Opwindende zaterdagen

Opwindende zaterdagen

Weet je wat ? Als je niets te doen hebt, heb je niets te melden. Gelukkig heb ik iedere dag wel iets nieuws onder de zon, en daar moet ik alleen blij om zijn. Zelfs ondanks de overweldigende hitte, waar ik zelf trouwens geen problemen mee heb, was het weer een betekenisvolle zaterdag.

Niels komt van verre. Hij moet bijna 2,5 uur rijden naar Arendonk, maar doet dat al ettelijke jaren. Dan moet je dankbaar zijn ! Gewoonlijk koopt hij regelmatig 1 koi bij. In dit geval kocht Niels een tosai van het aanbod van vorig jaar, die ook  in Arendonk bleef rondzwemmen.

Een filmpje van de koi bij aankoop is altijd meegenomen. Het schets op deze manier de opgroei van de koi zonder extra groeimiddelen, gewoon zoals het eigenlijk moet, want grootte zit in de genen. Bovendien kan je altijd alle koi bewonderen vanaf aankoop tot de dag dat ze opgehaald worden.

De sanke evolueerde bijzonder goed, en op verzoek werd ze ook meegenomen naar de Euregio koishow. Zou ze kans maken ? Ik had  het niet hoog ingeschat omdat ik er meer toekomst dan een afgewerkte sanke in zag. Dit zijn koi die in mijn ogen soms te jong zijn om mee  te doen aan de show.

euregioi koishow uitslagZo zie je maar dat ik er ook niets van ken. De sanke behaalde een glorieuze tweede plaats, boven verwachting, en zoals je op het detail kan zien, werd ze 2de op 5 deelnemende sanke in haar categorie. Dat verdient ook nog eens extra aandacht om te vermelden en een complimentje geven aan de Euregio koishow. Je kan dus aan de uitslag zien hoeveel concurrenten je hebt in je klasse.

Zo had de kohaku van Wiechert een 1ste prijs behaald tegenover 15 concurrenten, en dat is toch wel een serieuze overwinning, en bevestigt zijn kennis over het opgroeien van koi. Er toch nog even bij vermelden dat deze kohaku bij Interkoi werd aangekocht, want het heeft geen nut om bescheiden te zijn ! 

Zoals altijd zorgt Niels altijd voor prachtige foto's die het altijd waard zijn om gezien te worden, en altijd gepresenteerd door Keanu, zijn zoon. Of het de moeite waard is om zo ver te rijden moet hij zelf maar vertellen.

showa van MomotaroNog van een eindje verder komt Tobias uit Duitsland. Hij moet bijna 4 uur rijden.. Hij had al een hele tijd geleden een showa van Momotaro aangekocht, Het is trouwens al zijn 3de of 4de koi die hij ondertussen aankocht, en ik heb deze koi op video gezien. Ze zagen er prachtig uit, maar ik krijg deze filmpjes niet van hem te pakken ! Hij wacht nog tot alles goed aangekleed is, want de vijver is pas aangelegd.

Wat me opvalt aan deze showa is dat ze redelijk veel gelijkenis vertoond met de onlangs gekozen adult champion tijdens de Belgische Koi Show.

Als je dan ook nog de koi even opmeet, dan zie je dat ze op dit moment 59 cm  is, wat een groei opleverde in gewone omstandigheden van 5 cm, want ze was 54 bij aankoop op de veiling in  december 2021. Dus meer dan goed ! 

SUPERDELUXE AANBIEDING

Soms moet je snel zijn in je beslissingen om iets aan te kopen. Zo is het met de vijver die omgebouwd wordt als zwembad, maar zo is het ook met de bijhorende overkapping die eigenlijk pas dit jaar door Johnny werd gemaakt. Deze komt ook in de verkoop, en als je interesse hebt zul je snel moeten zijn.

Natuurlijk moet de maatvoering ook zoveel mogelijk kloppen, maar daar is altijd een mouw aan te passen. De nieuwwaarde ligt vele malen hoger dan de vraagprijs die op 1950 euro bepaald wordt, en de kap moet ook voor 1 juli verkocht en opgehaald zijn. 

Dan de afmetingen van de kap: Deze is 8.5 x 4.2 m. en  kan zonder veel problemen 30 cm of 102 cm ingekort worden. Een handige Harry kan dit zonder problemen fixen, desnoods kan de hulp ingeroepen worden van Johnny. Ik denk dat het ook geen probleem moet zijn om de breedte ook in te korten, maar dat vraagt wat extra werk en wat uurloon. Het is in ieder geval een uitstekende gelegenheid om je voorzorgen te nemen voor de komende winter.

Indien je interesse hebt, gelieve me te contacteren. De foto's van de overkapping zijn bijgevoegd.

 

Meer afbeeldingen

Opwindende zaterdagen: afbeelding 1
Opwindende zaterdagen: afbeelding 2
Opwindende zaterdagen: afbeelding 3
Opwindende zaterdagen: afbeelding 4
Opwindende zaterdagen: afbeelding 5
Opwindende zaterdagen: afbeelding 6
Opwindende zaterdagen: afbeelding 7
Opwindende zaterdagen: afbeelding 8
Opwindende zaterdagen: afbeelding 9
Opwindende zaterdagen: afbeelding 10
Opwindende zaterdagen: afbeelding 11
Opwindende zaterdagen: afbeelding 12
Opwindende zaterdagen: afbeelding 13
Opwindende zaterdagen: afbeelding 14
Opwindende zaterdagen: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

555


interkoi

555


Wim DW

555


Jack

555


Eric

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml