De laatste levering van het voorjaar.

De laatste levering van het voorjaar.Na anderhalf uur in de file gestaan te hebben, en de godganse weg in de regen te hebben gereden, kwamen we eindelijk aan op Schiphol.

Om 16.15 uur was ik vertrokken, om 19.15 was ik op de luchthaven, het zal je kind maar wezen. Wat heb ik er een hekel aan om in de file te staan. Het voordeel dan weer is dat alles klaar staat, de dozen inladen en je kan onmiddellijk terug vertrekken.

Om 9.00 uur waren we terug thuis, en dan nog alles uitladen, de koi aanpassen en zorgen dat alles goed rondzwemt. Het blijft een unieke ervaring en als hetgeen je ziet meevalt, kan je er ontzettend van genieten.

Het merendeel van de koi zijn tosai, en dat is wat de meeste mensen toch zoeken op dit ogenblik. In totaal 55 stuks, waaronder 1 nisai, maar dat is dan ook een buffel van formaat. Als die ogen je aankijken, kan je dan nog neen zeggen ? Ze doet me iets denken aan Clarissa, de koi die van Rini is geweest, en ik denk dat ik ze ook Clarissa gaat noemen als Ans en Frans er geen probleem mee hebben. Clarissa II is een goede naam voor haar...

Ik ga niet alles in detail bespreken, maar even een overzicht geven van de koi die gisteren aangekomen zijn. Op de eerste plaats zijn het toch wel de belangrijke Dainishi jumbo tosai die de loef afsteken.

De koi waar ik in deze serie een zwak voor heb, is nog de goedkoopste van het stel ook nog, en dat is de kohaku met het onorthodoxe patroon. Gewoon de staart en de bouw bekijken, en de rest even vergeven, dan zie je een ontzettend zwaar gebouwde tosai: Dainishi serie 1. Bij het bekijken van de filmpjes er rekening mee houden dat het gefilmd is in het donker. De huidkwaliteit is voortreffelijk..

Ik kan hier zeker en vast van genieten, en de kwaliteit, de bouw en de gehele uitstraling is zeker de moeite om te zien ontwikkelen. De yondan showa toch even apart gefilmd, want dat is de moeite om te bekijken. Misschien wat zwaar sashi bij het tweede patroon, maar dat zal vermoedelijk toch inklaren na een jaartje of zo.

De tweede serie bevat enkele van mijn persoonlijke lievelingen. Met name deze 2 showa
genieten mijn absolute voorkeur. Ik zou zeggen Dainishi ten voeten uit, en met de bouw van beide geeft dit een interessante uitgangspositie voor de toekomst. Zij zullen zeker deel gaan uitmaken van het azukari project, tenzij ze verkocht worden, maar dat geloof ik niet, want ik heb ze extra duur gemaakt om niet te verkopen.

De Marudo sanke zijn allen mooi en zwaar gebouwde sanke. Ik koop niet dikwijls Marudo, maar het is een goede kweker, en met zijn basis opleiding die hij bij Dainishi heeft gekregen, een verdienstelijke kweker. Hetgeen ik van Marudo heb gehad door de tijd bleek steeds van goede kwaliteit te zijn, maar je kan niet van alle kwekers wat kopen. Het is in ieder geval een interessante aanvulling op het bestaande gamma. Klein en fijn is deze toch wel HQ sanke die getuigt van een zeer goede huidkwaliteit.

De shiro van Omosako en de tancho van Momotaro vervolledigen het pakket. De sanke die bij de tancho zitten zijn allemaal vrouwelijk gesext, zonder dat ze hierbij garantie geven. Dit wil zeggen dat ze uit de selectie van de sanke, alle mannen er hebben uitgeselecteerd, en dat de overblijvende sanke, waaronder deze, normaal vrouwelijk zijn. Tel hier nog De enorme mannelijke kohaku en mannelijke showa bij en je hebt het volledige overzicht gekregen van de nieuwe koi.

Ik ben meer dan tevreden met de gedane aankopen, waarbij ik vooral rekening heb gehouden met de prijs/kwaliteit verhouding, die volgens mij meer dan in orde is. De enkele dure uitzonderingen daargelaten, en de Japanse Azukari koi niet meegeteld, is dit een mooie aanvulling op mijn bestaande collectie. Ik zal in de loop van de volgende weken zeer selectief de koi gaan uitkiezen die plaats mogen nemen in mijn groeivijver. Tevens heb ik de bedenking gemaakt om binnen ook een groeivijver te maken. De koi die er nu bij zijn gekomen, zijn te goed om in de gewone vijvers te zwemmen, en er zit te veel hoogwaardig materiaal tussen om bepaalde ontwikkelingen te kunnen testen. Ik heb enkele ideëen, maar die moet ik nog wat laten rijpen. We zullen zien...

Ondertussen heb ik toch weeral een heel verhaal neergeschreven, en na het persoonlijk testen van het Aloë vera preparaat van Maarten Lammens, konden we om 11 uur rustig naar huis gaan. Ik kan dit aanbevelen om je darmflora in orde te houden...het werkt, ook bij mensen...je voelt je er duidelijk beter door....

Meer afbeeldingen

Reacties

14 reacties tot nog toe

De yondan showa is een plaatje, maar het is eigenlijk geen yondan maar een godan. Bekijk de stappen maar eens goed, en je hebt 5 stappen in plaats van 4. Ik zie dat er een optie op staat, maar als de optie niet doorgaat, contacteer mij dan even.

hans on 17/05/2013 08:58

Ik zou hier wel uit kunnen kiezen. Helaas enkele boven mijn budget, maar die mannelijke kohaku, wat een beren, en die zitten wel in mijn budget.

Joris on 17/05/2013 09:00

Nu ik het bedenk, het zijn niet de laatste die geleverd worden. Er komen nog 2 sanke en 4 mukashi ogon binnen, dat was ik al vergeten...

luc on 17/05/2013 09:03

Deze zending blinkt uit in Koi die groeivermogen hebben.
Wat een buffels zitten er tussen!
Goed bezig Luc.

jack on 17/05/2013 09:39

Een mooie close-up Luc,van de móóóóóiste shiro van het stel!!!
(of niet Jack ;-)

Corina on 17/05/2013 11:18

en speciaal voor jou gedaan Corina...

luc on 17/05/2013 11:47

Alweer een heel mooie verzameling HQ tosai die binnengekomen zijn, en er zitten kennelijk wel enkele toppertjes bij.

@ Jack,

Wees op uw hoede man, er zijn hier twee romances in de maak:
1) Tussen de allermooiste shiro en Corina
2) Tussen uw Corina en Luc . . . :-)
Aan u om uw conclusies te trekken!

Martin on 17/05/2013 16:34

Daarstraks nog even vergeten te vermelden:

@ Hans: gelijk heb je, idd. een godan ipv. yondan showa, al zou ik het persoonlijk eerder bij een 4,5 staps showa houden, je ziet wel waarom.

Iedereen had hier de voorbije dagen overigens de mond vol over de HQ Dainichi showa "ten voeten uit" nr. 1305015, maar ik vrees dat deze op termijn wel eens veel teveel sumi zou kunnen gaan vertonen, waardoor zijn patroon in mijn ogen in onbalans zou geraken.
Persoonlijk zie ik minstens evenveel goeds in de speelse 1305013 met zijn kindai kenmerken, vanuit prijs/kwaliteit verhouding in mijn ogen overigens absoluut niet te versmaden.

@ Optiehouder KO-V13-0401, de "buffel van formaat" nisai TM kohaku: proficiat met het nemen van de optie, geen proficiat echter mocht je deze optie niet uitoefenen. (Ik weet het, ik kan nogal eens scherp zijn, maar laat je door mij zeker niet beïnvloeden bij uw finale beslissing).

@ Jack en Corina: ik had te laat gezien dat de romance zich eigenlijk al voltrokken had, ik bedoel dan wel te verstaan de eerstgenoemde. Tenzij ik mij schromelijk vergis, mag ik jullie dan nu proficiat en geluk wensen ermee, klopt?

Martin on 17/05/2013 20:36

Hallo luc,
We hebben geen bezwaar tegen de naam Clarissa II
En voor morgen smakelijk eten.

Groetjes Frans en Ans

Frans en Ans on 17/05/2013 20:40

Klopt Martin,en dank je wel.
Ik ben een zogenaamde Shiro Utsuri Battle in gerold met Corina.
Je zal op de hoogte gehouden worden van de evolutie van de beide koi.
Koi competitie met je eigen vrouw,wie heeft het?!
Ik zie morgen mischien nog wel!

jack on 17/05/2013 21:31

Nou Luc dat zijn weer veel mooie koi die hun intrek hebben genomen in hotel Interkoi te Arendonk.
Het wordt tijd om dit weer is te komen bekijken.

Jent on 17/05/2013 22:23

Mooi zo Jack, ik benijd je hiervoor, en nog geen klein beetje.
Ik heb hier intussen 20 oogverblindende kleppers van formaat rondzwemmen (+5 dit seizoen alleen al, maar nu is het welletjes), bijna allemaal afkomstig uit de stal van Interkoi, en het is net alsof mijn vrouw last heeft van oogverblinding . . . (what's in a word) . . . je snapt het wel.
Maar als je het hebt over "de evolutie van de beide koi", dan verras je mij toch nog. Niet 1 maar 2 exemplaren aan de haak geslagen dus, bewust om de binnenechtelijke competitie aan te gaan: naast de oogappel van Corina nog de 1304034 schat ik, eerder dan de 1304043, of zit ik fout?
Het zijn en blijven natuurlijk wel toverballen hé!

En ja, bij leven en welzijn ben ik morgen op het appel in Arendonk, in de eerste plaats om die hamburger van de geveilde 20 te verorberen die jij net niet meer achter de kiezen krijgt :-) :-) :-).

@ Frans en Ans,
Wat ben ik blij om nog eens iets van jullie te horen. Al zit het er voor morgen blijkbaar niet in, ik hunker ernaar om jullie nog eens te zien in Arendonk (en sorry Frans, dan bedoel ik in de eerste plaats natuurlijk Ans hé :-):-):-)).

Martin on 17/05/2013 23:31

Correct Martin , de 1304034!
Uw maakt toch geen gebruik van de vloeibare elixers van Luc he ?
Uitermate scherp de laatste tijd!

jack on 18/05/2013 06:36

Je moest eens weten wat ik de laatste tijd niet allemaal "gebruik" Jack!
De vloeibare elexirs van Luc stellen in vergelijking daarmee weinig of niets voor, al is het misschien wel doping voor de koi.
Een profwielrenner rijdt de Tour de France toch ook niet op alleen maar een pasta, een steak en een flesje water hé.

Martin on 18/05/2013 23:03