Voila, de kap ligt erop

Voila, de kap ligt erop

Niet omdat het zo koud is, maar omdat deze vijver verwarmd wordt, en het kost geld om een vijver buiten op een stabiele temperatuur van 15° te houden.

Waarom 15° ? Momenteel zijn er nog een aantal koi die moeten opgehaald worden, en ik wil mensen de kans geven om alsnog hun koi op te halen, en 15° is een gemiddelde temperatuur nu van de meeste vijvers.

Ik laat nog 2 elementen open, zodat de koi nog kunnen genieten van de povere zonnestralen, maar het is beter iets, dan totaal niets te hebben. Bovendien blijf ik voorstander van de rust die je de koi geeft. Door de overkapping wordt weer en wind afgeschermd, genieten ze van de voordelen van buiten zijn, en behouden ze hun kwaliteit qua kleurvorming. De rust die zich ontwikkelt is onbetaalbaar, zelfs voelbaar.

Ik geef dan ook iedereen de raad om een overkapping zoals deze aan te schaffen. Wie graag een offerte heeft, hoeft me enkel de juiste afmetingen te geven, met aanduiding van de breedte van de boordstenen, en er zal een offerte volgen.

Nu is mijn overkapping geen standaardoverkapping, maar speciaal voor mij gebouwd om te voldoen aan de vereisten die ik aan een overkapping stelde. Om de overkapping te plaatsen heb ik ongeveer een uurtje nodig gehad om het geheel helemaal alleen te monteren, het poetswerk niet meegerekend, want dat moest natuurlijk ook even gebeuren. Gelukkig kwam mijn vrouw even kijken, zodat ik de gelegenheid te baat nam om het poetsen in andere schoenen te schuiven….

Begin op tijd je voorzorgen te nemen en wees niet bang om een offerte aan te vragen. De prijs valt mee, en ik word er niet rijk van, ik bemiddel alleen maar !

Naast het monteren van de overkapping, heb ik ook de tijd genomen om de koi die ik binnen heb gezet, en die tijdelijk van de website waren verdwenen, opnieuw te filmen en te meten en die wil ik eigenlijk nog graag presenteren.

Ik heb 7 koi rondzwemmen om de binnenvijvers op te starten verdeeld over de 3 binnenvijvers, en voorwaar, het blijven prachtige koi om te zien. Ik ga ze per 2 of 3 presenteren, zodat ik dit kan uitsmeren over enkele dagen, en iedereen die nog interesse heeft om een koi die goed geacclimatiseerd is aan te kopen, kan nu zijn kans wagen. Nogmaals, een koi die een jaar hier heeft verbleven is een betere garantie op gezondheid.

Hij heeft zich volledig aangepast, en komt versterkt uit de overbruggingsperiode. Bovendien is het verblijf in de stabiele vijver die ik klaargemaakt heb gratis tot ± april. Deze vijver zal stabiel gehouden worden op 18° tot januari, daarna afgekoeld worden om het bioritme van de koi een kans te geven.

De koi worden dan op 12° gezet gedurende enkele weken, terwijl er niet gevoerd wordt. Daarna word er een nieuwe aanpassing gedaan naar april, zodat de koi sterk, voldaan en in topvorm de nieuwe zomer tegemoet kunnen zien. Mijn ervaring leert me dat dit een optimale behandeling is voor de koi. Maar laat ons beginnen om de eerste 3 binnenblijvers voor te stellen.

Showa Isa 1403006

Een showa van Isa, perfect patroon, goede body, prachtige uitstraling, en geen kandidaat koper. Wat doe je eraan ? Niets natuurlijk…het blijft een uitdaging en ik blijf geloven in de vorming van een menware. Nu 60 cm en vermoedelijk zal hij in zijn “thuisomgeving” die de gewenste rust zal geven nog een 5-10-tal cm groeien, maar het blijft een beauty om te zien.

Prijstechnisch is zijn prijs al gedaald, maar blijkbaar kan ik niemand bereiken die een zwak heeft voor deze koi. Niet getreurd, ik zie hem nog altijd graag.

Hier de koi bij aankoop

Sanke Taniguchi 1409021

Een sanke die eigenlijk niet beantwoord aan de gangbare normen die voorgeschoteld worden, maar geloof me, dat vergeef je haar als je deze naar 70 cm loodst. De kwaliteit wordt niet gezien en dat vind ik zonde. Het patroon zal hier grotendeels de oorzaak van zijn, maar ik ga hier niet mee akkoord.

Het lepelvormige nidan beni patroon schept tegelijkertijd rust en toch sterkte uit door de diepe sumi patronen dat kasane sumi wordt genoemd omdat het op het rood ligt. De bouw van deze koi is meer dan goed. Wie slim is investeert zijn geld in dit soort sanke.

Hier de koi ½ jaar na aankoop

Als je trouwens goed kijkt zie je dat het beni van het laatste en derde patroon bij aankoop volledig heeft aangesloten bij het beni zoals het nu is, zodat het een nidan patroon vormt.

Showa 1503039

Een bloedmooie showa van Momotaro. Wat moet je over een showa zoals deze nog meer vertellen. Qua uitstraling, teri, patroon….ik kan hier weinig aan afkeuren hoor. Hij heeft alles om mooi te zijn. Je kan misschien aanvoeren dat het een klassieke showa is, maar wat is er tegen klassiek ? Nog enkele jaren verder en men spreekt van antiek, en iedereen is verzot op antiek !

Ik kan je garanderen dat dit een bijzondere blikvanger zal worden in je vijver, en dit voor een niet onoverkomelijke prijs. Veel geld ? Volledig akkoord….duur…absoluut niet….

De showa bij aankoop

Indien één van deze koi nog deze maand zouden aangekocht worden en je neemt ze mee naar je eigen vijver wat wenselijk is, geef ik een extra korting van 10% op de getoonde verkoopprijs.

Er komen verschrikkelijk veel koi binnen begin november, en hoe meer ik nog kan verkopen, des te beter. Bovendien is het zonde om deze mooie vissen geen gelegenheid te geven om verder te ontwikkelen, wat ze gegarandeerd zullen doen in hun vaste verblijfplaats.

Ik zal er morgen zijn van 11.00 tot 16.00 uur of langer. Wie komt er nog ? Laat het me weten !

Meer afbeeldingen

Voila, de kap ligt erop: afbeelding 1
Voila, de kap ligt erop: afbeelding 2
Voila, de kap ligt erop: afbeelding 3
Voila, de kap ligt erop: afbeelding 4
Voila, de kap ligt erop: afbeelding 5
Voila, de kap ligt erop: afbeelding 6
Voila, de kap ligt erop: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240