Ontwikkelingen Showa van Jack

Ontwikkelingen Showa van Jack

Eindelijk krijg ik nog eens nieuws van het front. Een hulpzame bron om nieuwsitems te schrijven in deze grauwe tijden.Jack kocht een box showa van de veiling van Sakai FF in november vorig jaar. 

Het was geen goedkope box en ik moest allen in het werk stellen om ze aangekocht te krijgen, en het lukt pas op het nippertje met een laatste bod. Het was pompen of verzuipen, maar de aankoop was een feit en in december kwamen deze showa binnen. Van de week kreeg ik dit schrijven aan van Jack:

"Hoi Luc.

Update van box 453 Blue Bird van SFF. De kleine traditionele Showa is de Thunderbird uit box 389. Eigenaar Matthijs. De toverballen doen het goed. Eigenlijk is de Thunderbird weinig aan verandering onderhevig, terwijl bij de Blue Bird de Dainichi genen zich laten gelden.

Verschil in bouw en frame verraden hun afkomst duidelijk. Om maar te zwijgen over het Sumi. Vind het persoonlijk mooi om te zien. Geduld voor de toekomst met deze Showa. Ik houd je op de hoogte ! Groeten Jack."

Bijgevoegd was er dit filmpje. Het filmpje is van bijzonder goede kwaliteit en ik weet dat je graag van heel dichtbij filmt. Toch zou het wenselijk zijn om jou geliefde manier van filmen toe te passen, maar dan gekoppeld aan filmen op grotere afstand, zodat de schwung en de beweging van het zwemmen iets meer zichtbaar is. Het is geen commentaar, enkel een voorstel, want ik ben sowieso al heel blij met het ontvangen filmpje.

Er was geen info bij van de grootte van de koi, maar ik schat dat ze om en bij de 25 cm zullen zijn. Qua body en huidkwaliteit lijkt het meer dan in orde, en het zijn in mijn ogen echte showa, waarbij het sumi volop overheerst. Tegenwoordig worden er veel showa gekweekt die meer naar sanke neigen. Niets mis mee, maar een echte showa met dominant zwart kan me nog altijd bekoren. 

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ook heel veel plezier heb van de kleintjes hier in vijver 9. In eerste instantie wou ik ze niet inkopen, maar achteraf ben ik er toch wel heel blij mee. Natuurlijk ben ik benieuwd wat ze gaan doen in de toekomst, maar dat is nog een tijdje afwachten.

Ondertussen kreeg ik ook nog een filmpje binnen van de vijver Roy waar ik een groot aantal koi herken natuurlijk. Het lijkt me een heerlijk bestand met wat ik persoonlijk graag zie, een combinatie van gosanke in de meerderheid en een minderheid van non gosanke. Het rood overheerst, en dan weet je over het algemeen welke koi van Interkoi komen.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555


Polleke

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml