Tache de beauté

Tache de beauté

De kogel is door de kerk. De naam is gekozen van de mogelijk toekomstige Grand Champion, een project waar we nog enkele jaren aan werken. Ze is nog maar 5 jaar, dus alle mogelijkheden liggen nog open. Voor mensen die het Frans niet zo machtig zijn Tache de Beauté wordt uitgesproken als tashdebotee.

Op dit ogenblik is ze 78 cm, maar met 2 cm groei per jaar zou 85 cm nog haalbaar zijn. Als we de kwaliteit kunnen behouden in combinatie met nog een menselijke groei zie ik haar toch als mogelijke kanshebber op de koishows van volgend jaar, tenminste als ze in onze handen blijft, want er zijn al meerdere koikichi die hun interesse hebben laten weten. Een mogelijke GC heeft nu éénmaal haar aantrekkingskracht want die kom je niet zo snel tegen.

Voor eens ben ik vandaag ontlast om een nieuwsitem te schrijven. Wim wou even zijn zegje doen en zijn verhaal verwoorden. Dit is het verhaal:

het verhaal achter 1810004 – Miss TB/BS ** enkele weken later.

bambamHet verhaal begint midden mei 2017. Het eerste contact komt door de aankoop van Bambam – de tancho showa van momotaro- SH-V15-493 – een koi die geen vijver gevonden had en die mij al maanden triggerde.

Een eerste bezoek aan Arendonk, begin juni 2017, en ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel – alleen de snoepjes waren niet van 1 frank of 1 euro het is hoe je het bekijkt......In dat jaar speelde ik met het idee om bij mij thuis ook een vijver te laten aanleggen.

Ik was door het surfen en via de site van Interkoi bij Zenkoi aanbeland. Er werden afspraken gemaakt en plannen getekend, offertes uitgewisseld en gediscuteerd. De eerste spadesteek vond plaats in oktober 2017.

Voor de afwerking hadden ze wel het moment uitgekozen – regen, regen en wind. De vijver kon beginnen draaien tegen eind november 2017. de aanleg van mijn eerste vijver Zenkoi voltooid. De vijver werd langzaam maar zeker bevolkt... ideaal scenario dacht ik. Het virus had mij evenwel toen te pakken.

Luc was in zijn oktoberreis (begin oktober) 2018 naar een opensales gegaan bij Sakai en kondigde in zijn artikel aan dat hij een koi had kunnen bemachtigen door middel van petjes en het lopen naar de koi. Het was dus een koi die niet snel genomen werd door de aanwezige kopers – er waren al zes kopers voor Luc geweest en deze koi was nog steeds beschikbaar.

Luc nam het risico en kocht de koi. Zij kreeg het nummer 1810004. Zij had, zo vertelde hij later, een speciale indruk op hem nagelaten. Hij plaatste dit in zijn artikel van die dag ..zoals steeds waren de condities om de koi te kopen beter als Luc nog in Japan zat – voor deze koi bleef het heel stil..

19 oktober 2018 kwamen de vissen aan en zoals gewoonlijk werd elke vis gefilmd. Bij het filmpje en het licht kwam het gin op de uiteinde van de schubben tot uiting wat die vis voor mij enkel specialer maakte.

Maar zoals eigen aan deze tijd van het jaar had ik pas tijd om naar Luc te rijden ergens tweede week van november 2018 – de koi was reeds een maand aanwezig op Arendonk en nog steeds had er zich geen koper gemeld – ik heb deze dan real life gezien en heb onderweg naar huis toe besloten om deze aan te kopen – Zij had mijn hart beroerd...

Luc vroeg mij of hij deze dame mee mocht nemen naar de Belgium Koi Show van 2019. Ik had hier geen problemen mee – want ze verbleef een lange tijd in Arendonk ten gevolge van de uitbreiding van mijn vijvers in LIER.

Daar begint het echte verhaal van deze dame ... op BKS 2019 behaalt de dame haar eerste plaats als ADULT TATEGOI. Ze was oorspronkelijk 69 – en op de BKS mat ze 70 cm. Eind 2019 komt de dame eindelijk naar haar thuisvijver en belandt zij in het linkse segment van de plas. Een vijver die opgestart was midden oktober 2019 – De dame meet op dat moment 72 cm.

2020 was een pauzejaar maar hebben wij ze toch gebracht op de eerste HKS zonder resultaat – ze mat toen als ik mij niet vergis 74 cm een maat die moeilijk is om iets te halen. Ze heeft haar tweede winter mooi doorstaan en mits de nodige rust en tijdige controles groeide ze gestaag verder.

helicopterzichtDe mensen die de situatie van de vijver een beetje kennen, weten dat ik dagelijks mijn kois verschillende malen kan zien en dit met helicopterzicht zodat elk afwijkend gedrag direct vast te stellen valt. 

Op het moment dat beslist wordt dat de Belgische Koishow doorgaat nemen we de optie om haar niet te brengen op de tweede online Holland Koishow. Ze wordt voorbereid op de Belgische Koishow met de hoop om een mooie prijs mee te halen – het wordt een onverwacht succes omdat we wisten dat de kwaliteit op de show enorm was en niemand zeker was van resultaat. Groot is de emotie als luc mij het filmpje stuurt dat men supreme champion aan ons vat hangt....

De rest kent iedereen. Mijn vriend JOHAN L – maakt een zeer mooie foto met daarbij zijn opinie over de koi en de sumispot in de eerste beniplaat- hij post dit op facebook en .... er volgt een hevige discussie en ik besluit de dame te dopen tot MISS TB/BS (miss Tache de Beaute – Beauty Spot)...

We hopen ze snel terug in onze vijvers te hebben en zien wel waar de dame in kwestie naartoe evolueert. Zij is juist vijf jaar geworden dus midden 80 zou toch moeten lukken – genieten van de koi in je eigen omgeving met af en toe een update.... we zien wel wat de komende jaren brengen.

Een week later en de rust keert weer en vandaag zat ze terug in LIER....Ik kan weer dagelijks van haar schoonheid genieten ....

------------------------------------

Een mooi verhaal Wim, ik zou willen dat er meerdere mensen een verhaal zouden schrijven. Het is tweeledig, dan moet ik er zelf niet zoveel energie in steken, en ten tweede moeten de mensen niet altijd mijn gezever lezen. Dus mensen....laat maar komen.

Ter gelegenheid van dit nieuwsitem, wil ik nog enkele filmpjes laten zien van de koi die de BKS show hebben meegedaan, en die ik gisteren terug naar hun eigen vijver heb gebracht.

De bijzonder fraaie cha utsuri van Takigawa -94 cm en 1ste prijs op de show

De jonge kindai showa van Momotaro met veel toekomst - 76 cm maar helaas geen prijs op de show.

De onvolprezen Sanke van Momotaro - 88 cm en 1ste prijs op de show

Miss Karma - 92 cm

------------------------------------

NNZLS

Vul de klinkers zelf maar in, maar dat is wat ik nog te zeggen heb over het aanbod van Wim om enkele koi uit zijn bestand die aangewezen werden om te verkopen, waarvan het geld ter beschikking zou komen bij de actie ''een helpende hand"

Er worden hier koi aangeboden die kant nog wal raken qua prijs en dit is voor mij boerenlatijn. Ik snap hier de ballen van. Gaan ze naar een tuincentrum om k*$tkoi te kopen tegen belachelijke prijzen, en behoorlijke vijvervissen die bijna geen geld meer kosten en die het goede doel dienen, blijven onverkocht. Voor mij een raadsel....

Ik heb gisteren ook de koi meegebracht voor die klanten die wel een koi gekocht hebben. Dit zijn geen showkoi, maar koi die in ieder geval iedere vijver koiwaardig zijn en dat voor een prijs die je in een tuincentrum nog niet kan aankopen, laat staan dat je ze kan zien. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. In ieder geval laat ik de laatste koi nog tot eind deze week staan die aangeboden worden, en dan zullen ze verdwijnen. Wel ga ik niet meer de moeite doen om ze eventueel te halen, dat mag je zelf doen.

Showa 1811085 van Momotaro

Fraaie platinum ogon van Choguru.

Flink gebouwde Kohaku van Momotaro 

Fraaie showa van Momotaro, een hebbedingetje

En tenslotte alle 4 samen in een bowl tijdens het overzetten naar hun verblijf in Arendonk

Mag ik alle mensen nog eens van harte bedanken voor de aankoop van deze koi, waarvan de opbrengsten van 3 van deze koi naar de de actie een helpende hand zullen gaan. De overige koi die nog te koop zijn worden einde deze week verwijderd. 

------------------------------------

Alle bestelde goederen zijn ondertussen binnengekomen, mag ik vragen om deze zo snel mogelijk op te komen halen aub
Voor die mensen die graag hun kans wagen op de veiling: neem hier een kijkje en geef door wat je eventueel wil bieden.

 

Meer afbeeldingen

Tache de beauté: afbeelding 1
Tache de beauté: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

24 reacties

Polleke

555

Wim DW

555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555

Robby Borgmans

@Wim DW 555


Matthijs

555

Wim DW

555

Matthijs

@Wim DW 555


Niels

555

Wim DW

555


fred

555


Johan D

555

Wim DW

555


Peter De Clercq

555

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml