Zondag, de dag van de showa

Zondag, de dag van de showa

De aanbieding voor vaderkensdag is voorbij, en ja het was een succes. Nu is het weer tijd voor de realiteit, maar ik ben blij dat ik nog een aantal koi heb gebowld die ik al lang niet meer gezien had. Wel gezien maar niet gebowld bedoel ik dan, want ik zie ze natuurlijk iedere dag.

Je kan zeggen wat je wil over de showa van Izumiya, maar ze blijven bijzonder goed in vorm, beschikken over een prachtig kleurenpallet, verspreid over de 3 belangrijke kleuren, zwart, rood en wit. Ik moet er eigenlijk heel blij mee zijn. Om 8 uur werden er al een aantal opgehaald.

Het is soms zoeken naar de juiste showa, want het zijn kinderen uit hetzelfde nest. Het is vooral het beni dat je moet vergelijken, en dan kom je er wel uit. De eerste sessie leverde dit filmpje op, en zeg nu zelf, zijn dit degelijke showa of niet ?

Blijkbaar waren de showa vandaag aan de orde, want de volgende partij werd al snel in de bowl gezet. Dit is degelijkheid of niet ?  Ik kan hier echt van genieten hoor, zelfs na 20 jaar is het nog altijd een genot om mooie degelijke koi te zien. Ze kunnen niet allemaal nummerke één zijn op de show, maar zijn ze dan minder mooi ? Helemaal niet, en dat wat ik zie stemt mij tot tevredenheid. Trouwens in deze bowl zit ook een showa van Momotaro bij.

Als ik dan nog even in de vijver kijk, en bij deze bowl nog een showa plaats die er zeker tussen moet horen, dan weet ik voldoende. Hun prijzen zijn terug in ere hersteld, en weet je wat ? Ik ben er blij want de aangeboden prijs was veel te goedkoop. Laat ze maar rustig zwemmen, er is nog altijd verbetering te bemerken, en dat zal in de toekomst niet veranderen. 

Rick kwam met zijn zoon ook gebruik maken van het vaderkensdag aanbod. Zijn vijver is nog niet klaar, dus de vraag om de koi tot september te laten zitten was natuurlijk aan de orde. Op dit ogenblik hebben alle koi hun plaats, dus maakt het voor mij niets uit of ze nog even blijven zitten. Hier worden geen extra kosten voor aangerekend.

Zijn keuze viel op een sanke die ik al een tijdje in mijn vijvers had rondzwemmen. Bovendien was hij gecharmeerd van de ginrin red karashi van Momotaro. Hij twijfelde wat over de ginrin, maar toen hij ze eenmaal in de bowl zag, was zijn twijfel snel verdwenen. Ik heb er nu nog eentje van deze serie over en die zal ook wel zijn eigenaar vinden.

Dan was de tijd rijp om een kohaku uit te zoeken. Zijn oog was gevallen op een kohaku met een speciaal patroon dat je niet iedere dag tegenkomt. Om toch een goede keuze te kunnen maken, zette ik een aantal andere kohaku ook in dezelfde bowl, zodat je een goed vergelijkingspunt hebt.

Het zijn koi van vorig jaar en zijn van Taniguchi en Momotaro. Oordeel zelf of ze er goed uitzien of niet. Rick bleef bij zijn eerste keuze en de kohaku met het inazuma-achtig patroon van Taniguchi, waar ik zelf een zwak voor heb, werd uiteindelijk gekozen. Nu nog even verder werken aan de vijver en dan kan je in september genieten van al dat moois.

Tenslotte werd de kujaku van Momotaro, die meegedaan had aan de Euregio koishow ingepakt om naar zijn nieuwe verblijfplaats te gaan. De kujaku heeft niet gewonnen, maar maakt hem dat minder waardevol ? Neen hoor, voor mij zeker en vast niet. De glans en het super patroon geven de  koi ook een speciale waarde. Ze had wel 11 tegenstanders in de strijd voor de eerste plaats, maar niet getreurd. Als je wil winnen moet je ook kunnen verliezen.

Ondertussen is ook bekend dat de overkapping verkocht is. Dat ging vrij snel, en er waren bijzonder veel geïnteresseerden voor deze overkapping. Ik ben weeral blij dat alles goed verlopen is. 

 

Meer afbeeldingen

Zondag, de dag van de showa: afbeelding 1
Zondag, de dag van de showa: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml