Ko laat zich weer van haar beste kant zien.

Ko laat zich weer van haar beste kant zien.Mooi als je de afgesproken updates ontvangt. Ik volg de ontwikkeling van Bonny en Clyde zeker met belangstelling op.

Filmpje van Bonny en Clyde


Hoi Luc ,

Bonnie en Clyde zijn na twee maanden quarantaine naar de vijver verhuist. De laatste twee weken meerdere malen vijverwater in de q-bak gepompt waar geen reactie opkwam.

De Utsuri's hebben in de twee maanden allebei 7 cm groei gemaakt. Nu 33 cm groot dus. Het zijn echt stevige tosai, vooral bonnie...

Clyde lijkt meer lengte in de body te bezitten. Gaat vermoedelijk ook groter worden. Mocht Bonnie deze bouw ook in de lengte continueren word het wel een imposante Koi!

Stel je voor als de uiteindelijke lengte 65 cm zou bedragen lijkt de Koi ( Bonnie) groter door de tekening. Voor Clyde zou dit nadeliger uitpakken,die moet het dan echt van de huidkwaliteit hebben...Maar liever een kleine Koi met goede huid dan een grote koi die dit niet bezit !

Aangaande het geslacht denk ik niet dat ze allebei vrouwelijk zijn. Er zit verschil in de borstvinnen en buik.
Maar volgend jaar gaat dit zekerheid geven.

Qua Sumi is het echt een verschil. Bij Bonnie is het echt oppervlakkig, treed nu terug. Op sommige plaatsen duidelijk waarneembaar. Onderhuids ligt het er echter nog wel,het zal zich wel weer manifesteren aan de oppervlakte. Overtuigend vind ik de pigmentatie zeker niet.

Clyde daarentegen is de kandij-kleur op de kop kwijt. Maar de Sumi kwaliteit is daar waar het aan de oppervlakte komt fantastisch. In kleuren vanuit het midden van de schub wat ik het liefst zie, mooi diep. Je kan goed zien dat het onderhuids heel diep ligt verscholen,sluimerend voor de toekomst.

Het Shiroji is bij beide Koi redelijk goed voor elkaar. Teri van de huid gewoon mooi. Zeker na twee maanden binnen! Clyde heeft aan een borstvin een hele fijne tejime,beide kanten zou beter zijn maar niets wat daar zover op wijst...

We gaan de verdere ontwikkeling afwachten,volgend voorjaar weer eens bowlen en kijken hoe ze de winter door zijn gekomen.Voorlopig werken aan een goed najaar,er zit weer zweefalg in de vijver! Als ze volgend voorjaar 40 cm zouden wezen is het goed gelopen zover.

Zeer waarschijnlijk gaan de meeste Koi liefhebbers op dit moment nog steeds voor Bonnie. Net als Corina !
Ik zou zeggen geluk er mee. Ik ga voor Clyde, dan maar wat minder stevig.

Ik zag toekomst in het hart van de schub, It look's Bright !

Gr.Jack.Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Bedankt voor de update Jack! Dit is een mooie ontwikkeling om te volgen. Het sumi van Bonnie is inderdaad wat minder geworden, maar wat een mooie body gekregen! Ook een mooie detail foto van het sumi van Clyde. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen in de toekomst!

Tom on 27/08/2013 10:40

Ik zie trouwens onder het knopje koi in mudpond dat iemand 2 ontzettend beloftevolle koi (de momo kohaku en showa) heeft gekocht, proficiat daarmee!

Tom on 27/08/2013 10:43

Van meet af aan heb ik, met mijn nochtans beperkte koikennis, gezegd en geschreven dat Clyde op enige termijn in kwaliteit de bovenhand zou halen op Bonnie. En alles in het verhaal van Jack wijst erop dat dit ook langzaam maar zeker aan het gebeuren is.

Sorry Corina, maar je hebt je bij uw keuze enige tijd geleden te zeer laten verblinden door de glitter van Bonnie op dat ogenblik, terwijl Jack met zijn onmiskenbaar kennersoog door de voorlopige "lelijkheid" van Clyde wist heen te kijken. Een shiro die als jonge tosai reeds grotendeels gefinished is, zoals Bonnie, zal het op latere leeftijd spijtig genoeg meestal niet waar maken. En het omgekeerde is dikwijls ook waar.
Voor mij staat het nu al vast dat Clyde de wedstrijd uiteindelijk zal winnen . . . , tenzij natuurlijk het eigenzinnige en alom tegenwoordige heerschap Ko er op een goeie keer met één van zijn voorpoten/-klauwen anders over zou beslissen.

Martin on 27/08/2013 19:23

Ik moet zeggen dat die Rosse tijger de show steelt , mooie foto trouwens . Altijd leuk dat de andere huisdieren ook koi gek zijn als het baasje.

Johan on 27/08/2013 21:40

Betreffende uw tweede reactie Tom: "verdamd nochmahl" zou ik zeggen, ik had er mijn boontjes nog zo op te weken gelegd!

Martin on 27/08/2013 22:41