Vervelend nieuws

Vervelend nieuws

Zaterdag kan de geplande voorstelling van de kleinere showa NIET plaatsvinden. Er waren grote werken voorzien in de loop van de volgende maanden, en één van deze werken was het vervangen van de parkeerplaats door een waterdoorlatende parkeerruimte.

Dit was een verplichte aanpassing om een goedgekeuring te krijgen voor de verbouwingswerken. Tegenwoordig is het bijzonder moeilijk  om bepaalde verbouwingen goed in te plannen, en je mag al blij zijn dat je het één en ander voor elkaar krijgt.

Onverwachts heeft het bedrijf dat de werken uit zou voeren gisteren bepaald dat de werken in de loop van dit weekend zullen worden uitgevoerd. Dit brengt met zich mee dat er geen parkeerplaats voorhanden is, en dat de parkeerruimte ingenomen zal worden door grote kranen en in- en uitrijdende vrachtwagens.

Vervelend, heel vervelend maar het is niet anders. Klanten die afgesproken hebben om hun koi op te komen halen, kunnen uiteraard langskomen, maar moeten ergens anders een parkeergelegendheid opzoeken. Er zal wel een doorgang voorzien worden zodat de koi veilig naar de auto kunnen gebracht worden. Het zal allemaal wel amateuristisch moeten gebeuren, maar nood breekt wet. Ook de voorstelling van de kleintjes zal naar een andere datum verplaatst worden.

********************************************

Ondertussen kreeg ik nieuws vanuit Zweden over de tancho van Takigawa die Kristofer vorig jaar meenam naar huis. Hij vertelde me dat de tancho bijzonder breed geworden was en dat deze geweldig mooi geëvolueerd was. Samen met de yamabuki van Momotaro zwemmen ze nu hun rondjes in hun thuisbasis en ik kreeg een filmpje van hem aan om het te ondersteunen.

Diegenen die zich deze prachtige tancho nog herinneren ? Dit was de tancho bij aankoop. Van de talrijke yamabuki die ik bij Momotaro aankocht was dit de yamabuki die hij toen mee naar het Noorden nam. Yamabuki 2012005. Van heel deze serie heb ik er nu nog eentje rondzwemmen, en hij voelt zich goed in mijn vijver. Toch fijn als je je koi zo ver van huis gezond ziet rondzwemmen.

Ik ben blij met updates zoals deze. Gisteren heb ik ook enkele andere koi gefilmd. Deze geweldige sanke van 72 cm werd door Johan van Interkoi Nederland tijdens de veiling in maart op de kop getikt. Veel moet je hier niet over zeggen, dat straalt de sanke zelf wel uit. Het is wel mogelijk heb ik begrepen dat ze haar zaterdag komen ophalen. 

Als je van bakbeesten spreekt, dan zijn dit 2 kohaku die er uitspringen. Ik kon het niet laten om ze ook even te bowlen. In mijn ogen zijn dit 2 klassebeesten en ik moest ze even bekijken om te zien of ze wel niet zouden geschikt zijn om mee te nemen naar de Euregio koishow.

Het zijn de 2 beren van Isa. Ik blijf ervan onder de indruk. Uitstekende huidkwaliteit en opmerkelijk stevig gebouwde kohaku. Dit is kohaku KO-V22-0317.nu juist over de 70 cm, maar kijk naar dat koppeke ! De tweede is misschien nog beter. Spierwit en met een opmerkelijk mooi patroon. Dat zijn de jumbo die we graag zien zwemmen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit niet verwacht had van deze kweker.

Als kers op de taart kwam Theo ook nog zijn kohaku KO-V20-1065 ophalen die hij een jaar in Japan had laten zitten. Ze is nu 68 cm en voldoet aan alle eisen. Top gezond en er bovendien tip top uitzien, dat is ons streven. 

Dus mensen, het spijt me dat het zaterdag niet door kan gaan. Gelieve rekening te houden met de moeilijke omstandigheden. Het is tegenwoordig geen evidentie om te bouwen of te verbouwen. We moeten het op dit ogenblik nemen zoals het is ! 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml