Wakagoi Winnaar 2009

Wakagoi Winnaar 2009Afgelopen weekend is de Wakagoi show in Japan gehouden. Dit is een show voor koi t/m 63 cm die met name de laatste jaren veel belangstelling trekt. De beste en meest belovende jonge koi worden hier aan het publiek voorgesteld.

Grand Champion werd deze kohaku van 63 cm., gekweekt door Sakai Fish Farm. Het is wel een plaatje.(foto met dank aan Mark Gardner van www.niigata-nishikigoi.com)

Reacties

4 reacties tot nog toe

Tja, als je veel kweekt, en je zet veel in op shows, dan win je ook veel. De geijkte formule. Het probleem is dat je in evenredigheid ook veel andere en mindere koi kweekt die hun weg moeten vinden, en dit maar al te gretig doen. Op deze koi valt absoluut niets aan te merken op dit ogenblik. Beni van superieure kwaliteit, kiwa en sashi in orde, body als geen ander en een zeer aantrekkelijke tekening. We kunnen sakai hier alleen maar proficiat mee wensen.

luc on 30/03/2009 07:39

Na het niet behalen van het GC op de All Japan dit jaar, wat ze ongetwijfeld zeer heeft gedaan vind ik het toch zeer bewonderingswaardig dat de familie Sakai na het rampjaar 2008 weer zo terugslaat met het toch behalen van een GC op de Wakagoi show. Zij hebben toch zeer veel topkoi verloren vorig jaar en dan nu zo terugkomen...Chapeau!!!

Als ik mij niet vergis is deze kohaku als duurste nisai verkocht op de auction van oktober vorig jaar...en ze heeft alle kwaliteiten in huis om ook nog het GC te behalen op een All Japan show in de toekomst.

groetjes,
Ingrid

Ingrid on 30/03/2009 08:43

fabuleus dit exemplaar!!!! Moet Ingrid volledig gelijk geven.....wow!!!!

arie on 31/03/2009 09:09

Volgens mij sla je de nagel op de kop, Luc.
Laat dit misschien een boodschap zijn voor diegenen onder ons die soms al te fanatiek dwepen met één of enkele (liefst dan nog Zuiderse) kwekers met grote naam en faam.

Sorry aan de fanatiekelingen? Neen hoor!

Martin on 01/04/2009 00:08