Even bekomen van de emoties.

Even bekomen van de emoties.Tenminste voor zover dat ik emoties kan hebben natuurlijk. Ik ga het vandaag echter even kort houden.

Ik heb besloten om nog snel een nieuwsitem te plaatsen over mijn deelname dit jaar aan de wakagoi of young koi show. Normalerwijze doe ik dit niet gemakkelijk, maar als ze het lief komen vragen dan doe je dit natuurlijk.

Daisuke vroeg me of hij 3 koi van mij, die ik op de veiling gekocht heb mocht inzetten op de show voor koi tot 63 cm, of de young koi show, ook wel de Wakagoishow genaamd. Vermits ik al 3 koi op de show inzet die ik bij Narita heb gekocht, bleek me dit een mooie gelegenheid om dit ook toe te zeggen.

Als ik het materiaal nu eenmaal heb, kan ik er maar beter mee stoefen ook, nietwaar ? (stoefen is hoog mee oplopen). Als de 2 grootheden van Japan dit vragen, dan kan je ook zeggen dat de wereldtop je vraagt, en dat streelt je ego, alhoewel….ik ben in mijn leven al wat gewoon….

In ieder geval ga ik je een filmpje laten zien van de koi die Daisuke heeft uitgekozen om mee te gaan naar de show. Bekijk het even en oordeel zelf over de 3 tosai die naar de show gaan. Ze komen allen uit in de 38 Bu klasse. Ik hoop natuurlijk dat ik een prijsje win tussen dat grote geweld, we zullen wel zien.

Ik ga de koi nog even op een rijtje zetten, zodat je alle 6 mijn inzendingen kunt zien.

sanke 1503019
sanke 1503022
kohaku 1503003
Beni Kumonryu BK-OPN-03170
Doitsu Sanke DS-OPN-03326
Doitsu Sanke DS-OPN-03207

Het zijn in mijn ogen allen prestigieuze vissen, wat vinden jullie ervan ? De 3 Doitsu zijn eigenlijk te duur om op de Europese markt te verkopen. Deze ga ik nog proberen een jaar bij Narita te laten en ze ondertussen te verkopen aan de Aziaten die gek zijn op dit soort vissen, tenzij er iemand uit onze contreien zich laat horen.

De 2 sanke en de kohaku van Momotaro worden nu aangeboden voor 1250 euro/stuk. Wie graag meedoet aan de Wakagoi show moet nu toehappen. De deal is als volgt: Je betaalt nu dadelijk 1000 euro voor de koi. Wint er een koi een prijs, maakt niet uit welke, dan betaalt hij 250 euro extra, maar dan krijg je er iets moois voor terug. In mijn ogen zijn alle drie het meer dan waard.

Morgen ga ik nog een 5-tal jumbo sansai op de site zetten die ik "opportunities" ga noemen, of koi die je niet iedere dag kan kopen. Sansai van 65-70 cm zijn altijd indrukwekkend, maar goede krijgen helaas een duur prijskaartje.

Daarna ga ik een nieuwsitem brengen over een wedstrijd die ik dit jaar ga organiseren, de Momotaro contest met 10 bijzonder goede tosai sanke uit de Momoko no ko bloedlijn x american dream (sakai bloedlijn). Morgen echter meer informatie hierover.


Reacties