Het getal 13.

Het getal 13.Vanaf het ogenblik dat ik de eerste koi van de 64 showa's van Momotaro zag op film, werd mijn oog onmiddellijk gericht op deze tosai Showa.

Per toeval krijgt hij ook nog het nummer 13 toegewezen, wat voor mij altijd een speciale betekenis heeft. Tot op de dag van vandaag heeft zij me niet ontgoocheld.

Gisteren hebben we ze even gebowld omdat ze volgens ons toch wel wat gegroeid was, blijkt het ook nog een vrouwtje te zijn...

Deze tosai showa is binnengekomen op 34 cm volgens de meting van Momotaro en wij hebben gisteren 43,5 cm gemeten. (gemeten door Ben Doorakkers). Dit wil zeggen dat ze op 3 maanden tijd 9,5 cm is gegroeid, wat neerkomt op ongeveer 3 cm. per maand.

Deze showa blijft me boeien en ik hoop hier een mooi exemplaar uit te kunnen laten groeien.
Haar naam: CasandraMeer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Een verschrikkelijk mooie showa!

Passende naam ook: Cassandra.
Zij die ieder (een glimp van) de toekomst kon laten zien maar door niemand werd geloofd....

Toepasselijk voor deze koidame die ook pas in later stadium werd ingeschat voor wat ze waard is...

Ach en dat nummer 13... Prachtig getal, daar heb ik al heel wat mooie herinneringen bij... Maar da's stof voor bij een kop koffie of beter: een goed glas wijn.... ;-)

Groetjes,

Noëlle on 18/07/2008 22:45

Luc,

Je geeft aan dat het een vrouwtje betreft. ik dacht dat alle momotaro koi met certificaat vrouwtjes waren en indien het een mannetje is wordt het geslacht vermeld.

gr richard

voor de rest super koi

richard on 19/07/2008 21:06

Ze heeft alles in zich om een pracht koi te worden!

Ton on 20/07/2008 10:52

Richard, alle koi zijn inderdaad met certificaat, en de mannetjes zijn vermeld. Deze vermelding komt niet voor op dit certificaat en dus kan het een mannetje, maar ook een vrouwjte zijn. (ze zijn dus niet gesext). Nu is het zo dat ik af en toe toch een foutje tegenkom. Van de aanduiding mannetje op het certificaat blijkt het toch een vrouwtje te zijn. Zo zie je maar...

luc on 21/07/2008 16:07

Luc,

bedankt voor de duidelijke uitleg.

gr Richard

richard on 21/07/2008 22:29