Rini was zo blij als een kind...

Rini was zo blij als een kind...Rini is volop zijn vijver aan het uitbreiden, want zijn jumbo's worden te groot...

Hij bestelde een estrosieve large bij de firma IA-products en was zo blij als een kind toen Ton deze sieve meebracht van Staphorst. De firma IA products is een firma waar wij regelmatig goederen bij bestellen en daarom brengen wij ze onder de nodige aandacht. Ze zijn wel wat stroef om mee te werken, maar volgens hun "behandelen ze iedereen hetzelfde" en als dit ook zo is, kan ik dat alleen maar goedkeuren. Of het ook zo is, zal de toekomst uitwijzen.

De sieve werd volop langs alle kanten gekeurd en goed bevonden, en hopelijk zullen we binnenkort een update krijgen van de vijver van Rini. Hij doet er wel geheimzinnig over moet ik zeggen, want ik heb er zelf nog niets van mogen zien. Normaal is ie wat toegeeflijker, maar nu heb ik het raden....

Nog even melden dat ik morgen de loterij ga doen en dat ik zaterdag open zal zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur. Nadien neemt Rini of Ben de fakkel over tot einde februari.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

leuk de estro slieve
ben voor ultra slieve 3 gegaan
hoorde meer possitieve berichten over deze
succes .... met filteringen

bernd on 27/01/2009 11:55

Weinig te zien Luc, het is op dit moment alleen maar graaf- en breekwerk.
Bernd, ik heb me deze sieve aangeschaft omdat die volledig van rvs 316 is en de grond in moet. Ik hou nu een keer van rvs. Mooi materiaal.

rini on 27/01/2009 15:35

Hallo Rini
Ben benieuwd naar de veranderingen van jouw vijver .
Wat is de maximum flow van de estrosieve ?
Wens je veel succes met de veranderingen .
Nog een vraagje ?
Bestaan er sieve die 80.000 liter aankunnen ? ( gravity systeem )

Marcel on 27/01/2009 15:58

Hoi Rini,

Je maakt ons wel nieuwsgierig naar je aanpassingen aan je vijver. wellicht is het leuk een foto reportage te plaatsen op de site?

succes in ieder geval!

Stephan on 27/01/2009 16:10

Zal ik doen zodra ik iets constructiefs aan het doen ben. Nu is het nog graven en afbreken en nieuwe leidingen leggen. Maar ik maak fotos.
De Estrosieve doet tussen de 20 en 25 kuub, Marcel. Hij moet in de garage in de grond, dus we moeten een stuk betonvloer uitzagen. Hij gaat de grote vortex (180x145 cm) in de put naast de vijver vervangen. Die put wordt bij de vijver getrokken en er wordt een nieuw plantenfilter gemetseld als geintegreerd deel van de vijver. Deze wordt voorzien van een waterval. Totaal zal de vijver verlengd worden met ca. 5,50 a 6 meter, waardoor hij totaal op 16 meter komt. De vijver wordt bovendien iets verhoogd en er komen nieuwe breedbek skimmers. Bovendien komt er een extra bakkishower. Kunnen die meiden straks lekker zwemmen. En dat ene ventje ook natuurlijk.

rini on 27/01/2009 18:20

Hou je wel ruimte over voor de BBQ? Wauw wat een vijver... Dat wordt lange baan zwemmen voor de dames (en die ene heer dan) Zijn zeer benieuwd!

Ton on 27/01/2009 21:47