Mijn mudpond

Mijn mudpondIk heb de laatste tijd regelmatig de term "mudpond" gebruikt en krijg daarom ook regelmatig de vraag wat ik met de mudpond bedoel.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Mijn mudpond is een gecontroleerde groene soep die in mijn tuin is gebouwd met een inhoud van 50 m³. Ter zijner tijd gaan hier een aantal koi in die volledige rust verdienen, een beetje moeten recupereren, of die ik zelf wil laten doorgroeien.

Het enige nadeel is dat we niets kunnen zien dan de groentesoep, met af en toe een wit met rood lijf dat tegen de oppervlakte komt om wat te showen of een hapje te eten. Van de week hebben we er enkele geschept om te zien of alles nog goed in orde was. Geloof me, het is een lust om deze glinsterende lijven uit het water te heisen. Ze laten je telkens versteld staan van de diepe kleuren en het teri dat er zo dik op komt te liggen in deze groentesoep. Dat krijgen wij helaas nooit klaar in onze steriele bakken, maar ja, het oog wil ook wat.

Bijgevoegd vind je een paar foto's van mijn mudpond, en daarmee is dit vraagstuk ook weeral opgelost.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

En toch is het een pracht gezicht! Ben zelf ook steeds meer voorstander van het uitschakelen van de UV op zijn tijd!
mvg
Ton

Ton on 20/07/2008 10:51

Nou, ik zou doodziek zijn als mijn vijverwater er zo uitzag.

Voor de ontwikkeling van de koi zal het absoluut top zijn maar echt genieten van het bond gekleurde schouwspel kan je dan niet.

Zou het niet willen en dat hoeft ook niet want daar hebben wij onze Japanse vrienden en Luc & Rini voor. Zij vormen de koi in hun mudponds naar onze smaak zodat wij ze dan iedere dag kunnen bewonderen in onze kraakheldere tuin aquariums.

Na een heftige werkdag, heerlijk ontstressen aan de vijver rand terwijl je naar het levende schilderij kijkt.

Wijntje erbij, wat een luxe.

rody on 20/07/2008 21:03

Mijn vijver is op het ogenblik een mudpond.
En inderdaad de KOI's hebben het toch reuze naar hun zin.
Toch had ik hem liever wat helderder.
Krijg dit ff niet voor elkaar.

Cock on 20/06/2010 21:38