Onze eerste dag in Japan

Onze eerste dag in JapanDeze morgen om 7.30 uur stonden wij gereed om onze reis aan te vatten naar Japan. Ben stond al gepakt en gezakt.

Eerst met de trein naar Antwerpen en vandaar naar Schiphol. Alles verliep ditmaal vlekkeloos op een klein detail na. Ik was mijn tas vergeten met mijn fototoestel en filmcamera. Het was kort dag, maar het zou nog kunnen. Even bellen naar het thuisfront en na een kort overleg met mijn zoon Robby, stapte hij onmiddellijk in de auto met de vergeten spullen en reed tegen 160 km/uur naar Antwerpen om dit af te leveren. Na 40 minuten was hij bij het station in Antwerpen.

De trein richting Schiphol vertrok om 10 uur en om 1 minuut over 10 waren we op het perron, maar gelukkig had de trein 3 minuten vertraging, zodat alles nog in kannen en kruiken kwam. Ik denk toch dat ik nu stilaan oud aan het worden ben...

Op Schiphol is alles voorspoedig gegaan. We zaten helemaal achteraan en hadden 3 zetels in ons bezit, voor 2 mensen, ideaal...Het was Ben zijn eerste ervaring met vliegen en hij kreeg dus als het ware zijn eerste luchtdoop. Met het opstijgen waren er misschien wat angstige minuutjes, maar nadat hij getroost werd door de stewardessen, die hem letterlijk in de watten legden, was deze angst vlug voorbij. Je zal denken dat het een nieuwsitem is over Ben, maar dit is de eerste en de laatste keer dat hij zo omslachtig in beeld zal komen. Nu is het de beurt aan de koi.

In Tokio aangekomen, stond Brian ons nog niet op te wachten, maar we hebben niet gepanikeerd en hebben rustig gewacht tot hij zich vertoonde. Vandaag stond enkel Minuma op het programma. Deze heeft als enige zijn kwekerij in Tokio, en daar hebben we ons wat meer laten vertellen over de ontwikkeling van Goshiki. Hier hebben we toch veel van opgestoken, want dit strookt niet met onze gedachtengang. Minuma koi farm is wel de naam, maar dit heeft betrekking op het dorp, en de kweker zelf heet Kenichi Wada San. Wada San is een hele vriendelijke en integer man, heeft ons veel uitgelegd en gaf ons een zeer vertrouwde indruk.

We hadden hier onze 2 Ginrin Goshiki gezien, de gg36 en de gg40, en in overleg met Wada San, zullen we deze nog een jaar in de mudpond laten, totdat ze uitgroeien tot volwaardige prijsbeestjes. Wij hadden enkele vragen over de ontwikkeling van deze nisai, waar wij toch wat problemen mee hadden, maar dit werd onmiddellijk gecounterd door de kweker, en daarop werd besloten om ze nog een jaar daar te laten. Heeft hij gelijk, dan is hij uiterst betrouwbaar. De tijd zal het ons in dit geval leren, en zo bouw je een goede relatie op. Vermits de betere tosai reeds verkocht waren of geselecteerd voor de Wakagoishow, hebben we geen goshiki uitgekozen, en wachten we tot volgend jaar. Bij het zien van de tosai die al verkocht/geselecteerd waren is het zeker een kweker om te onthouden. Hij wordt ook aanzien als één van de beste goshikikwekers in Japan. Vooral de maruten Goshiki, op één van de foto's stal mijn hart en was een lust om te zien...helaas niet te koop. We namen afscheid van deze beminnelijke man, en vatten onze tocht aan naar het mekka van de koi, namelijk Oyija in Niiagata.

Enkele filmpjes die we bij Minuma gemaakt hebben:
Onze prachtige GG36.
Onze prachtige GG40.
De maruten goshiki die niet te koop was.
Enkele geselecteerde goshiki voor de wakagoi show, begin april.Het is nu 11 uur plaatselijke tijd, en we moeten nog wat werk verzetten, maar morgen wordt het een dag waar we al lang naar uitkijken. We gaan de ganse dag Dainishi koi beoordelen en proberen te selecteren. We gaan echter heel kritisch zijn.
Tot morgen,
Ben en Luc

Meer afbeeldingen

Reacties

14 reacties tot nog toe

Hai luitjes... zo te zien bevalt dat vliegen Ben wel :-) en gaat ie dat zeker meer doen! Het is toch wel een prachtig gezicht hoe 2 koi zo verschillend kunnen ontwikkelen. Maar moet zeggen dat vooral de GG36 prachtig is, sorry moet het anders vermelden: Dat ik die prachtig vind... Sumi komt vanzelf wel...
Veel plezier en wijsheid bij Dainichi!
mvg
Ton

Ton on 21/03/2009 15:46

Luc
je had me beloofd op Ben te passen:-)
nu zie ik dat je toch hulp nodig had om hem op zijn plaats te houden.
Heel veel plezier samen aan de andere kant van de wereld.

Riny D on 21/03/2009 16:00

Ben had toch last van vliegangst????????

rob punte on 21/03/2009 16:08

Het sumi begint zich als sterretjes van achteraan reeds te manifesteren, maar dan in heel subtiel. Dit is een teken dat het een goede goshiki gaat worden voor onze wateren. Je had gelijk Ton, het is een geweldig mooie ginrin goshiki.

luc on 21/03/2009 16:58

Nou, Ben is de vlucht goed doorgekomen zo te zien... ;-)

Die goshiki, de maruten... Eéntje om "U" tegen te zeggen.. wow...
En de ginrin Goshiki, nummer 36, ik ben heel, heel benieuwd hoe die volgend jaar de mudpound uitkomt... E r r u g m o o i....

Kan niet wachten op het volgende verslag!

Groet,

Noëlle on 21/03/2009 18:28

Een prachtige ervaring om de rondreis mee te starten.En die maruten mag hier ook komen rondzwemmen.

willy on 21/03/2009 19:58

Dit belooft nog veel voor de komende dagen heren...
enne..zo te zien heeft Ben zich prima vermaakt in het vliegtuig...gerust gesteld door 2 dames welteverstaan!

Matthijs on 21/03/2009 20:51

Wij vertrekken nu (het is bijna 9 uur). Vandaag is het Dainishi dag. We verwachten misschien te veel, je zult het straks lezen.

luc on 22/03/2009 00:43

ben benieuwd...succes daar mannen!

Matthijs on 22/03/2009 04:34

I wasn't so late actually, your plane was 30 minutes early! ;-) As always, I'm impressed with the sincerity of Wada-san and am anxious to see how his entries do at the Wakagoi show next weekend. Hopefully you're having as good of a time as I am.

Brian on 22/03/2009 12:23

kan jullie hier ook goed volgen ,ben benieuwd naar de dainishi koi .
heerlijk weertje in azie

marcel on 22/03/2009 14:30

staan al onder koi aanbod marcel..kijk en geniet...

Matthijs on 22/03/2009 14:33

jongens goed om te zien dat jullie goed aangekomen zijn. en Ben petje af hoor. als vliegen niet je hobby is (net zoals bij mij) dan heb ik veel respect voor je want naar Japan vliegen dan heb je meteen een vuurdoop.

weer interessant om jullie ervaringen met jullie te kunnen delen.

stephan on 22/03/2009 20:22

Hey Ben en Luc.. hahaha ik kreeg deze link van een oud-collega van mij, Erwin Hollander. Ik ben nergens meer veilig.. haha word altijd gespot. Het was leuk jullie aan boord te hebben. En voor de rest, wij leggen uiteraard altijd iedereen in de watten.. ;o)

Succes daar met visjes kijken en kopen..

Liefs Jessica, die blonde..

Jessica on 24/03/2009 14:26