Koi van klanten

Koi van klantenHet was heel moeilijk om Daisuke te overtuigen om koi van klanten te bowlen.

De reden hiervoor was vrij eenvoudig. De meeste koi werden nu al klaargemaakt om te verschepen, terwijl de andere werden klaargemaakt om naar de mudpond te gaan. Na lang aandringen gaf hij ons toch de toestemming om uit een bepaalde vijver enkele koi te bowlen. Degene die gebowld zijn, heb ik ook op de website gezet.

Meerdere koi van klanten mogen dan ook niet gebowld worden, waarvoor ik enkel maar mijn spijt voor kan betuigen, maar waar we langs de andere kant ook respect moeten opbrengen voor de beslissing van Daisuke. Ik zie dat Daisuke op de foto achter zijn oren krabt, maar of dit goed is of slecht weet ik niet. De ruwe bolster naast Ben op de 2de foto, is Adam, één van de werknemers van de Momotaro farm en al enkele jaren in dienst voor zover ik weet. Toffe gast in ieder geval.


De eerst getoonde koi is de befaamde godan sanke van Mr. Nobody. De evolutie laat zich zelf aanzien, en volgens Ben één van de beste sanke die hij de laatste tijd gezien heeft. Hij noemt het: een machtig beest.klik hier voor het filmpje.

De 2de getoonde koi is een showa uit de mako bloedlijn, gekocht op de veiling van oktober 2009. Volgens Daisuke een tategoi pur sang, en volgens zijn zeggen "te vlug verkocht" door hun, want als ze deze dit jaar nog hadden, zouden ze er een dikke auto voor hebben kunnen kopen. klik hier voor het filmpje.

De derde getoonde koi is een kohaku van Huck, met de roepnaam "Dutske". Dit is volgens de aanwezigen een groeikanon van formaat, die zonder problemen een jumbo pursang zal worden. klik hier voor het filmpje.

De vierde getoonde koi is de showa van Ton. Ton wil mij het vuur aan de schenen leggen in het noorden van Holland, en gelijk heeft hij. Ton koopt hele goede vissen, en een bezoek bij hem is zeker de moeite waard. Ton is een liefhebber pursang, en altijd bereid om je de nodige informatie te geven. De kwaliteit van de vissen, is minstens zo hoog als de kwaliteit in Arendonk. klik hier voor het filmpje. Deze showa is uit de mako bloedlijn, blijft nog een jaartje in de mudpond. Deze begint reeds kuit te ontwikkelen zoals je kan zien op het filmpje.

De laatste in de rij is een machtige showa van de mako bloedlijn. Een showa, waarvan wij denken dat ze de 90 cm zal halen, wat fenomenaal is voor een showa. Wij hebben al onze verwachtingen gezet op deze showa om uit te laten groeien tot jumbo om dan pas naar Arendonk te laten komen. Deze is eigendom van 2 mensen waarvan ik de naam niet vernoem :). Haar voorlopige naam is "Het Schilderij". Alles klopt aan deze showa, alhoewel je het nu nog niet volledig kan zien. Bekijk hier het filmpje.

Dat waren de genomineerden die we even hebben mogen bowlen. De rest zal helaas moeten wachten tot het najaar. En na genoten te hebben van al dit moois in de vroege ochtend, zijn Ben en Brian ondertussen reeds onderweg naar 2 hele goede kwekers, namelijk een favoriet van Rini, de kweker Takeda, met de befaamde showa bloedlijnen. Takeda San is echter overleden enkele jaren geleden, en de farm wordt nu gerund door een familielid, en met succes volgens de insiders. De andere kweker is een prachtig mens, waar ik niet zo heel veel koi koopt, maar een geweldige naam heeft in Japan. Hij verdient ook ons volle respect, want het is een zeer integere man, namelijk Takigawa.Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Wauw.... kan niets anders zeggen!
Iedere eigenaar van deze koi kan alleen maar heel blij zijn!
Als ik helemaal eerlijk ben dan springt voor mij op dit moment toch wel de sanke van mr.Nobody eruit... maar al die anderen er heel dicht achteraan.
Maar wat is dat toch in Belgie? Mr.Nobody, mr.M..... Allemaal incognito.... Ik zou er trots op zijn om de eigenaar van dit soort koi te zijn..... :-) en het de hele wereld vertellen....maar uiteraard moet iedereen dat voor zichzelf uitmaken.

Ton on 18/02/2010 08:17

En dan zeggen ze dat er geen tategoi naar hier komen. Ik kan niet zeggen dat er 1 slechte of mindere koi tussen zit. Bravo Interkoi, Bravo Ben, Luc en Rini, jullie zijn een gouden trio.

jan on 18/02/2010 08:24

Een tussendoortje in deze drukke tijden, want deze wil ik je even niet onthouden. Ik heb me in ieder geval kreupel gelachen. Ik krijg regelmatig mails aan van mensen die graag Belgenmoppen vertellen. Deze is er zo ene, en ik vond hem goed, dus ik zal alle Nederlanders maar eens laten meegenieten.

Een Belg werkt in een houtzagerij. Hij is altijd enthousiast, maar bepaald niet voorzichtig. Op een dag loopt hij op een zaag in en 'tsjak' zo zijn oor eraf. Het oor valt in de zaagselbak onder de zaag.

Iedereen helpt met zoeken, hopelijk kan zijn oor weer aangenaaid worden in het ziekenhuis. Iemand vind het oor en houd het omhoog.

De Belg zegt: "Nee, dat is 'm niet. Ik had er een potloodje achter zitten!!!"


luc on 18/02/2010 10:46

Luc je hebt Ben toch wel een contract laten tekenen dat hij terug komt want met zijn kennis is de kans groot dat de japanners hem daar houden.
Ben het is genieten en dat al na zo'n korte tijd in japan, chapeau.

Geerard on 18/02/2010 11:05

Dat Daisuke zich eens achter zijn oren krapt kan ik best volgen hoor. Ben weet ze eruit te kiezen. Wat een knappe vissen, met heel veel toekomstperspectief.
Het is zoals Ben zelf eens schreef: het is geen kunst een koi te kopen die de dealer zelf naar voor brengt, het is de kunst toppers in wording te onderscheiden van de anderen en deze voor een prima verhouding aan te bieden.
Goe bezig Ben, zou de belg zeggen.

willy on 18/02/2010 12:41

Hoi ben geniet zo lekker van mijn vis vanuit mijn luie stoel en wilde even laten weten dat er weer mooie patronen op de visjes zitten ga zo door .

huck on 18/02/2010 12:52

nou willen wij de belgen ook een keer de kans geven om te lachen over de hollanders.
de burgermeester van belgie vind het tijd om eens te lachen om de hollanders en vraagt hen een brug te bouwen midden in de sahara woestijn. De hollanders denken laat de belgen ook eens lachen en bouwen de brug midden in de woestijn.
na 2 maanden vinden de belgen het wel weer genoeg en zeggen breek de brug maar weer af ,we hebben heerlijk gelachen. hahahahahahahahahahaha.

zegt de hollander dat willen wij wel doen maar er zitten nog steeds 3 belgen op te vissen!!!!

Ben ik heb van meerdere mensen begrepen dat je in Japan blijft ,,, laat ik het maar niet merken, ik kom je persoonlijk halen als je Maandag niet op schiphol bent......heel veel liefs en plezier nog

Riny D on 18/02/2010 13:16

Heb je al geboekt Riny? Voordat de vluchten vol zitten zou ik maar opschieten :-D

Ton on 18/02/2010 20:44

Hartelijk dank voor het tonen van al dat moois, Luc, maar het is tevens knarsetanden van jaloersheid op de eigenaars van al die pareltjes. Voor mij springt de showa Het Schilderij er toch wel uit, op de voet gevolgd door de andere getoonde koi.
En dan die vijfstaps sanke van Mr. Nobody, wauw . . . , daar zit volgens mij nog heel wat toekomstmuziek in, en dit voedt alleen maar mijn nieuwsgierigheid wie er achter die naam schuilgaat. Maar net zoals bij Mr M zullen we dat wel nooit te weten komen zeker? Jammer toch, zoals Ton hierboven ook al heeft aangegeven.

Uit dit filmmateriaal kan ik persoonlijk alleen maar afleiden dat ik de (kwaliteits)lat voor mij zelf als koiliefhebber nog heel wat hoger zal moeten leggen. Groot probleem is echter dat de portemonnee moet kunnen blijven volgen . . . (nogmaals knarsetanden!).

Martin on 18/02/2010 22:52