ShibaZakura

ShibaZakura

Wat tot nu toe onbereikbaar was is werkelijkheid geworden. Een koi van grote klasse met onbeperkte mogelijkheden naar Europa halen… Rini en ik hebben er dagen van wakker gelegen…zouden we het doen, zouden we het niet doen….De beslissing was moeilijk te nemen. Langs de ene kant spookte het door ons hoofd dat we op de goede weg waren door hoge kwaliteit, doch betaalbare koi naar Europa te brengen, en langs de andere kant willen we toch proberen om exclusiviteit ten top naar hier toe te halen. De kogel is echter door de kerk en Clarissa krijgt een vriendin.

ShibaZakura, een naam als een klok en dat is de naam van onze nieuwe kohaku die Rini en ik na lang onderhandelen hebben aangekocht. Zij zal ons moeten gaan vertegenwoordigen in Hasselt als alles goed gaat, en misschien ook in Arcen. Deze Yamatoya kohaku ziet er imposant en sexy uit en maakt ons hartje warm. We hopen dat we net zoveel plezier aan haar zullen beleven, als aan Clarissa.

Ondanks het feit dat we toch 2 maanden moeizaam hebben moeten onderhandelen, zijn we verheugd om haar in Arendonk te begroeten op 10 april. Wij hebben zeer hoge verwachtingen van ShibaZakura. Haar naam heeft betrekking op een bepaalde bloem in Japan.

Wij hebben deze koi aangekocht van Brian Sousa, die al meer dan 10 jaar in Japan woont. Brian is de persoon die de befaamde DVD van Momotaro heeft gemaakt en hierdoor een jaar lang in de keuken van Momotaro heeft mogen kijken. Verder is hij de initiator van het koi-bito forum en geeft het Koi-Bito magazine uit, dat alleen nog on-line beschikbaar is. Brian is getrouwd en heeft 2 dochters en wordt gezien als expert op het gebied van koi. Brian is ook de eigenaar van Baytek Datamanagement & Consultancy, een IT bedrijf dat werkzaam is in Japan.

Wij hebben Brian om zoveel mogelijk informatie gevraagd betreffende Shiba Zakura, waarbij vooral onze interesse uitgaat naar de voorouders. Op één van de foto’s zie je de bloedlijn van Shiba Zakura, en hieronder vind je wat uitleg over deze voorouders. Ook niet vergeten dat Yamato-ya op dit ogenblik zeer hoge ogen scoort in Japan, en dat vooral Interkoi een groot zwak heeft voor Yamato-ya koi.

Omschrijving van de voorouders volgens Brian.

Morita Sensuke: De grootte en de body zijn zeer groot en indrukwekkend. Het Hi is diep en gelijk verdeeld met een goede kwaliteit. De kleur is meer dadelpruimrood dan diep rood.

Ogata Kohaku: Het is mij niet bekend waarom Yamatoya deze vrouwelijke koi gebruikte voor de Koharu bloedlijn. Ik denk dat hij aan het zoeken was naar een oplossing voor het gebrek aan sashi en om een verbetering te krijgen in het shirojo, dat gebroken wit was….met andere woorden, om de bloedlijn “een betere look” te geven.

Matsue (Iizuka San) Sensuke:

Zeer goede resultaten met het gebruik van de vader van Koharu (Morita Sensuke). Ik ben zeker dat Yamatoya San opnieuw Sensuke wou gebruiken, maar er waren 2 kwesties die meespeelden: Morita produceerde niet meer, en zelfs als hij een koi kon vinden van een hobbyist, de genen zouden te verwant zijn en te veel ongewenste inteelt produceren. Sensuke is ook bekend wegens zijn zeer sterke interne organen en in staat zeer veel te eten zonder beschadigingen op te lopen.

Om alles samen te vatten zal de “Koharu” bloedlijn van Yamatoya een diepe dadelpruimrode kleur hebben met een goed Sashi en een Shirojo dat van blauwachtig naar eierschaal wit gaat, en die een geweldige glans (teri) ontwikkeld vanaf zijn 4de jaar. De body van de koi is zeer stevig, maar ontwikkeld langzaam.

Je zult in de fotoreeks enkele foto”s aantreffen van ShibaZakura vanaf het ogenblik dat zij als nisai (tweejarige) werd aangekocht door Brian en als Sansai (driejarige). In de loop van de volgende dagen zal Brian nog meer informatie over deze imposante dame vrijgeven.

Je mening wordt op prijs gesteld

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240