Februari 2007 of hoe het begon.

Februari 2007 of hoe het begon.Er waren al kleine schermutstelingen geweest in 2006 door koi die ik laten komen had uit Japan, maar echt begonnen met Interkoi op de plaats waar ik nu nog altijd bezig ben, is eigenlijk in februari 2007.

Ik had 4 polyester bakken laten maken die ik in de hal opgesteld had en waaruit ik de zaak meer professioneel zou opstarten.

Deze bakken had ik gezien bij Nippon Koi Garden en werden toen ook gemaakt door Peter, de zoon van…en eigenaar van deltafiltration in die tijd.

Ik had een aantal koi gekocht via koibito in die tijd, want de eerste leveringen waren goed verlopen het jaar ervoor, toen ik prachtige tosai van Momotaro had aangekocht.

De koi die ik voor deze gelegenheid had aangekocht waren grotendeels van Takigawa, en eerlijk, ik schaam me nu een beetje dat ik deze koi nu laat zien.

Zoals je kan zien op het filmpje is er ondertussen redelijk wat water door de rivier gevloeid, en zijn we een stapje hoger op de ladder gaan staan. Toch moet je trots zijn op wat je begonnen bent.

En zo zie je hoe iets kan veranderen op toch een vrij korte periode. Ik had al wat bekendheid genoten het jaar voorheen, 2006 dus, door mee te doen aan de Show in de beekse bergen, toen nog met Henny van koi2000.

Er waren ook kleine connecties al gelegd, vooral met klanten uit de regio Zwolle en de meesten waren toen ook aanwezig. Je zult er op de foto’s zeker en vast al enkele herkennen.

Het was in ieder geval een succesvolle dag en nadien hield ik bijna iedere zaterdag speciale dagen op zaterdag die ik een speciale naam gaf. De bezichtigingsdagen, mochitodag , pannekoekendagen, hamburgerdagen…noem maar op….het was altijd gezellig

Als ik me niet vergis was ik toen ook al bezig met het uitgraven van de 2 grote buitenvijvers, die nu og altijd optimaal draaien…

Ik geloof dat ik nu mag zeggen dat we uitgegroeid zijn tot een professioneel bedrijf met koi die zeker het daglicht mogen zien. Mijn doel om te verbeteren in kwaliteit is dacht ik op zijn hoogtepunt, veel beter kan het eigenlijk niet meer worden….

Kohaku 1710022 per opbod

Het eerste bod van de kohaku is ondertussen binnen. De koper PP is momenteel de nieuwe eigenaar, tenzij er nog opgeboden wordt. En neen, ik zal zeker geen opbiedingen simuleren, zo zit ik niet in elkaar.

De bieding is geldig tot deze avond 20.00 uur en vanaf dan kan er niet meer geboden worden.

Meer afbeeldingen

Reacties