Nieuws uit het winterverblijf

Nieuws uit het winterverblijf

We mogen het niet vergeren en dat doen we ook niet, namelijk het opvolgen van de wintergasten. Volgens de opzichter van dienst Christof doen ze het geweldig goed, en telkens zegt hij me hetzelfde....ze groeien goed he !

Nu kan je dat gewoonlijk op een filmjpe moeilijk zien, maar in dit geval lijkt het me toch dat er massa in de vijver rondzwemt. Bekijk het filmpje en ervaar de rust. Onnodig om op dit moment zelf een kijkje te gaan nemen, we laten ze rustig doen tot ergens volgend jaar.

Zo gauw we tijd hebben eind januari, begin februari zullen we nog even naar het strijdtoneel vertrekken en de koi even evalueren. Het ziet er op het filmpje goed uit en in dit geval kan je toch zien dat ze flink in de watten gelegd worden.

Je krijgt bij het zien van het filmpje al wel het gevoel van rust en sereniteit, iets wat koi nodig hebben om tot volle wasdom te komen. Dat is altijd het voordeel van deze serre. Bij mij worden ze immers iiedere week gestoort, en dat is niet wenselijk.

De kandidaten van dit jaar voor de winteropvang kan je hier vinden. Deze zijn wel allemaal verkocht.

Dit wat betreft de winteropvang in de serre. Tegeliijkertijd kreeg ik enkele filmpjes aan met updates uit de vijver van Christof. Deze zet ik hier op een rijtje. We beginnen met een showa die aanzienlijk gegroeid en verandert is. Ik heb geen maat doorgekregen, maar ik heb ze onlangs nog gezien. Het zijn dus schattingen niets meer niets minder.

Dit is Showa SH-V18-10229 ik schat haar tussen de 65 en 70 cm. Ze werd aangekocht op de veiling van oktober 2018. Dit is een filmpje bij aankoop.

Zoals je kan zien is het een stevige brok geworden. Ze laat zich precies niet graag bewonderen, maar bewonder de ontwikkeling van het X syndroom op het hoofd. Duidelijk is het overheerlijke sumi te zien dat vrij gestabiliseerd is, maar let op het stevige beni, een meerwaarde voor showa. Ze is nu exact 40 maanden.

Tancho TA-V16-11100.Ik schat ze tussen de 70 en 75 cm nu en kocht ze op de veiling van november 2016, waarbij je hier het filmjpe van de aankoop ziet. Ik kan je op een briefje garanderen dat de tancho van Momotaro mee van de beste ter wereld zijn. Nu hoor ik je zeggen, daar is ie weer met zijn Momotaro, maar geloof me, er zijn maar weinig kwekers die en die grootte, en die zuiverheid en die tancho in die hoeveelheden kunnen kweken.

Deze bol benadert de perfectie, maar zelfs als ze niet 100% perfect zijn, worden het jumbo waarvan ik weet dat ze makkelijk boven de 80 cm uittornen. Deze tancho is nog maar 60 maanden, een puber als het ware die zijn volle wasdom nog moet bereiken. 

Tenslotte eentje uit het boekje, namelijk een ogon van Momotaro. Je mag dit in mijn ogen een succesreeks noemen asl je ze vergelijkt met de koi zoals ze waren bij aankoop. Een deel werd in Arendonk gestationeert, maar het meerendeel ging naar Johan die de belangen van Interkoi Nederland succesvol verdedigt. 

Ik schat deze zeker boven de 70 cm, en het zijn dankbare koi. Niet alleen omdat ze in mijn ogen bijzonder goedkoop waren, maar vooral omdat de meeste resultaten heel positief zijn en het karakter van deze ogon of yamabuki is onovertreffelijk. Freten en uit je hand eten, niet normaal. Je zag ze groeien en ze blijven nog steeds groeien.

Ook op 17 december komen er 7 van deze giganten aan. Prijs/kwaliteit meer dan betaalbaar, tenminste als men begrijpt dat ze 70-82 cm zijn. De prijs per koi per box is zo duur  als een vliegticket van één persoon op en neer naar Japan.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wiechert

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml