ShibaZakura.

ShibaZakura.Wat tot nu toe onbereikbaar was is werkelijkheid geworden. Een koi van grote klasse met onbeperkte mogelijkheden naar Europa halen… Rini en ik hebben er dagen van wakker gelegen…zouden we het doen, zouden we het niet doen….De beslissing was moeilijk te nemen. Langs de ene kant spookte het door ons hoofd dat we op de goede weg waren door hoge kwaliteit, doch betaalbare koi naar Europa te brengen, en langs de andere kant willen we toch proberen om exclusiviteit ten top naar hier toe te halen. De kogel is echter door de kerk en Clarissa krijgt een vriendin.

ShibaZakura, een naam als een klok en dat is de naam van onze nieuwe kohaku die Rini en ik na lang onderhandelen hebben aangekocht. Zij zal ons moeten gaan vertegenwoordigen in Hasselt als alles goed gaat, en misschien ook in Arcen. Deze Yamatoya kohaku ziet er imposant en sexy uit en maakt ons hartje warm. We hopen dat we net zoveel plezier aan haar zullen beleven, als aan Clarissa.

Ondanks het feit dat we toch 2 maanden moeizaam hebben moeten onderhandelen, zijn we verheugd om haar in Arendonk te begroeten op 10 april. Wij hebben zeer hoge verwachtingen van ShibaZakura. Haar naam heeft betrekking op een bepaalde bloem in Japan.

Wij hebben deze koi aangekocht van Brian Sousa, die al meer dan 10 jaar in Japan woont. Brian is de persoon die de befaamde DVD van Momotaro heeft gemaakt en hierdoor een jaar lang in de keuken van Momotaro heeft mogen kijken. Verder is hij de initiator van het koi-bito forum en geeft het Koi-Bito magazine uit, dat alleen nog on-line beschikbaar is. Brian is getrouwd en heeft 2 dochters en wordt gezien als expert op het gebied van koi. Brian is ook de eigenaar van Baytek Datamanagement & Consultancy, een IT bedrijf dat werkzaam is in Japan.

Wij hebben Brian om zoveel mogelijk informatie gevraagd betreffende Shiba Zakura, waarbij vooral onze interesse uitgaat naar de voorouders. Op één van de foto’s zie je de bloedlijn van Shiba Zakura, en hieronder vind je wat uitleg over deze voorouders. Ook niet vergeten dat Yamato-ya op dit ogenblik zeer hoge ogen scoort in Japan, en dat vooral Interkoi een groot zwak heeft voor Yamato-ya koi.

Omschrijving van de voorouders volgens Brian.

Morita Sensuke: De grootte en de body zijn zeer groot en indrukwekkend. Het Hi is diep en gelijk verdeeld met een goede kwaliteit. De kleur is meer dadelpruimrood dan diep rood.

Ogata Kohaku: Het is mij niet bekend waarom Yamatoya deze vrouwelijke koi gebruikte voor de Koharu bloedlijn. Ik denk dat hij aan het zoeken was naar een oplossing voor het gebrek aan sashi en om een verbetering te krijgen in het shirojo, dat gebroken wit was….met andere woorden, om de bloedlijn “een betere look” te geven.

Matsue (Iizuka San) Sensuke:
Zeer goede resultaten met het gebruik van de vader van Koharu (Morita Sensuke). Ik ben zeker dat Yamatoya San opnieuw Sensuke wou gebruiken, maar er waren 2 kwesties die meespeelden: Morita produceerde niet meer, en zelfs als hij een koi kon vinden van een hobbyist, de genen zouden te verwant zijn en te veel ongewenste inteelt produceren. Sensuke is ook bekend wegens zijn zeer sterke interne organen en in staat zeer veel te eten zonder beschadigingen op te lopen.

Om alles samen te vatten zal de “Koharu” bloedlijn van Yamatoya een diepe dadelpruimrode kleur hebben met een goed Sashi en een Shirojo dat van blauwachtig naar eierschaal wit gaat, en die een geweldige glans (teri) ontwikkeld vanaf zijn 4de jaar. De body van de koi is zeer stevig, maar ontwikkeld langzaam.

Je zult in de fotoreeks enkele foto”s aantreffen van ShibaZakura vanaf het ogenblik dat zij als nisai (tweejarige) werd aangekocht door Brian en als Sansai (driejarige). In de loop van de volgende dagen zal Brian nog meer informatie over deze imposante dame vrijgeven.

Je mening wordt op prijs gesteld

Meer afbeeldingen

Reacties

18 reacties tot nog toe

Maar een woord MOOOOOOI .
Ik denk dat er serieuse gaten in u portefeuille zitten Luc, zal zaterdag een klein gaatje komen vullen. Ben benieuwd om mijn 2 kohaku's te zien ze komen ook van Yamatoya, wel niet te zelfde bloedlijn .
Tot zaterdag

bert

bert pocquet on 20/03/2008 19:42

Hai Luc, ik wist van de aankoop maar ben stil van de foto's! Wat een body en uitstraling heeft deze kohaku! Wat een vorm zit erin en witter dan wit en zeer scherpe aftekening! Een winnares :-) Luitjes, gefeliciteerd met deze aankoop!
mvg
Ton

ton on 20/03/2008 20:57

Hele mooie koi Luc met een vreselijk mooie body het lijkt wel een torpedo veel succes op de shows.

Willem.

willem on 20/03/2008 21:10

Over living juwels gesproken, wat een prachtige koi.
eerlijkheids halve moet ik zeggen dat ik een absolute fan ben van clarissa qua body en tekening een onovertroffen koi, de mooiste kohaku die ik tot nu toe gezien heb (en dat alleen al van de foto). Shiba zakura is een prachtige dame met een zeer mooie uitstraling de body kan m.i nog wat evenrediger in vorm (iets voller naar de staart toe??) en de kleur iets feller maar dat is bekend van de koi van Yamato-ya (zie eerdere opmerkingen van LUC ) ik kan niet wachten om beide dames in levende lijve te zien op 4 mei

Geerard on 20/03/2008 21:30

Wat een prachtige dames, hoewel ik moet bekennen dat mijn voorkeur uitgaat naar Clarissa.
De Grand Champion en Supreme Champion voor de komende Europese koi-shows zijn gekend.
Alvast gefeliciteerd heren!

Ronny V on 21/03/2008 07:52

here we go veni vidi vici

roland on 21/03/2008 10:11

Luc en Rini,

Als ik zeg dat ik er liever naar kijk als naar Pamela Andersson in haar goede jaren, dan kun je van me aannemen dat dit een enorm compliment is.
Wat een pracht vis. Ongekend. Met alle respect, maar de kwaliteit lijkt me van de fotos nog veel beter als Clarissa.

Van harte gefeliciteerd.

groeten

Gerwin

Gerwin on 21/03/2008 11:44

Wat me wel opvalt aan de foto waar ze allebei op staan zijn de ogen van beide vissen. Best wel typisch, maar dat terzijde.

groeten

Gerwin on 21/03/2008 11:48

De ogen zijn het belangrijkste dat er is, want daarmee kijk je in het binnenste van een persoon. Clarissa heeft serieuze kijkers, maar dat is tevens haar handelsmerk, en als je daarin kijkt, dan wordt je gewoon verliefd. Qua karakter kan niemand het halen tegen Clarissa. Dit is een koi die ieders hart zal stelen. ShibaZakura zal zich nog van haar beste kant moeten laten zien, want tijdens haar verblijf hier zal ze haar karakter moeten tonen. Wij kennen echter de kweker en het baasje, dus dat kan bijna niet anders dan goedkomen.

luc on 21/03/2008 11:59

Ik vond Pamela Anderson toch ook wel mooie ogen hebben, hoor. Of vergis ik me nou.....waren dat haar ogen wel?

rini on 21/03/2008 12:39

Ja hoor Rini, wij mannen vinden dat de ogen van de vrouw.... Mijn vrouw leest dit toch niet dus kan ik het makkelijk zeggen :-)

ton on 21/03/2008 19:24

Willem, ik heb me vergist: het waren haar ogen niet!

rini on 21/03/2008 19:38

Proficiat heren met deze prachtige aankoop, ja voordat je zo'n koi aankoopt heb je wel wat slapeloze nachten! Maar ze is het waard, wat een showjaar zal het worden dit jaar met deze giganten allemaal..dat zet Nederland wel even op de "kaart" denk ik zo..

Nu even de koi, zoals je weet Luc houd ik van veel wit op een kohaku dus het patroon is voor mij subliem, de body is zeer krachtig en mooi van proportie. Als ik het goed geteld heb is zij in haar zesde levensjaar en dan ontwikkelt zij haar body wat langzamer misschien dan kohaku uit andere lijnen, maar is evengoed goed stevig! Ze is nog lang niet klaar zo te zien..Het kan de kwaliteit vd foto's zijn maar was de diepte van het hi als nisai en sansai dieper als dat het nu oogt?
Het lijkt nl. helderder dan op jongere leeftijd. Ligt dit aan de bloodline? Hoe groot is zij momenteel?

Ik zou zo'n exemplaar graag in de vijver willen hebben, wie niet?
mvg,Ingrid en ik kijk er naar uit haar op 4 mei te bewonderen.

Ingrid on 22/03/2008 00:39

Je kan het beste het filmpje bekijken wat betreft het hi. Niet vergeten, ik ben geen voorstander van het ferrari hi. Ik hou meer van het subtiele hi, dat voor mij veel meer leven inhoud en veel genuanceerder is. Ze zou nu 84 cm moeten zijn. Ik kan niet beoordelen of het hi op jongere leeftijd intenser was, want toen heb ik ze niet gezien, en veel kan aan de foto's liggen. Als je heel goed naar de foto's en het filmpje kijkt, zul je zien dat vooral de fukurin zeer sterk aanwezig is. Ik denk dat we een hele speciale koi hebben aangekocht, die naast Clarissa een geweldig paar zal vormen. En ja, ze bevat veel wit. Ze kan desgewenst in je vijver zwemmen.....maar.....

luc on 22/03/2008 21:11

Inderdaad Luc maar maar maar....ons koi budget voor dit jaar is er doorheen, anders mag ik niet meer thuis komen haha

Het filmpje geeft meer kwaliteiten bloot van haar dan alle foto's bij elkaar kunnen doen. Het hi is inderdaad niet felrood, meer hoe moet ik het zeggen "paars" rood. Fukurin ziet er zeer goed uit.

Vorige week nog een sansai sanke aangekocht die ook die maat van ShibaZakura kan halen in de toekomst, maar dan over een een paar jaar. Ik stuur je haar filmpje nog van de week wel op als je daar interesse in hebt natuurlijk....?

Maar een hele dikke proficiat met dit juweel, waar je zeker hele hoge ogen mee gaat gooien op een show. Ben zeker benieuwd haar op 4 mei te zien..
mvg,
Ingrid

Ingrid on 22/03/2008 23:07

Altijd interessant om het filmpje te zien. Ik zie juist op mijn overzicht dat ze 2 van die grote sakai vissen niet op de rekening hebben staan. Ik hoop niet dat het één van deze is, anders hebben we een probleem. :)

luc on 23/03/2008 10:30

Hoi Luc,

Ik stuur het filmpje vanavond wel op, ben nu op het werk!!
Wat bedoel je met 2 vissen van SFF die niet op jouw rekening staan? ben misschien niet zo scherp vandaag..

gr,
Ingrid

Ingrid on 23/03/2008 13:16

Heb voor de verandering ook een groot aantal Jumbo Sakai aangekocht van ± 70 cm. Op de rekening stonden er maar 8 vermeld, terwijl ik er 10 aangekocht heb. Maar ondertussen is het probleem al opgelost.... :)

luc on 23/03/2008 14:45