De koi uit de serre zijn thuis

De koi uit de serre zijn thuis

Eindelijk zijn ze terug thuis, de langverwachte serregangers, en ze hebben het goed gedaan in mijn ogen. Het waren niet de echte jumbo kandidaten, dat moet wel duidelijk zijn, maar alle tosai, buiten eentje, hebben zich goed ontwikkelt.

Als je bedenkt dat ze in de serre gegaan zijn op 15-20 cm, dan kan je zien dat ze hun best hebben gedaan. Wat me vooral bevalt is het feit dat ik bijna geen secundair hi zie opduiken en dat de koi allen vrij zuiver gebleven zijn. Dat op zich is al een hele opluchting, want het durft wel eens anders zijn.

Er zaten in totaal 31 koi in de serre, waarvan er 21 verkocht waren. De 10 overige worden vandaag naar hun nieuwe verblijf gezet, dit zal in vijver 3 zijn, de op temperatuur gehouden vijver tijdens de winter. Ik zal van de 10 overige koi een filmpje maken, en je kan nog altijd even komen kijken om een koi te selecteren. en aan te kopen inclusief verblijft tot ± 1 april 2022.

We staan op dit punt om een groot aantal koi van Japan te laten komen. De eerste levering zal ergens in oktober plaatsvinden. Mag ik dan ook dringend verzoeken om de verkochte koi voor 15 oktober te komen ophalen. Ze hebben dan nog een mooie tijd voor zich om zich aan de komende winter aan te passen. Overwinteren in Arendonk is niet meer mogelijk ! 

Maar laat ons even beginnen met een overzichtsfilmpje tijdens het netten van de koi. Ze zitten er nog niet allemaal in, want hoe ze het doen weet ik niet,  maar toch glippen er nog altijd koi door de mazen van het net...onvoorstelbaar !

Ik heb de koi per 5 in een bowl gezet, gemeten en gefilmd, een hels werkje, maar altijd leuk om te doen. Ik hoop dat je dan ook kan genieten van de bijgevoegde filmpjes.

De koi uit de serre deel 1

De koi uit de serre deel 2

De koi uit de serre deel 3

De koi uit de serre deel 4

De koi uit de serre deel 5

De koi uit de serre deel 6

Ik heb in ieder geval een bijzonder goed gevoel bij deze koi, geniet van de filmpjes. Ze zitten nu allemaal binnen, dus zo vlug mogelijk ophalen is aan de orde. Mag ik vragen aan diegenen die een koi komt ophalen, een blauw meetbakje of doos mee te brengen, want ik heb op dit moment alleen nog bijzonder grote dozen van 80 en 90 cm, en die heb ik eigenlijk zelf nodig.

Ik zou het ook op prijs stellen indien je even doorgeeft wanneer je de koi komt ophalen, en voor diegenen die het voer en andere besteld hebben, om zo snel mogelijk langs te komen. Alles is binnen en alle pakketten die opgestuurd moesten worden zijn opgestuurd.

Voor diegenen onder u die graag een kijkje nemen naar de aangeboden koi op de veiling van Momotaro, klik hier ! De prijzen vermeld bij de koi zijn aanvangsprijzen van waaruit kan geboden worden. Dat zijn niet de verkoopprijzen. 

Wie interesse heeft om mee te bieden, kan contact opnemen. Jij geeft het bod door dat je wil inzetten en dat bod is altijd zonder de bijkomende kosten, hou daar wel rekening mee. De bijkomende kosten zijn commissielonen, winstopties, transportkosten, BTW en dan denk ik dat we er ongeveer zijn. Indien gewenst stuur ik je een berekening van de kostprijs met een breakdown van de totale prijs.

Wel vermeld ik erbij dat zelf kopen voordeliger is, dan als ik de inkoop moet doen en het risico moet lopen dat de koi niet verkocht kan worden, door voor mij dikwijls onbekende redenen. Probeer ook niet de allerbeste koi uit te zoeken, want dan vang je bot. 

De stand van de yen is menselijk, iets beter dan in het voorjaar. De yen staat ongeveer 129.93 yen/euro op dit ogenblik, maar er wordt 3 yen per euro berekend om de overschrijvingskosten te bekostigen. Je moet de yen dus delen door 126.93 in dit geval. Om het makkelijk te maken moet je ongeveer 800 euro per 100 000 yen tellen dan zit je redelijk goed.

IK HOOP NOG ALTIJD OP DONATIES BIJ EEN HELPENDE HAND,
Het bedrag is nog steeds 2916 euro.

Ik had verwacht dat meerdere koiliefhebbers toch een donatie zouden maken...
dit valt me eerlijk gezegd wat tegen:

Er is nog 7000 euro nodig of
700 x 10 euro of
350 x 20 euro of
140 x 50 euro of
70 x 100 euro of
7 x 1000 euro

70 mensen die 100 euro storten moet toch mogelijk zijn !
ALLE BEETJES HELPEN
LAAT JE VAN JE GOEDE KANT ZIEN EN STORT EEN BIJDRAGE OP
REKENING BE73 0019 1495 0960
IK REKEN OP JULLIE !

 

Meer afbeeldingen

De koi uit de serre zijn thuis: afbeelding 1
De koi uit de serre zijn thuis: afbeelding 2
De koi uit de serre zijn thuis: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Huub

555


Roy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml