Mijn vriend Grant

Mijn vriend Grant

Grant woont in England, en ik heb hem leren kennen toen hij enkele jaren geleden samen met Darren van de firma absolute koi naar Japan reisde om kennis op te doen en koi aan te kopen.

Het zijn van die mensen die de kunst bezitten om snel een leerschool te doorlopen en het verschil zien tussen waardevolle koi en zeg maar het gewone assortiment. Op de foto herken je Grant aan de rechterzijde tegenover mij, en Darren aan de linkerzijde achter mij. De vierde man is Olav van de firma Koibito, mijn agent.

Het plezierige aan deze relatie is dat er gewoon respect is voor alle partijen. Helaas kan ik het financieel helemaal niet ophoesten en dat zorgt af en toe wel eens voor vervelende momenten, maar daar moet je uiteindelijk bovenstaan. Ik ken mijn plaats en er is altijd baas boven baas, en in dit geval ben ik de laagste in de pikorde.

Grant is een meer dan bemiddeld man, maar blijft met beide benen op de grond. Ik heb respect voor dit soort mensen, maar helaas is het geen klant van Interkoi. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een monument in de koiwereld en natuurlijk, waar geld is, zijn ook vrienden.

De reden waarom ik dit nieuwsitem schrijf is omdat hij me gisteren nog eens bedankte voor een showa die hij van mij aankocht, en die hij me even wou tonen. Het verhaal ging als volgt. 

Op de R-collection event van Ryuki Narita in december 2019 kon ik na onderhandelingen met Ryuki beslag leggen op een kindai-achtige showa van Isa. Het was een serieuze onderhandelingsprocedure met Narita san, die ik uiteindelijk won.

Dit ging niet ongezien aan Grant voorbij, en vroeg me of ik de showa aan hem wou gunnen. Waarom ook niet ? Ik wist dat de showa waardevol was, maar in mijn bedrijf zou deze als vrij prijzig moeten aangeboden worden, en ik was niet helemaal gerust dat ik daar het clienteel voor had.

De deal werd op een correcte manier afgesloten en ik ontving gisteren van Grant per messenger volgende woorden: "Thank you for letting me buy it!" Het is hem ook van harte gegund, en ik ben blij dat de showa bovendien nog bijzonder goed ontwikkeld is.

Uiteraard kreeg ik bijgaand filmpje van Grant met de verklaring dat de showa 88 cm is ondertussen. Complimenten en ik ben blij dat ik als tussenpersoon heb mogen bemiddelen in deze verkoop. Het is hem ook van harte gegund.Je zou deze showa zomaar in eender welke show kunnen inzetten, en ze zal hoge toppen scheren. 

Grant en Darren waren de laatste jaren altijd reisgezellen als we naar Japan gingen om koi in te kopen. De foto is genomen in het Boston steak house, een aanrader waar ze geweldige steak hebben, en mijn lievelingssoep de clam chowder. 

Het is ondertussen al bijna 3 jaar geleden dat ik nog in Japan was, en de huidige online verkopen doen vragen opreizen. Ik hoop hem echter in oktober of zo nog eens te ontmoeten zodat we nog eens kunnen genieten van een ontspannende reis.

Ook wil ik je het filmpje van zijn vijver niet ontzeggen, waar hij met een paar vrienden veronderstel ik, zijn koi bowlt en meet. Ik veronderstel dat dit een update is van zijn bestand, en natuurlijk herken ik meerdere koi uit deze rijkelijke collectie. 

Denk aan je inschrijving voor de opendeurdag op 19 juni

***********************************************

Zaterdag 14 mei - presentatie van de kleintjes

***********************************************

Vanaf mei voortaan open op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
Zondag van 10.00 tot 12.00 uur
Alle andere dagen op afspraak

***********************************************

Deze week 7-8-9 mei gesloten wegens BKS show in Merelbeke

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml