnen worden, maar ze zal nog enkele jaren nodig hebben.

Deze kohaku kocht ik in april 2017 als nisai.

Voorgaande update 01

Voorgaande update 02

Voor mij is het een eer om dergelijke vijvers te bevolken en ik ben dankbaar dat na 2 jaar bijna nog alle koi in blakende gezondheid rondzwemmen, en dat de ontwikkeling bovendien meer dan positief is. Ik ben dan ook dankbaar om ze te blijven opvolgen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240