De 5 overblijvers van de serre

De 5 overblijvers van de serre

Het is toch een hele opgave om alle koi uit elkaar te houden nadat ze een seizoen in de serre hebben gezeten. Gisteren heb ik ze eventjes van elkaar gescheiden omdat ik de niet verkochte in de opvang voor de winter wou plaatsen.

Het zijn dankbare koi en ik denk dat ze nu een veilig onderkomen hebben gevonden tijdens de winter. De stijgende energieprijzen doen ook wel hun duit in het zakje, de prijzen flippen enorm en dat is geen voordeel.

De vraag die je je moet stellen is of het nog nuttig is om zoveel koi op de gewenste temperatuur te houden.Ik verwarm 3 binnenvijvers van 15 kuub en 1 buitenvijver van 40 kuub, dat is ongeveer 85 kuub, waarvan eentje buiten. Dat is geen sinecure op dit moment.

Maar laten we ons voorlopig met de koi bezighouden waar we mee bezig waren. Bekijk even dit filmpje van de overblijvende serregangers. Ik was bijzonder blij toen ik één van de sanke zag rondzwemmen, deze even boven water hield om te tonen, en ik dacht bij mezelf, daar kan ik nog eens goed geld voor vragen....

Mis poes, want ik had een foutje gemaakt, de sanke is van Rob, niet meer van mij. Foutjes zijn er om gemaakt te worden, dus even wat tandengeknars, en daarna blij dat ik een klant gelukkig kan maken. De kohaku van Taniguchi zijn trouwens ook aangename kohaku. Ik heb er een goed oog in dat ze sterk uit de hoek zullen komen éénmaal de winterperiode voorbij.

------------------------------------------


supreme championEEN EERBETOON AAN DE SUPREME CHAMPION

Tijdens de show in Merelbeke, stond ik met mijn stand naast de stand van Rudy Badre, een Fransman die ook meedeed aan de show. Op tijd en stond presenteerde ik hem koffie wat zij blijkbaar op prijs konden stellen, anders moesten ze telkens naar de cafétaria lopen. 

Deze morgen ontving ik een pakket in de bus met een sculptuur van de supreme champion, dat als cadeau werd gegeven. Natuurlijk ben je blij met verrassingen zoals deze. Maar ik zal deze zo snel mogelijk overhandigen aan de rechtmatige eigenaar. Een mooie geste natuurlijk !

Deze sculpturen kan je laten maken, en er is mij verteld dat ze normaal aangeboden worden aan 25 euro per stuk ex transport. Wie weet wil jij ook een sculptuur zoals dit laten maken van je lievelingskoi. Je kan Rudy contacteren via sociale media


------------------------------------------

Vergeet niet te lezen: EEN HELPENDE HAND

------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml