Onverwachte drukke dag

Onverwachte drukke dag

Ik wist dat er klanten zouden komen kijken, ik wist echter niet dat het zo druk zou worden. Bovendien had iedereen nog wat lekkers meegebracht. De vrouw van de Rudy met haar eigengebakken cake, kwaliteit van de bovenste plank.

Ben had brood met marsepein meegebracht, toen kwamen Ans en Frans met oliebollen aangezet, en tot slot bracht de rudie van die koeken uit Zeeland mee, waarvan ik de  naam vergeten ben. Het was een overvloed aan lekkers, en ik denk dat dit de eerste keer was dat er  nog wat over bleef. Maar voor iedereen een dikke merci !

Veel klanten betekent veel bowlen, en het deed me deugd om na enkele weken nog eens wat koi te kunnen bekijken, dus het wordt een lange reeks van filmpjes kijken. Trouwens als er mensen uit de buurt van Almelo, Zoutelande, Helmond, Antwerpen enz. komen, dan kan je toch niet anders dan even enkele koi te laten zien.

De quarantaine periode is vlot verlopen, en na alles gecontroleerd te hebben zijn alle koi in blakende gezondheid en allen zwemmen op 18° lekker rond. Het zal nog een paar maanden duren vooraleer de koi hun weg naar hun uiteindelijke bestemming hebben gevonden, Intussen is het ervoor zorgen dat alles in orde blijft.

Het eerste filmpje is controle van de kieuwen en een afstrijkje om te zien of er parasieten zitten op de koi. Tegelijkertijd kon Rudy zijn enorme Takigawa Tancho ook  nog eens bekijken. Wat een monster was zijn repliek, en het klopt, het is een serieus beest. De sandan kohaku is ook een Takigawa en de yondan kohaku is van Matsue. Helaas heeft deze wat transportperikelen achter de rug. Wij denken dat het te maken heeft met de nieuwe allfish verpakkingen die ze in de zakken doen.

Ze hebben deze veranderd van 2 zakjes naar één zak maar met een vierkantig omhulsel dat vrij scherp is. Wij denken dat dit de oorzaak is van redelijk veel beschadigingen tijdens transport en dat moeten wij zeker aan gaan kaarten in de toekomst.

Er werd gevraagd om een showa te mogen zien, maar die was eigendom van Rudie. Maar hij had geen bezwaar, dus hebben we deze ook eventjes laten zien. Wat is nu het mooie van het verhaal. Telkens als ik een nieuw filmpje van een koi maak, zet  ik dat bij de detail info van de koi. Op deze manier kan je in de toekomst het hele levensverhaal van de koi volgen, van aankoop totdat ik geen filmpjes meer kan maken. Als er nadien door de klanten nog updates worden verstuurd zal ik deze altijd toevoegen zodat je zelfs het archief de koi kan terugvinden met zijn ganse levensverhaal. Daarom ook zijn de codenummers zo belangrijk om de koi te vinden.

Ben, neen niet mijn Ben, maar een andere Ben wou wel eens een sanke van Sakai bekijken. Dit zijn zo van die koi die een positieve evolutie laten zien. Ik was er in het begin niet zo van onder de indruk, maar ondertussen is mijn zienswijze danig verandert. Ze is aan het bekomen en wat ik nu zie, doet mij dromen. Vooral de huidkwaliteit en de bouw met het lange hoofd heeft de  klik gemaakt en ik verander totaal van mening. Dit wordt een goede hou ze maar in de gaten. Liefhebbers meld je....

Een sanke van Sakai waar we nog veel plezier aan gaan beleven eveolueert zoals we van haar verwachten. Nog heel jong, nog veel werk aan, maar veel werk betekent ook veel plezier.

Een showa met bijzonder veel potentieel in onze ogen vanwege het sterke beni en interessant toekomstpotentieel is deze showa. De andere showa is wat teruggevallen in kwaliteit, dus dat wordt eventjes afwachten en verder bekijken, maar de eerste is de moeite om te bekijken.

Speciaal voor Pieter en Karo werd deze kohaku in de bowl gezet, en geloof me of niet, ik vergistte mij totaal van de maatvoering, het kan gebeuren. Deze kohaku is slechts 30 maanden momenteel en vergis je niet, al 74 cm. Wij begrijpen tot op heden nog niet dat we dit wonder van de  natuur hebben kunnen aanschaffen op de veiling. Het moet de Aziaten ontglipt zijn, en weet je wat dan nog het ergste is ? Wij kijken iedere keer  nog eens extra om te zien of we niets over het hoofd hebben gezien....en dat is gegarandeerd  niets !

Voor Polleke moeten we toch ook even zijn enorme sansai Yamabuki laten zien. 28 maanden, zo goed als bijna 80 cm momenteel, het is een plezier om ernaar te kijken. Spijtig dat ze zo duur over de toonbank gaan, want anders kocht ik ze allemaal op. 

Voor de Wim, hebben we speciaal 2 sanke in één bowl gezet . Waarom ? Om duidelijk het verschil uit te leggen tussen een bloedmooie en goede sanke, en een echte tategoi, in onze ogen dan weliswaar. Het woord tategoi wordt onnoemelijk veel misbruikt. Wij gebruiken het woord zelden of nooit omdat we begrijpen hoe moeilijk het is om een tategoi te bemachtigen. Dit is nu eens in onze ogen een tategoi en Ben ligt ook uit waarom ! 

Dan een mooi verhaal, het verhaal van kohaku 1710051, de kohaku van Rudie. Aangekocht in oktober 2017 als 27 cm grote tosai bij Taniguchi San, nu 68 cm. Je kan zijn levensloop bekijken met de filmpjes die ik ooit heb  gemaakt van deze bijzondere tosai als je zijn codenummer ingeeft. Zij verhuisd nu naar het archief, maar je zal haar verdere leven kunnen opvolgen, en Rudie stuurde me nog een filmpje van  haar kennismaking met de andere koi in haar quarantaine verblijf.

Over deze kohaku ga ik niet teveel zeggen. Ook hier kan je haar levensverhaal volgen, maar wat het mooiste is....hier zal zeker nog een vervolg aan gebreid worden, want we hebben grote plannen met deze kohaku die niet meer in ons bezit is, maar in het bezit van een koikenner die het zeker in de showwereld zal maken. Onthou deze kohaku, wij zullen het gegarandeerd opvolgen...het is wel een plan van jaren ....

Ze stond in optie, ze werd echter niet aangekocht. Een  kohaku van Momotaro, 15 maanden oud en 62 cm. Richard besloot de optie niet te lichten, en wat zeggen wij dan ? Dankjewel Richard...Het zijn van die koi die tot grote dingen in staat zijn,  mits goed begeleiden. Hier is 90 cm in het verschiet, neen, niet volgende week, zo werkt het niet....

Tenslotte kwamen Krista en Benni nog even langs om naar  hun nieuwe aanwinst te komen kijken, een hi utsuri van Marusei.  Ze zochten al jaren naar een vervanger van hun hi utsuri die blijkbaar uit de vijver was gesprongen, nu is het zover. Ik koop het zelden aan, maar ze waren echter in een wip en een zucht verkocht. Of ik het nog zal doen blijft een open vraag.

Zo dat was  het zo ongeveer. Voldoende stof om te lezen, voldoende stof om te bekijken. De volgende maanden zal het wel wat stiller worden veronderstel ik, maar we zullen proberen de leegte te vullen....

EXTRA

Ik ben vandaag NIET open.

Hou de COUNTDOWN in de gaten...

Meer afbeeldingen

Onverwachte drukke dag: afbeelding 1
Onverwachte drukke dag: afbeelding 2
Onverwachte drukke dag: afbeelding 3
Onverwachte drukke dag: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

David

Bedankt dat we via deze weg weer konden meegenieten van de geweldige koi die werden gebowld.


Johnny

Weer veel mooie koi op gefilmd en voorzien met top uitleg. 


Wim DW

de afwezigen hadden precies ongelijk - veel lekkers - veel volk - veel koi gebowld -- toch bedankt voor de filmpjes te willen delen - heb er enkele gezien die mijn vijver zouden mogen bevolken (spijtig genoeg waren er meerdere reeds verkocht ) ....een mens kan niet alles hebben in het leven


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240