Woensdag 10 augustus ben ik open

Woensdag 10 augustus ben ik open

Morgen zal ik speciaal voor de mensen die het gevraagd hebben open zijn van 14.00 tot 17.00 uur, maar natuurlijk is iedereen welkom.

Het is de laatste dag voor de noodzakelijke voedselstop, die ingevoerd wordt om de koi op een gezonde manier naar de show in Arcen te begeleiden.

Welke koi er mee zullen gaan weet ik nog niet. Wel staat vast dat ik geen koi zal meenemen die al op de Euregio of de BKS zijn geweest. Het is kiezen uit de overblijvende koi. Eén show per jaar is voldoende.

Het is ondertussen weeral een jaar of 2 geleden dat ik aan deze show heb meegedaan. Ondertussen zijn de voorwaarden om de koi in optimale omstandigheden op de show in te zetten verbeterd.

Het continue verversings systeem is eindelijk in werking gesteld, een verbetering die velen zullen toejuichen.

Vandaag neem ik nog even de tijd om de ontwikkeling te laten zien van een tosai, en het resultaat dat men mag verwachten bij aankoop uit het betere segment.

Duur hoeft niet altijd goed te zijn, en ik zal de laatste zijn om dit te beweren. De scoringskansen echter worden veel hoger om goede resultaten te bereiken.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dacht dat door de aankoop van meerdere hoogwaardige tosai dit jaar, kon inspelen op de verlangens van veel mensen.

Ik heb verkeerd gegokt in die zin, dat ik niet verwacht had dat het enthousiasme zo laag zou zijn. Maar niet getreurd, ik zie dat de tosai zich bijzonder goed ontwikkelen, en tosai worden automatisch nisai. Een goede leerschool zou ik zeggen.

Toch wil ik nog eens het verschil in mogelijke ontwikkeling laten zien van de tosai van Jack, die in 2014 werd aangekocht. Een afstammeling van TM kohaku kon ik op de valreep nog aangekocht krijgen, het was april 2014. De tosai was toen 36 cm.

Bekijk nu het filmpje 6 maanden later. Ze is nu 55 cm, maar let vooral op de verfijnde huidkwaliteit, het sterke hi, en de fluwelen uitstraling van deze koi.

Bekijk ook het filmpje van dezelfde kohaku nog een jaar later, en is het dit niet wat wij willen zien in de ontwikkeling van een jonge koi.

Als ik er de statistieken op nakijk dan is deze nu precies 3 jaar geworden en mag men in het najaar spreken over yonsai.

Nu weet ik niet hoe ze het ondertussen gedaan heeft, maar ik weet zeker dat ik een update zal krijgen, en het zou me verwonderen als ze er niet blakend uit zou zien.

Het gaat hier niet enkel over de grootte van de koi, want die is in Japanse begrippen normaal, maar let vooral op de ontwikkeling van de body en de huidkwaliteit die er vanaf springt.

Nu is het niet zo dat men deze koi zomaar in een vijver kan zetten en ze zo kan laten ontwikkelen, neen…hier is ook een goede begeleiding bij nodig. Ik laat regelmatig ontwikkelingen zien van goede koi, en ben ook niet te beroerd om mindere ontwikkelingen te laten zien, maar ik heb steeds het gevoel dat ik me telkens opnieuw moet bewijzen !

Feit is dat men door een goede basis te leggen meer kans op succes heeft ! Het blijft een spel van onzekerheden, maar dat blijft natuurlijk ook het geheimzinnige en het plezierige van koihouden !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240