Nieuwe doelstellingen

Nieuwe doelstellingen

Dat de maatschappij verandert en vooral de koi maatschappij is door iedereen geweten. Het leven zoals het was is voorbij en daarom zie ik mij verplicht om andere wegen proberen te bewandelen.

Niets is er zo wispelturig als ikzelf, tenminste dat zegt mijn vrouw. Dit jaar zijn we 50 jaar getrouwd, en nog kan ze nog niet voorspellen wat mijn volgende stappen zijn. Zelf kan ik daar niet over oordelen, maar het is een feit dat ik eigenlijk van plan was om geen tosai meer aan te kopen, maar nu koop ik een heleboel tosai aan.

Ik wil graag proberen uit te leggen waarom ! Een bedrijf zoals Interkoi moet het hebben van de verkoop van koi. Wij hebben geen andere producten waar we van leven, koi is ons doel en dat is nooit een probleem geweest. De vraag naar de wat duurdere exclusieve koi is tot stilstand gekomen, alhoewel ik niet kan inschatten hoe lang dit nog kan duren.

In Arendonk zwemmen er nog zeker 50 tot 70 koi van hoge kwaliteit rond, en dat wil ik eerst proberen aan de man te brengen, maar de kostenfaktor blijft maandelijks steigen. Daarom moet ik een andere weg proberen in te slaan.

Toen Sakai FF aanbood om de tosai die tijdens deze veiling werden aangeboden een jaar gratis azukari konden blijven, probeerde ik de kans te grijpen. Door deze inzet van Sakai FF was het normaal dat de prijzen ook zouden boomen, want wie wil  nu geen Sakai FF als nisai zien verschijnen. Gewoonnlijk een onbetaalbaar iets, dat nu mogelijk werd. En deze kans moest ik aangrijpen.

Bovendien het feit dat er teveel kohaku op het strijdtoneel verscheen, versterkte de roep om sanke en showa van Sakai FF aan te kopen en deze kans heb ik aangegrepen. Neen, niet de dure onbetaalbare tosai die duizenden euro aan inkoop kosten, maar ik heb een nieuw systeem uitgedacht om de veilingen op te volgen. Dit ga ik niet aan de grote klok hangen, dit hou ik lekker voor mezelf, maar het geeft wel resultaat.

Om een lang verhaal kort te maken, heb ik de opdracht gegeven om ook een veiling site te maken. Ik probeer die tegen de lente, zeg maar einde februari in het leven te roepen. Ik vond het een goed idee om een combinatie te maken van kleine tosai van de meest gerenommeerde kweker van Japan en het bestaande bestand in Arendonk. 

Het voordeel ! De prijzen zullen vertrekken vanaf een ondankbare prijs en de bedoeling is natuurlijk dat ze een vlam in de verkoop zullen lanceren zodat de verkoop een haalbare verkoopprijs zal halen. Dit houdt natuurlijk een risico in. 

Ik heb met Polleke afgesproken om bepaalde voorzorgen te nemen om goede foto's en filmpjes je maken, omdat ik vind dat de koi die nu in boxen worden aangeboden zo niet mogen of kunnen verkocht worden. Dit is niet eerlijk ten opzichte van de koikichi die van dit soort tosai houden.

De bedoeling is om iedere keer, ik weet nog niet of het iedere week, iedere 14 dagen of iedere maand zal zijn, dat ligt eraan of het succesvol zou kunnen zijn of niet, om telkens een 15-tal koi te fotograferen en te filmen om deze dan online te zetten. Hoe meer succes, hoe frequenter ik de veiling site zal activeren in de hoop succes te hebben.

Laat ik ook eerst dit duidelijk maken. De afzonderlijke tosai die aangekocht werden blijven dus in Japan tot eind dit jaar. Ik heb geprobeerd een interessante selectie te maken en heb er ondertussen toch 7 kunnen aankopen.

Deze ga ik op dit moment aanbieden op de volgende manier !

  1. 1ste keuze: 1850 euro
  2. 2de keuze: 1750 euro
  3. 3de keuze: 1650 euro
  4. 4de keuze: 1550 euro
  5. 5de keuze: 1450 euro
  6. 6de keuze: 1350 euro
  7. 7de keuze- 1250 euro.

Al deze prijzen zijn ex transport en worden verrekend op het einde van dit jaar als het transport geregeld moet worden. Vermoedelijk zal dit om en bij de 250-300 euro/stuk zijn. Maar daar kan ik nog geen zekerheid over geven. Dat hangt af van andere faktoren, maar zoals reeds dikwijls gezegd, daar moet ik niets aan verdienen.

Vooraleer ik het vergeet te zeggen. De kohaku van Sakai die als verkocht staat geboekt is een koi die in opdracht werd aangekocht en behoort dus ook niet tot mijn aanbod hierboven.

Indien er geen koi uit deze serie verkocht worden, dan zal ik ze aan een minimumprijs op de veilingsite gaan aanbieden. Veilingen hier te lande hebben niet hetzelfde effect zoals in Japan. Wordt er in Japan gevochten om een koi, dan is het hier een mogelijkheid om goedkoop een koi te kunnen aankopen. Dit zal ik slechts kunnen vaststellen door ondervinding.

Ik krijg nu wel de kritiek te verwerken dat er geen prijzen bij de groepstosai worden vermeld. De reden hiervoor is hierboven aangegeven, dus afwachten is de boodschap. Heb je ze liever verwijderd zien van de website, dan geef me maar een seintje.

De reden dat ik ze activeer op de website is om altijd een volledig overzicht te geven van mijn bestand, en ik denk niet dat ik arrogant ben als ik zeg dat ik op dat gebied toch het beste en sterkste medium heb. 

Ik wil wel laten doorschemeren dat de normale verkoopwaarde van de groepstosai normaal op 495 euro per stuk uit zou komen. De vertrekprijs in de veiling zal vele male lager zijn, er is dus een groot risico aan verbonden. 

Niets doen of stilstaan is doodgaan en daar ben ik nog te actief en te jong voor, dus aanvallen is de beste verdediging. Wat betreft de azukari tosai nog het volgende. De foto die ik bijgevoegd heb zijn de oyakoi waar ik info over gevonden heb. Zie je de oyakoi dragon ball II. Daar heb ik meerdere tosai van kunnen aankopen, met geluk weliswaar, maar dat doet niets terzake, maar wat een pracht van een oyakoi !

Zeldzame schoonheid en ik weet uit ervaring hoe die tosai van de showa van Sakai in de loop van een jaar veranderen. Ik heb er nog 2 van over, want ik heb begin vorig jaar ook enkele showa van Sakai aangekocht om ervaring op te doen. Ik weet niet echt hoe het de anderen zijn vergaan, maar de 2 die ik nog over heb zijn bijzonder goed geworden.

Een filmpje toont hoe er enkele maanden geleden bij zwommen. Dit is van 4 maand geleden en ik schat ze nu in op de 40 cm. Wat moet dat niet zijn voor de tosai die je koopt en in Japan als azukari laat. Ik schat ze in op een voorzichtige 45-50 cm, maar 55-60 is ook een haalbare kaart, we zullen het pas eind dit jaar weten.

Ik hoop met deze nieuwe impuls een vuurtje aan de lont te hebben gestoken om toch weer meer actie in het koigebeuren te krijgen. De kleine koi worden geleverd begin februari. Eind februari zou dus een perfect moment zijn om de veiling actief te hebben. Of ik nog andere bij zal kopen weet ik nog niet, dat hangt van de omstandigheden af.

Tenslotte nog even melden dat deze week de groepsaankoop ten einde is. Wil je nog bestellen, gelieve dit dan door te geven aub.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


wiechert

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml