Ontwikkeling van enkele Koi

Ontwikkeling van enkele Koi

Deze week had ik wat hulp en als echte koikichi ga je dan al snel aan de slag.

Vandaag een update van de Koi uit de opgroei periode 2019 waarvan er meerdere verkocht zijn en deze zullen komende maanden opgehaald worden. De verkochte lieten wij uiteraard met rust maar de andere wilden wij toch graag enkele meten en in de bowl zien. We waren postitief verrast en zagen een mooie groei en ontwikkeling. Natuurlijk valt het beni binnen altijd iets terug, maar het was overal even dik en er zal met daglicht binnen enkele maanden weer teri op verschijnen en aandikken. 

De eerste is de Sanke van de foto deze Momotaro kwam hier in de opgroei in april 2019 op een lengte van 35 cm en groeide in circa 8 maanden door naar 57 cm. Een nette groei van net geen 3 cm per maand. Buiten de lengtegroei ontwikkelde ze ook goed in haar body en bouw. Let eens op het sumi verschil ten opzichte van 8 maanden geleden.

Hieronder het filmpje van april 2019 en het filmpje van deze week:

Sanke april 2019

Sanke Februari 2020

De tweede die wij graag willen laten zien is deze Kohaku vermoedelijk een man met een enorme body. Het eerste filmpje is van april 2019 waar de Kohaku met 34 cm de opgroeivijver in ging. Deze week op een leeftijd van 19 maanden 56 cm gemeten. Opvallend detail is dat deze kohaku 1 cm kleiner de opgroei inging en deze week ook precies 1 cm kleiner was dan de Sanke NL1811067.

Kohaku april 2019   

Kohaku Februari 2020

Graag willen wij ook de ontwikkeling zien van een koi uit dezelfde periode maar dan die als nisai de opgroeivijver ingegaan is. Deze Tancho Showa kwam in mei 2019 hier aan met 52 cm en groeide door in de afghelopen 7 maanden naar 65 cm. Vooral de koptekening die over de Tancho stip aan het opkomen is vonden wij fantastisch mooi om te zien. Deze Momotaro maakt nog steeds sumi aan en blijft lengtegroei pakken. Ook hier weer een filmpje van mei 2019 en let ook vooral op het uiterlijke verschil en opkomende sumi. Rustig karakter liet zich makkelijk bekijken en een sumi patroon die nog een jaar of mogelijk zelfs twee nodig heeft om gefinished te zijn. De stip is perfect rond, wij zijn heel benieuwd naar haar toekomst.

Tancho showa mei 2019

Tancho Showa februari 2020

Mijn dank aan Paul die mij deze middag heeft geholpen met bowlen en gezelligheid, want alleen is het een stuk lastiger. Vond het een plezierige middag en dit was de eerste update van de vijver uit het nieuwe Koihuis.

Koi zwemmen weer relax rond

Meer afbeeldingen

Ontwikkeling van enkele Koi : afbeelding 1
Ontwikkeling van enkele Koi : afbeelding 2
Ontwikkeling van enkele Koi : afbeelding 3
Ontwikkeling van enkele Koi : afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Wim DW

tancho mooi kwa ontwikkeling sumi, maar op bovenaanzicht had langs de rechterzijde (voor de koi links) het sumi iets meer naar de schouder mogen komen dat had voor mij (maar dat is persoonlijk) de koi meer in evenwicht gebracht. voor de rest mag je tevreden zijn over je ontwikkelingen


wim.v

De 3 vissen hebben een positieve ontwikkeling gehad op een jaar qua body en groei. Ik zou zeggen, goe bezig Johan.


interkoi

Heel erg bedankt voor het nieuwsitem Interkoi Nederland. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om uit te slapen tot 7.15 uur. En ik heb ervan genoten. de koi hebben een gezonde grootte bereikt, complimenten. Ik zou zeggen doe zo voort... Ik weet hoe moeilijk het is om reacties te krijgen, dus ik zet hier graag een reactie neer. 


Ronny V

Sterke groei, knappe prestatie.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137