Sex in the city

Sex in the city

Toen ik gisteren op de Momotaro Koifarm verbleef om te zien of ik nog iets kon aankopen en om informatie bijeen te rapen, wist Adam mij te vertellen dat ze met een proef voor een kweekprogramma bezig waren.

Ik heb dit op film gezet, zodat je het een beetje kan volgen. Het ging hier over een 4-tal verschillende kweekbakken die juist klaargemaakt werden.

Het was een proefkweek met nisai showa, uit de bloedlijn van Lion Queen, en ze weten nog niet of deze eitjes vruchtbaar genoeg zijn om koi uit te kweken. Als je de nisai trouwens goed bekijkt, dan kunnen jullie misschien de grootte niet inschatten, maar ik wel, en die was zeker om en bij de 70 cm en met een bijzonder gezonde uitstraling.

Wat bijzonder mooi is om te zien is TM kohaku. Wat een pracht van een oyakoi is. Ik kon er helaas op de veiling geen van aankopen, tenminste…ik kon er misschien wel één van aankopen, maar ik weet dat ik dit soort koi aan deze prijzen niet kan verkopen. Ik heb echter moeite genoeg gedaan, want ik zou niet liever hebben dan nog enkele goede female TM kohaku. Hier toch nog even een verduidelijking. Wat ik bedoel hier is een goede TM kohaku aankopen, en niet een kohaku met de verwijzing naar de naam TM kohaku, want die heb ik zoveel ik wil.

De laatste die ik heb kunnen aankopen op een veiling is deze van Jack geweest, en die heeft het voortreffelijk gedaan. In dit filmpje zie je nog de volledige ontwikkeling van deze TM kohaku, aangekocht op de veiling van april 2014, en hoe deze na 6 maanden geëvolueerd is bij Jack thuis.

TM is een lust om te zien. Je krijgt het benauwd als je die body bekijkt, en ik moet zeggen dat ze er nog beter uitziet dan de laatste keer dat ik ze gezien heb. Dit was toen ik het geluk had om erbij te zijn toen white tiger werd getoond voor verkoop. Bekijk het filmpje nog maar eens, het is de moeite.

Ik heb hier ook nog een filmpje van 2013 waar ze ook al aan de bak kwam. Mooi om te zien, nietwaar ? Waar een bibliotheek al niet goed voor is ! Is patroon nu nog belangrijk !! Want zeg nu zelf, zou je deze aangekocht hebben als tosai of nisai met dit patroon ?

Ondertussen worden er regeltjes en regeltjes gemaakt voor het verblijf op de Momotaro koifarm. Langs één kant misschien vervelend, langs de andere kant misschien ook beter voor de kwaliteit van de koi. Ik zie veel veranderingen op de koifarm, en wat ik zie komt zeker ten goede van de koi. Toch wil ik de regels hier eventjes op een rijtje zetten, zodat het voor iedereen duidelijk is.

April 2015. Voorwaarden om koi te laten groeien op de Momotaro Koi Farm.

Vanaf nu willen we graag de condities duidelijk maken om koi door te laten groeien op de koi farm. Soms, zelfs met de beste zorgen, kunnen koi ziek worden of andere problemen krijgen. In dit geval willen we even duidelijkheid scheppen voor de compensatie in deze gevallen.

1- Als een koi sterft, krom wordt, de kleuren vervagen of verdwijnen, zal de compensatie als volgt zijn:

Gedurende het eerste jaar dat de koi op de koifarm wordt gehouden, zal je een vergoeding krijgen van 100% van de aankoopprijs, geld dat je kan gebruiken voor de aankoop van een andere koi later. Deze terugbetaling kan niet gebruikt worden voor de aankoop van andere producten zoals koifood of bacteria house.

Gedurende het tweede jaar van het verblijf op de koifarm, bedraagt de compensatie 30% van de aankoopprijs van de koi.

Als er een probleem komt met de koi na het tweede jaar dat de koi op de koifarm verblijft, dan is er geen enkele compensatie meer, en wordt er geen andere koi in de plaats gegeven.

2- De compensatie zal nooit gebeuren door het teruggeven van geld, maar door het terug aankopen van een andere koi.

3- We kunnen geen garantie geven op een koi nadat deze is verscheept. Indien een koi verkocht is als gegarandeerd vrouwelijk, dan zullen we voor verscheping contact opnemen om ons te verzekeren dat het een vrouwelijke koi is, en of je deze wil verschepen.

4- Voor de koi die op dit ogenblik op de koifarm gehouden worden, zullen we de aankoopdatum en de ouderdom van de koi bekijken, om de komende verblijfskosten te berekenen.

Het seizoen van de koi komt tot een einde en het is belangrijk om over deze voorwaarden na te denken. Als je akkoord kan geen met deze voorwaarden, dan kunnen wij de koi hier houden om door te laten groeien tijdens het volgende seizoen. We hebben deze voorwaarden opgesteld zodat het voor iedereen zo duidelijk mogelijk is, en wat verwacht kan worden van beide partijen.

Veranderingen in verblijfskosten voor de koi.

Vanaf nu zullen de voorwaarden om de koi op de koifarm te laten verblijven vernieuwd worden. Voor alle koi die reeds hier verbleven vanaf de herfst vorig jaar, zullen de verblijfskosten van vorig jaar gehanteerd worden. Nu, vooral vanwege de plaats en de verhoogde kosten van medicijnen en voer, zullen we de verblijfskosten verhogen vanaf dit najaar. Aanvaard aub deze aanpassingen.

Tosai:

Verblijfkosten zomer van juni - december: 50 000 yen

Verblijfkosten winter van januari - mei: 3000 yen/maand

Nisai:

Verblijfkosten zomer van juni - december: 50 000 yen

Verblijfkosten winter van januari - mei: 5000 yen/maand

Sansai en ouder:

Verblijfkosten zomer van juni - december: 100 000 yen

Verblijfkosten winter van januari - mei: 8000 yen/maand

Om aan de voorwaarden te voldoen om op de koifarm te blijven, moeten de koi ook voldoen aan een minimum aankoopprijs. Gelieve hiervoor contact op te nemen met je dealer voor meer informatie.

Tenslotte nog even dit

Ik kreeg gisteren van Polotaro nog een filmpje toegestuurt van zijn "Momotaro vijver" en dat wil ik je zeker niet onthouden. Apetrots is hij, en dat mag hij zijn. Hier zie je nog enkele Momotaro koi als tosai aangekocht rond 36 cm en die nu 82+ cm zijn. Ik heb het filmpje pas gisteren op mijn account toegevoegd, en het werd ondertussen al meer dan 200 keer bekeken, toch een indicatie dat het filmpje succes heeft en indruk maakt.

Als je je nu nog afvraagt waarom een vijver met koi rood met wit en een vleugje zwart moet zijn, met hier en daar een bruine tint, dan weet je ook waarom....wat is het mooi. Ik zie ook nog een kohaku rondzwemmen waar je het laatste ook nog niet van gezien hebt....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137