Pasta voeder met verse krill

Pasta voeder met verse krillIk ben op dit ogenblik bezig om te experimenteren met pastavoeder en krill.

De pasta wordt geleverd door een voederproducent met een visie. Ik kan me volledig vinden in de filosofie van deze man. Samen met de input van R. Groothuis, die ook volledig achter deze voederfabrikant staat, komen we hopelijk tot een opmerkelijk resultaat. Het vraagt even wat werk, maar de echte koiliefhebber zal er dit graag voor over hebben.

Hoe doe ik het nu op dit moment ?
Sinds enkele dagen maak ik 2 kg. pasta klaar. Dit samengesteld voeder wordt vermengd met lauw water, en ik doe er een scheutje honing in. Hier meng ik 1/2 kg diepvrieskrill in en dit geef ik aan de koi door kleine stukjes in het water af te breken en te verdelen. Natuurlijk speelt hier ook de faktor mee dat de koi makkelijker uit je hand komen eten, want vanaf het moment dat ze de pasta ruiken, komen ze lekker aangezwommen. Ze zijn in het begin wat voorzichtig, maar stillaan betert het en durven ze al uit je hand stukjes komen opslurpen.

Het geeft met op dit ogenblik een goed gevoel en de waterkwaliteit verbetert zienderogen. Had ik vroeger veel kleine deeltjes van onverteerd voedsel in het water, dan is dit sterk verminderd, en ... het is ook vooral plezierig om te doen.

Als het nu nog een gunstig effect heeft op de groei en op de huidkwaliteit, dan breng ik het zeker in de handel.

Nog even de samenstelling van het voeder doorgeven:
Vitamine A: 15 000 IE
Vitamine D: 2 000 IE
Vitamine E: 200 mg
Vitamine B1: 10 mg
Vitamine B2: 20 mg
Vitamine B6: 20 mg
Vitamine B12: 200 mg
Vitamine C: 350 mg
Vitamine K: 5 mg
Niacine: 200 mg
Biotine: 1 mg
Foliumzuur: 10 mg
D-Pantotheenzuur: 50 mg
Selenium: 0,20 mg (0,44 mg Natriumseleniet)
Mineralen en sporenelementen

Analyse:
Eiwit 40% afkomstig van gevriesdroogde schelp-en schaaldieren, vis, alginaten en diverse eiwitten van plantaardige oorsprong.
NEB 70% (NEB= Netto Eiwit Benutting)
Vet 8% Uitsluitende koudgeperste oliën en vetten.
Koolhydraten 32% (waarvan suiker 2,1%)
Speciaal geselecteeerde "langzame" koolhydraten met een minimum aan suikers en een lage glycemische waarde.
Verzet: 4%
As: 10%

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ben benieuwd !!! Houd ons maar op de hoogte van de ervaringen !!

Groeten,

Joost Verbeek

Joost Verbeek on 27/08/2007 14:52

Hallo Luc,

Ik moet zeggen dat zowel mijn schoonouders als ik erg tevreden zijn met de mixvoer die je nu ook al verkoopt! De vissen zijn daar erg blij mee... Tja en mocht bovenstaande nog beter zijn dan probeer ik dat ook nog bij de vissen. Voor het volgend seizoen zal ik in ieder geval weer voer bij je komen halen...

Groetjes,
Brian

Oja, nog heel iets anders, ik ben nog steeds op zoek naar Suske en Wiske albums, ben je nog iets tegengekomen of ken je nog mensen die ze wellicht wegdoen?

Brian on 27/08/2007 17:44

Hoi Brian,
blij dat het voer je bevalt. Maar dit is iets zeer persoonlijk en het geeft ontzettend veel voldoening. Het neemt wel tijd in beslag, maar ja...
Ik zal eens wat navraag doen over de suskes en wiskes. Ik geloof wel dat ik iemand ken, die er veel van afweet. Groetjes uit België

Luc Borgmans on 27/08/2007 19:20

welke suske en wiske moeten dat zijn

roland on 27/08/2007 20:43

De showa van Danichi staat meerdere keren te koop voor verschillende prijzen op verschillende sites Koi show online en op jouw eigen site effe checke Luc gr Willem.

Willem on 28/08/2007 09:48

@Roland: even offtopic, het gaat mij om alle S&W albums behalve de gewone rode reeks aangezien ik deze reeds compleet heb. Ik zoek oude S&W en nieuwe luxe, speciale uitgaven. Je mag mij rechtstreeks mailen op bbloemenveld@hotmail.com zodat ik deze koisite verder niet "vervuil".

Groeten,
Brian

Brian on 28/08/2007 14:06