Zo groen als gras

Zo groen als grasGisteren heb ik een bezoek gebracht aan Johan, want ik moest al lang eens langskomen...

Zoals je kan zien was zijn vijver zo groen als gras. Natuurlijk is dit voor de eigenaar niet zo plezierig om aan te zien, maar wat zwommen de vissen relaxed en rustig rond. Het was gewoon een lust om aan te zien. De kleinere koi die ik voorheen verkocht had aan Johan deden het allemaal voortreffelijk, met een groei die ik zelf niet verwacht had van deze visjes. De huidkwaliteit was uitstekend, teri bijna perfect, wat verwacht je nog meer ? (helder water natuurlijk).

Ik heb voorgesteld om te blijven spelen met de algen en deze te regelen met goede UV lampen. Johan had er wel 2 hangen met een sterkte van 125 Watt allebei samen, maar blijkbaar was dit niet voldoende. Ik kende het merk van de lampen niet, maar ze werkten inderdaad niet. Een kleine berekening leerde mij dat je op een 40 kuubs vijver toch 3 x 55 Watt lampen nodig had. (55 watt is normaal voldoende voor 15 m³). De lampen waren pas vervangen, maar het water bleef groen.


Onder het genot van een frisdrankje en het gekwetter van een papegaai, was het heerlijk genieten in het zonnetje, en aan Johan te zien, is het een echte levensgenieter.

Vandaag moest ik ook nog een levering hexamedium naar Nikoi brengen in Breda. Ik had het wel op transport kunnen zetten, maar ik wou het zelf wel eens bekijken daar bij Nikoi. Ik was er nog nooit geweest, en mijn interesse was toch wel gewekt. Ergens op een industrieterrein in Breda was het pand gelegen, en ik was aardig verrast door de nette locatie, mooie presentatie van de goederen, centraal vijvergedeelte met wat koi die hongerig rondzwommen, en een vriendelijke Nikki, vlot en gedienstig zoals altijd. Het geheel straalde professionaliteit, gedienstigheid en karakter uit. Ik had het me trouwens ook niet anders voorgesteld.

Omdat ik toch over Hilvarenbeek moest, kon ik het niet laten om eventjes gedag te zeggen tegen Rini. Die sukkelaar zit met dit weer ganse dagen voor zijn computer om zijn boek in een laatste plooi te leggen. Alle hoofdstukken worden nu in een layout gezet, met bijhorende foto's en teksten. Nauwgezet moet Rini alles 10-dubbel nalezen, overlopen, aanpassen, foutjes corrigeren, foto's veranderen en noem maar op. De deadline nadert, en de eerste proefdruk is onderweg.

Nog een volle week vertelde Rini mij en dan zal de controle volledig klaarzijn. In totaal heeft Rini dan bijna 2 jaar aan het boek gewerkt, en ik weet zeker dat het een meesterwerk wordt. Ondertussen zijn er ook 138 exemplaren verkocht, maar dat vind Rini toch nog ontzettend weinig. Van zijn laatste boek werden er maar liefst 40 000 exemplaren verkocht. Steek Rini een hart onder de riem door vooraf te bestellen. Hij is er toch zo gelukkig mee, en wie gunt het hem eigenlijk niet ?

Natuurlijk kan ik het niet laten om enkele foto's en een filmpje van zijn koi te maken. Telkens als je daar bent wordt je verrast door de rust, de sfeer en de schoonheid van het geheel. Als dan zijn collectie koi op je komt afzwemmen met onze Domino voorop, dan kan je dag niet meer stuk. Rini besliste gisteren om Domino mee te nemen naar Arcen. Wij weten dat hij geen hoofdprijs kan halen, maar waarom onze klanten en vrienden ook niet laten meegenieten van deze 95 cm lange mannelijke Momotaro Sanke, die alleen al door zijn uitstraling alle harten kan doen smelten.

Wat betreft de wedstrijd voor het raden van het aantal verkochte boeken van NS kan je de stand en de lijst van inzendingen volgen op deze link. Het zijn er nog niet veel, maar ik hoop dat er nog een groot aantal zullen volgen. Wat wel opvalt is de lage verkoopsscore van de mensen die raden naar het aantal boeken. Als dit zo is, dan gaat Rini wel failliet hoor....

Vandaag Hamburger day....en goed weer....het moet een zalige dag worden.

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

hallo
wat heeft rin toch een geweldige vijver
en ook super mooie koi kan me best voorstellen dat hij hier van geniet
super gewoon
gr marc

marc on 27/06/2010 22:05

Het gaat om de vijver van Johan maar Marc heeft helemaal gelijk.

Die Rini heeft een super vijver met een vorm waar ik helemaal weg van ben.
Donders helder water waar je de vissen mooi kan zien zwemmen.
Voor mij een echt plaatje.

Dat je de tijd nog kan vinden om een boek te schrijven, ik zou genieten van vijver en koi.

groeten JOhan

Johan Frentz on 28/06/2010 23:13