Update uit het buitenland

Update uit het buitenland

Als je lang genoeg in de koihobby zit en kunt bouwen op een grote klantenkring, dan ben je blij als je af en toe eens een update binnenkrijgt.

De update van vandaag komt uit Duitsland, en die koi zitten in een grote binnenvijver in het bedrijf op een weldadige temperatuur. Ze hebben geen last van de koude tijdens de wintermaanden en kunnen genieten van voldoende warmte.

Een koikichi in hart en nieren... Ik heb Andreas leren kennen in de tijd dat  ik een groot aantal koi aanbood van enkele jaren geleden. Deze koi moesten door omstandigheden dringend verkocht worden, omdat er bepaalde dingen gebeurd waren die het daglicht niet mochten zien. Velen zullen het zich misschien nog herinneren, ik denk dat het eind 2017 was.

Andreas kocht toen een sanke van Sakai en dat was tevens de eerste kennismaking. Het contact is altijd blijven bestaan, en is zelfs verbeterd. Ook dit jaar heeft hij een groot aantal koi bijgekocht, en het is fijn om zulke klanten te mogen hebben.

De 2 koi waarvan sprake werden begin dit jaar aangekocht. De filmpjes zijn niet geweldig, maar ik begrijp dat  het voor mensen die het niet gewoon zijn van filmen ook niet zo makkelijk is. Het handelt zich om volgende koi:

Een sanke van Momotaro die ik aankocht in oktober 2018. Ze was toen 54 cm en is ondertussen 67 cm, wat een normale maat is bij sansai, alhoewel je het tegenwoordig niet meer weet. Een vergelijkingsfilmpje is altijd een meerwaarde, dan kan je een bepaalde ontwikkeling volgen.

De 2de is een kohaku van Matsue, nu 68 cm. Deze werd in april dit jaar aangekocht tijdens een event bij Narita, en van deze serie heb ik er  nog verschillende van rondzwemmen, die overigens bijzonder waardevol zijn in mijn ogen, maar helaas geen koper kunnen vinden.

Een filmpje bij aankoop mag niet ontbreken. Hier kan je goed zien dat de koi aan body gewonnen heeft. Ik ben geen Matsue specialist, maar ik kan zijn kohaku wel appreciëren. Hij is de man die de Sensuke bloedlijn heeft overgenomen, een bloedlijn die tot de verbeelding spreekt, en veel impact heeft in de koiwereld.

Als je over Sensuke praat dan praat je over een belangrijke bloedlijn in de koiwereld. Deze is ontstaan uit een vrouwelijke Kohaku waarvan de bloedlijn en kweker onbekend zijn en een mannelijke Kohaku van de kweker Tsunenichi. Deze mannelijke Kohaku was een afstammeling van de Tomoin Kohaku. De Sensuke bloedlijn verspreidde zich vooral over het Westelijke deel van Japan en heeft daar een zeer grote invloed bij de kweek van Kohaku.

De Sensuke Kohaku kenmerken zich door een zwaardere bouw. De kaakbeenderen zijn zwaarder, hierdoor lijkt het hoofd breder en ronder. Op een zuiver witte huid liggen mooie rode patronen met een goede aflijning. De Iizuka Sensuke bloedlijn wordt op de Sakai Fish Farm van Hiroji Sakai in Hiroshima gebruikt voor de kweek van Kohaku. 

Op bijgaande foto zie je de bloedlijn van Sensuke. Deze info komt trouwens van de website van koi ontwikkeling waar je interessante informatie over bloedlijnen kan opvolgen. De foto op de pagina trouwens is een foto van een beroemde koi, en als je goed kijkt en wat fantasie hebt, zie je een kikker op het voorste patroon.

In de loop van de volgende dagen ga ik nog enkele Matsue kohaku aan je voorstellen al dan niet in promotie, maar ik zou ze eens goed bekijken. 

 

Meer afbeeldingen

Update uit het buitenland: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

KONDHO

Denk dat uw volgers op grote kortingen zitten te wachten. Blijven eten is blijven centimeters pakken lengte en of breedte. Zullen er in het verblijf nog beter uitzien, persoonlijk iets meer voor de Sanke dan de Kohaku daar het bij deze laatste iets speelser mag voor mij wel goed huidje body mooi diep beni vb KO-NA19-447 Matsue  leuk patroon heel zuiver zelf dat rode oogje heeft hier wel iets extra. Anderen zullen dan weer niets voor dit visje voelen maar gelukkig maar dat niet iedereen dezelfde voorkeur heeft.  Sensuke, Dainichi, Matusosuke Toshio Sakai en vele anderen tot de verbeelding sprekende lijnen zijn zeker top. Maar soms gebeurt het toch dat uit een mix van dit alles, en veel minder, iets uitgroeid tot een ongeziene schoonheid en dat blijft toch een van de mooiere geneugden van deze hobby. 

Wim DW

het feit dat kleur en patroon voor iedereen een andere insteek geeft maakt dat vele koi wel geliefd zijn.  je kan uiteraard discuteren over iets graag of minder graag zien ...voor sommige zijn kohaku in hun eenvoudig patroon juist zeer gewild in de vijver omdat dit statige patroon rust in de vijver brengt.  Maar ook dit is een insteek als een ander.  ik hou wel van speciale patronen en de voorgeschreven perfectie in de koibijbel een stigmatisering van vele andere mooie koi.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240