Bij gebrek aan beter.

Bij gebrek aan beter.Toeval of niet, maar koi blijft als een rode draad gesponnen in mijn vakantie.

Waar we s'morgens gaan ontbijten hebben ze een soort vijver over de hele lengte gemaakt, dat verbonden is aan een stromend kanaal dat door het ganse domein stroomt.

En ja hoor, hier hebben de koi zich ook in gevestigd. Natuurlijk is het dan ook heel plezierig om er een stukje boterham in te smijten. Het gevolg is een krioelen van kleine koi die ieder een stukje willen te pakken krijgen.

Ik heb nu veel tijd om mijn komende Japanreis voor te bereiden. Binnenkort komen de koi van de veiling van Momotaro online, waarvan ik vermoed dat het een zeer interessante veiling zal zijn. Niet alleen voor de fantastische koi dat ze momenteel kweken, maar ook een beetje omdat de yen ons iets gunstiger gezind is geworden.

Hoe zich dat laat vertalen is me nog niet helemaal duidelijk, want we moeten nog steeds afwachten of de toestand zo blijft, maar het ziet er in ieder geval gunstig uit.

Wie zich interesseert in Thailand kan altijd een vleugje aroma proeven van enkele filmpjes die ik heb gemaakt. Speciaal voor de liefhebbers van Thailand.

Impressie van ons verblijf
eieren koken in de hot springs
Thaise pannekoeken of rotee
15 min. schilderkunst
Chaweng beach
Koh Angton

Reacties

2 reacties tot nog toe

Ja als de vis en zeker de koimicrobe in je lijf zit dan kom je er nooit vanaf ! Maar denk vooral aan het vrouwtje he ,grtjs

paul on 31/01/2013 18:19

Ja watte zeg, moet er nog water en zon zijn?
En wij hier maar bibberen van de kou. Ik weet niet hoe Luc het over zijn hart kan krijgen. Nu zien we ook eens waar al onze koi-euro's zoal naartoe gaan. Pure genieterij en verwennerij, het wordt tijd dat ook wij tot andere inzichten komen . . .

Maar terloops, een koi zoals geschilderd op die onderarm , zo'n koi zou ik nog voor geen vijf eurocent willen kopen: body kan nog net door de beugel, maar huidkwaliteit is beneden alle peil, kiwa/sashi is absoluut niet in orde, beni in de borstvinnen is er teveel aan, patroon is om mee te janken en algemene uitstraling hoegenaamd niet om over naar huis te schrijven. Op eender welke show een echte looser !!!
Wat is dit trouwens voor een soort koi ? Een mislukte sanke of wat? Of misschien een nieuwe variëteit van go-sanke?
In elk geval lijkt het mij geen exemplaar uit de stal van Sakai FF :-)

Martin on 01/02/2013 22:33