Zalige Zaterdagen

Zalige Zaterdagen

Om 9 uur stonden ze al voor mijn deur om voer en koi op te komen halen.

Ik wist dat het een drukke dat zou worden, en ik wist dat ik te weinig plaats zou hebben om iedereen te ontvangen, maar dicht bij elkaar kan ook gezellig zijn.

Slechts één klein foutje heb ik tot hiertoe gemaakt tijdens het ophalen van het voer, en dat werd gelukkig tijdig ontdekt. Tot hiertoe is dan ook alles vlekkeloos gelopen.

De appelflappen mochten niet ontbreken, en Harold had voldoende voorraad meegebracht. Ik heb er een deel mee naar huis genomen Harold, want mijn vrouw lust ze ook bijzonder graag...

De eerste die zijn overwinteringsplaats zou verlaten is deze Kuchebeni Maruten Yondan Kohaku. Een mooie benaming die iets of wat geflatteert is, maar voor diegenen die het niet begrijpen: Kuchebeni zijn eigenlijk de rode lipjes, maar dat heeft deze kohaku niet, dat is een druppeltje op de neus. Maruten is een ronde tancho op het hoofd en dat heeft deze koi slechts gedeeltelijk, en yondan wil zeggen dat de koi 4 stappen rood heeft, en dat heeft ze duidelijk...

Het klopt misschien niet helemaal, maar het is toch wel een mooie omschrijving voor een bijzonder mooie koi. Ik ben zeer benieuwd hoe ze het gaat doen in haar nieuwe verblijfplaats, de privé vijver van Patrick van Zenkoi.

Koi die ik minder koop, omdat ik ze ook minder verkoop is deze ginrin soragoi van Okawa. Ondanks het feit dat ik zelf een zwak heb voor bepaalde ginrin koi, weet ik uit ervaring dat de handel gespecialiseerd is, en dat ik er langer mee blijf zitten. Toch heb ik deze fraaie ginrin kohaku weer laten afkomen, gewoon omdat ik het zelf mooi vind.

Ik moet in een slecht moment geweest zijn om een filmpje te maken van deze Ueno showa want het filmpje flateert de koi hoegenaamd niet. Zonde want het is een spannende showa, waarbij het sumi een goede onderhoudsbeurt heeft gekregen tijdens de winter. Alle Ueno trouwens vind ik interessant om op te volgen. Deze was minimum 60 cm, wat toch nog een groei van 2-3 cm betekende.

Ik heb dit jaar mijn verwarming op de binnenvijvers ook niet zo hoog gezet….besparingen weet je wel, anders weet ik zeker dat ze nog meer zou gedaan hebben. Niet getreurd, er is nog voldoende tijd om het waar te maken, en ik heb het vermoeden dat je deze binnen een tweetal jaar niet meer terugkent.

Tja, als je Polleke noemt, dan praat je over jumbo, want met minder is hij niet tevreden. Zijn bijnaam Polotaro staat synoniem met "jumbo koning", en dat hoopt hij van deze karashigoi ook te kunnen maken. Ik twijfel er niet aan, jullie wel ? We komen het zeker te weten.

Als je van klasse en schoonheid houdt, dan moet je de sanke van leo eens goed in ogenschouw nemen. Je zult haar wel herkennen, want ik heb ze al dikwijls laten zien. Het blijft echter een genoegen om deze iedere keer ten tonele te voeren, want het is pure klasse. Ik heb deze gekocht als nisai 56 cm, meer bepaald op de veiling van november 2011, en nu, een goed jaar later is ze ± 72 cm. Wat een dijk van een sanke…

Ik weet dat ik ze vermoedelijk nooit meer terug ga zien, éénmaal ze hier het pand heeft verlaten, want Leo heeft volgens mij niet de ambitie om shows mee te doen. Als deze echter de 85 cm heeft bereikt, met behoud van kwaliteit, mag je ze dadelijk inzetten om het hoogste schavot te betreden op iedere koishow.

Zalige koi is dit, en dit geeft me ook de gelegenheid om een andere bijzonder koi aan te prijzen, die nog niet verkocht is, maar dezelfde symptonen vertoont, namelijk deze sanke uit de bloedlijnen van de opkomende nieuwe Momotaro sanke, namelijk Mako, die uiteindelijk teruggaat tot de Matsunosuke bloedlijn, en ondertussen reeds begiftigd met grootheden zoals Ryu X en Momoko, maar nu in combinatie met een Sakai FF afstammeling, namelijk een mannelijke American dream. Onthou mijn woorden…de Momotaro sanke zijn op komst.

Deze sanke heeft niet de lengtegroei in zich misschien, maar veel zal het niet schelen. Het wordt echter een bonk van een koi, die de netvliezen van ieder moet aantasten. Een perfecte sandan sanke met het sumi op de juiste plaats. Het sumi zal langzaam van achter naar voor trekken, en geloof me of niet, een schoudervlek zal er vermoedelijk zeker komen. Een sanke om te koesteren, want de frame is gemaakt, en het plaatje zal zeker verder ingevuld worden.

Wie echter de koi op een rijtje wil zien, kan ook dit filmpje bekijken en dan zie je alle gebowlde koi, waarvan er ondertussen een deel vertrokken zijn, stuk voor stuk verschijnen.

Ohja, ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Zalige Zaterdagen: afbeelding 1
Zalige Zaterdagen: afbeelding 2
Zalige Zaterdagen: afbeelding 3
Zalige Zaterdagen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137