Op bezoek bij Bart

Op bezoek bij BartErgens in België, een moderne strakke vijver door Bart zelf aangelegd.

In zijn "vrije tijd" legt Bart ook nog tuinen aan, en in deze tuinen zitten meestal ook vijvers verwerkt. Zelf is Bart nog nieuw in het koigebeuren, maar interesse is er zeker wel, en als eenmaal de microbe heeft toegeslagen, dan weten jullie het wel.

Ik moet zeggen dat we aangenaam verrast waren door de nette en verzorgde aanleg van deze vijver. Het is uiteraard een zeer strakke vormgeving, modern, maar toch met dat tintje gevoel dat het geheel een aangenaam karakter geeft. Mede door de verschillende niveaus, het terrasplaatsje met de zetels, de aanleg van het moerasgedeelte en het watervalletje ademt het geheel een hedendaagse toets uit. Wij houden er wel van.

Bart heeft onlangs enkele Doitsue Sanke aangekocht van Matsue en een Doitsu Platinum Ogon werd er aangekocht bij Interkoi Brakel. Deze zwommen allen ontspannen rond, en je kon zien dat ze zelfs op de korte tijd van enkele weken reeds goed ingeburgerd waren, en dat de body al goed was toegenomen.

Wanneer de interesse in koi is gewekt, en je gaat je dan nog verdiepen in koiboeken, dan weet iedereen waar het naartoe gaat. Zo besloot Bart vandaag voor de eerste keer om enkele HQ koi aan te kopen, om toch de evolutie hiervan te kunnen opvolgen. Velen van de overblijvende showa's werden gewikt en gewogen, en uiteindelijk viel de keuze op showa 804050, de laatste overblijvende van de showa van Momotaro, en die door Daisuke bij de 10 beste werd gerangschikt. Zelf had ik een andere in gedachten, maar tenslotte beslist de koper natuurlijk. De kohaku van Matsue, daar heb ik absoluut geen problemen mee, die maakt het wel.

Het was in ieder geval een prettig bezoek, en tevreden reden wij naar huis. Eigenlijk moesten we iedere week ergens eens een bezoekje brengen Rini, best plezant. Kandidaten ? Schrijf je maar in...

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Luc en rini,

jullie zijn van harte welkom, als jullie dit aanspreekt moeten we maar eens afspreken. ik stel dan voor dat ik eerst alles netjes afmaak en dat jullie dan eens langs komen.

Bart, ik moet zeggen dat je vijver en je tuin me erg aanspreken. ik hou ook nogal van strakke lijnen.

ziet er toppie uit en de vissen doen het goed

Stephan on 04/09/2008 19:14

Mooie vijver en tuin zeg! Veel plezier met je aankopen.... En Luc, je belt maar!
mvg
Ton

Ton Janssens on 04/09/2008 19:38

hoi bart,

het doet ons zeer goed te zien dat de koi van luc en rini en de door ons geleverde doitsu ogon het goed maken, de kweker van de ogon is overigens oofuchi.
de vijver ziet er op en top verzorgd uit vooral de plantenfilter met de lissen geeft een enorme meerwaarde voor een stabiel eco systeem.
nog heel veel plezier gewenst met de interkoi aankopen

graag tot ziens bij interkoi

mvgr,

michel en pascale


michel (interkoi brakel) on 04/09/2008 21:36

hoi Bart,
Ziet er prachtig uit en past volgens mij perfect bij je woning.Je vijver oogt enorm,hoeveel liter water heb je en waar filter je mee.
Veel plezier met je koi.

marco on 05/09/2008 18:39

Marco,

ik filter enkel en alleen met mijn lavafilter. Deze staat dan ook vol met gele lissen. en is voorzien van +- 75lopende meter drainage verbonden met mijn pompput. Deze filter heeft een afmeting van 6 bij 1,5 en is 75 cm diep. Mijn vijver zelf is 8 bij 2,5 wat mij ongeveer voor het vijvergedeelte op een 27 kuub brengt.

Verder houden we de bodem proper met de stofzuiger.

Luc en Rini,

alvast bedankt voor alle nodige informatie die ik de laatste weken heb mogen ontvangen. Ik ben jullie daarvoor dan ook van harte dankbaar.

De nieuwe vissen doen het ondertussen reeds prima, op dit ogenblik weinig of niets aan te merken. Ik hou jullie dan ook verder op de hoogte.

Nu nog uitkijken naar shiro....

P.s: aan iedereen bedankt voor de leuke reactie's naar mn vijver toe.

Bart on 08/09/2008 09:52