Over sashi gesproken

Over sashi gesproken

Geef je mening eens over deze sanke ? Deze heb ik aangekocht toen ze nog amper uit de wieg kwam.

Op dit filmpje moet ze nog ergens tussenzitten, en geloof me, het is geen sinecure om tussen al deze prullekes een aantal goede koi te kiezen.

Van deze selectie heb ik er nu nog 5 hier in Arendonk rondzwemmen, waarvan er nog eentje te koop is. In dit filmpje zie je ze allemaal rondzwemmen nadat december verleden jaar binnengekomen waren.

Ik moet zeggen dat ik bijzonder tevreden ben over deze selectie en ik hoop dat ik er met de huidige selectie die ik in december gemaakt heb, ditmaal van kohaku uit Sakai Bloedlijnen evenveel resultaat kan putten.

Om terug te komen op de sanke waar ik het nu over heb, wil ik je vragen of je problemen hebt met dit sashi of niet ? Bekijk eerst het filmpje dat ik gisteren gemaakt heb.

Ik denk dat je het met me eens zult zien dat het schabernulleke dat je in het eerste filmpje hebt gezien uitgegroeid is tot een aangename maruten sanke die nu ± 55 cm groot is op haar 19 maanden. Ik weet ook uit ervaring dat deze koi kunnen uitgroeien tot ware jumbo koi.

Alle ingrediënten zijn aanwezig en ik heb voldoende koi gehad van Taniguchi die qua huidkwaliteit en verdere ontwikkeling het voortreffelijk hebben gedaan.

Het grote probleem van Taniguchi San is dat hij geen faciliteiten heeft om zijn tosai door te laten groeien naar machtige nisai, en dat hij bovendien altijd zijn tosai verkoopt en zelf niets houdt. Ik weet pertinent zeker dat hij, moest hij een aantal nisai blijven ondersteunen en speciale vijvers bouwen voor nisai, tot grote dingen in staat is.

Ondanks het feit dat dit sashi vrij breed is, is het ook zacht van kleur. Het zou misschien nog iets regelmatiger kunnen zijn om zekerheid te verschaffen, maar ik maak me toch sterk dat dit sashi een grote mogelijkheid heeft om te verdwijnen.

Zoals ik reeds herhaaldelijk vermeld heb is shiroji of het wit ook een kleur. Doordat de koi groeit, (van achter naar voor) zal de schub misschien gedeeltelijk verdwijnen en mits een goede thuiszorg zou het wit bovenop het sashi, dominant kunnen worden en het sashi laten verdwijnen.

Dit is geen boekjeswijsheid, maar puur eigen ervaring. Zoals ik eigenlijk al dikwijls gezegd heb: zekerheid kan je niet kopen en dat is een waarheid zoals een koi.

Desalniettemin zou het mooi zijn als er iemand interesse heeft om deze sanke een paar jaren te begeleiden. Ik schat deze vrouwelijke sanke in om door te groeien naar 70 cm, en al wat ze meer zou doen is extra meegenomen, met een flinke body, bijzonder hoogwaardige Taniguchi huidkwaliteit, en een patroon dat ik persoonlijk graag zie.

Het is een maruten patroon met een groot wit voorfront. De maruten vlek is dominant aanwezig en maakt in principe de koi. Door het groeien naar jumbo afmetingen zal het witte voorfront de koi enkel maar mooier maken, en de koi een eigen karakter geven.

Ik heb vertrouwen in deze koi, en als ik ze in een vijver zou kunnen zetten die ik ken, en waarvan ik weet dat de eigenaar ook weet waarmee hij bezig is, dan ken je deze binnen 5 jaar niet meer terug en zul je versteld staan van wat ik hier allemaal verteld heb.

Ze komt nu af en toe in het voorjaarsoffensief te staan, en ik kan je maar één ding zeggen…profiteer ervan om een dankbare sanke te kopen…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137