De koiziekte gaat in winterslaap.

De koiziekte gaat in winterslaap.Het was "slappe toebak " vandaag. Veel was er niet te beleven, maar wat er te beleven was, was plezant.

Ik heb vandaag ook afscheid genomen van 2 koi die al lang bij mij verbleven, en dat is toch altijd een moment waar je even bij stil staat. De mannelijke sanke van Momotaro verhuist richting Hengelo. Hij was ondertussen 65 cm geworden, en als je nu praat over een koi verbeteren...deze was echt verbeterd. Deze hi sanke was in april 2007 bij mijn aangekomen, toen mijn 2 eerste buitenvijvers klaar waren, en behoorde tot de lievelingskoi van Danny en Lut.

De tweede getoonde showa zal iedereen zich misschien ook nog herinneren. Dit was de beste keuze van Daisuke uit de befaamde 64-reeks, en is toen in de mudpond blijven zitten tot eind vorig jaar. Toen is ze naar Arendonk gekomen en sindsdien heeft ze in mijn vijvers gezwommen tot vandaag. Ze is ondertussen 51 cm geworden en deze verhuisd richting Tilburg. Hier kan je het verhaal over deze showa nog eens lezen als je wil. (Toch mooi zo een archief, nietwaar ?)

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

De sanke is een prachtig voorbeeld van ontwikkeling..Luc..je zou de foto van aankoop en van nu eens naast elkaar moeten zetten..hi sumi shiroj en body zijn onvoorstelbaar veel verbeterd!

Matthijs on 10/10/2009 21:27

Wat mij vooral opvalt aan de tweede showa, in vergelijking met de foto van de tosai, is de waarneembare toename van het wit of shiroji en de verbreding van het hoofd/body. Ik vind dit een zeer aangename kindai showa. Of het een kindai blijft is nog maar zeer de vraag.

frans on 11/10/2009 07:40

Als je de Sanke ziet,hoezo moet het vrouwelijk zijn?!
De showa daar integen,kindai dat zie ik niet helemaal .
Hij kon inderdaad nog wel eens heel erg veel Sumi gaat ontwikkelen.
Of het ook gebeurt is een tweede.
Heb een tijd goed naar de foto van vorig jaar zitten kijken,en naar de recente,nou blijft het lastig van een foto,maar heb toch het idee dat het beni niet overal even dik blijft.Vooral de midden plaat lijkt toch wat minder te worden,maar mischien lijkt dit zo.Wel een spannende Showa om te volgen.

jack on 11/10/2009 14:07

Beni is inderdaad niet helemaal dik, maar dan zou ie ook veel duurder geweest zijn, nietwaar Jack ? Deze blijft zeker niet kindai, maar is het nu wel, en inderdaad het blijft toch een spannende showa om te volgen.

We hebben hier nog een paar van dit soort mannen zitten hoor....We zullen eens met de betere mannen gaan uitpakken...

luc on 11/10/2009 15:51