Wie doet er graag mee testen ?

Wie doet er graag mee testen ?

Het is plezierig te weten hoeveel bacteriële druk in uw vijver aanwezig is. Het is een moeilijk meetbaar probleem, dat we even proberen te helpen realiseerbaar te maken op éénvoudige manier.

Het is voor ons ook een test, en misschien zijn er nog mensen die graag meedoen. Daarom dat ik het volgende gratis aanbied aan 5 klanten van Interkoi. Ze moeten wel in het bezit zijn van een verwarmde vijver of quarantaine bak waar de termperatuur liefst 15° is.

Ik heb vandaag een kacheltje aangeschaft dat de temperatuur tussen de 32-35° houdt, om zodoende de bacteriële druk van je vijver te meten en dit door middel van een schwap (zie foto 2), en combinatie met een Kio Biosecurity total count media slide, kortweg "slide" genoemd.

De slide, is omhuld met een droog kweekmedium en bedekt door een stof. De stof zorgt voor een perfecte absorptie van de toegepaste monsteroplossing. Een transparante afdekfolie vermijdt de ongewenste besmetting met micro-organismen in de lucht. Algemene informatie: Het kiemgetal geeft het aantal kolonievormende eenheden (CFU) aan. Het bacteriële kiemgetal is een indicator voor de microbiële status van de productie- en milieuomstandigheden. (meer hierover later)

Voor wie interesse heeft wil ik 10 tests GRATIS uitvoeren voor mensen die een onderzoek willen doen naar hun bacteriële druk in de vijver. Je kan kiezen uit de volgende 2 mogelijkheden:

Mogelijkheid 1

Je komt een schwap ophalen in Arendonk, en de volgende keer dat je passeert breng je deze terug mee nadat je een staal hebt genomen van je vijver. Dit staal moet genomen worden aan de binnenkant van de uitgang van je vijver of van je filterruimte, en dit op een manier die ik zal doorgeven.

Deze schwab zal op de slide worden aangebracht, en zal nadien gedurende 48 uur in "de stoof" worden gezet. Na 48 uur heb je een indicatie van je bacteriële druk in je vijver. Het beste is dat het verwarmde vijvers of quarantainebakken zijn, omdat er in de winter sowieso minder bacteriële druk is.

Mogelijkheid 2

Je kan een watermonster zelf meebrengen, en dit op de volgende manier: Je neemt een potje. Het potje moet goed schoon gespoeld zijn. Gebruik bij voorkeur een steriel potje. Neem wat schraapsel inclusief water van de vijverwand of aan de binnenkant van de uitlaat van je vijver of van je quarantaine systeem (± 20 ml) Sluit het potje en schrijf op het potje de datum en je naam. Het potje dient binnen 24 uur na bemonstering donker en koel te worden aangeleverd bij Interkoi.

Wie een gratis onderzoek wil doen, deelt dit mee in de reactie hieronder. Enkel je naam of schuilnaam is voldoende, en de vermelding dat je mee wil doen. Tegelijkertijd stuur je een mail naar mij met je gegevens. De reden dat je het via de site in de reacties moet meedelen is dat iedereen kan opvolgen hoeveel mensen er zich al aangemeld hebben, want indien er 10 personen zich aangemeld hebben, is de aanbieding voorbij.

Je moet niet onmiddellijk naar Arendonk komen om de test te doen, maar als je graag deze test meedoet, dan toch niet te lang wachten. De uitslagen van de onderzoeken worden in een volgend nieuwsitem medegedeeld.

In de loop van de zomer, zullen we deze gratis aanbieding herhalen om de zomerse bacteriële druk te meten. Ik dacht met deze aanbieding een interessant onderwerp te hebben aangesneden, en ben zelf benieuwd naar de resultaten.

Meer afbeeldingen

Wie doet er graag mee testen ?: afbeelding 1
Wie doet er graag mee testen ?: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240