Buy your happiness.

Buy  your happiness.Dit is een titel die ontleent is aan een gesprek tussen Aziaten, en zo overtuigen ze de klanten om hun geld aan koi te spenderen, want dat betekent geluk.

Wij zijn iets nuchterder en moeten met harde feiten rekening houden. Zo ook vandaag. Mijn eerste bezoek was bij Takigawa San, altijd een plezier om hier te komen. Ik heb enkele koi bekeken, maar moet telkens naar boven om mijn keuze te vinden. Naar boven wil ook zeggen...ping ping...

Na 3 jaar mudpond en bijna 40 cm verder heeft Virgin haar einddoel bereikt en is het tijd om naar Arendonk te komen. Ze is massaal gegroeid, heeft een enorme body ontwikkeld en haar beni is naar Japanse begrippen van topkwaliteit. Laat ze daarenboven nog enkele minpunten hebben, en ze is haast menselijk...

Ik heb er nog een laatste filmpje van gemaakt, ze blijft nog zitten tot het voorjaar, en in April laat ik ze komen, samen met een bijzonder fraaie chagoi, die ondertussen ook voor 99,99% verkocht is.

Hier wil ik toch wel even bij stilstaan, want deze chagoi is op dit ogenblik 84 cm als yonsai, terwijl ik dacht dat ze gosai was, maar niets is minder waar. Het netpatroon is de perfectie nabij en er zit een geweldige teri op de koi. Madam is lang en slank voor haar leeftijd, maar met het hoofd perfect in het lichaam geplaatst. De kleurstelling is zeer speciaal, namelijk goudgroen, beter kan ik het niet omschrijven. Het is de glans van goud met een groenige teint doorregen.

De toekomstige eigenaar moet er alleen voor zorgen dat ze niet over de meter heen zwiept...een schat van een chagoi, en een goede begeleiding kan je er helaas niet bij verkopen. Ik heb echter het volste vertrouwen in de nieuwe eigenaar.

Ik heb nog even een 85 cm koromo gebowld, maar niet aangekocht. Prijs/kwaliteit vind ik deze niet goed genoeg. Takigawa San is echter dringend op zoek naar nieuw koromobloed. Hij was vroeger de specialist van koromo, met de perfecte blauw geschubte tekening, maar het ouderdier is helaas niet meer. Zijn specialiteit waren de "blauwe geschelpte" om het in duivenjargon te zeggen.

De volgende patiënt was Sakai FF. Ik heb hier een ontspannen en interessante dag doorgebracht. Eerst en vooral werd er aandacht geschonken aan mijn Azukari koi. Ik was ontzettend benieuwd naar de ontwikkeling van de 2 sanke die ik nog niet gezien had.

Maar eerst de sanke die ik via Joachim van t'Viske heb gekocht, een Koume sanke die ik begin dit jaar heb aangekocht. Hier bewijst Joachim nogmaals zijn klasse om goede koi te kiezen... het is een pracht van een sanke geworden. Ik heb ze graag zo.

Goede body, aangenaam en speciaal patroon met goede verdeling van het hi op het shiroji. Bovendien is dit het hi dat bij mij hoog in het vaandel staat. Zeker nog niet te rood voor een yonsai, en met de juiste intensiteit. Nu is het kunst om het sumi erop te toveren, en dan weet je niet wat je binnen enkele jaren te voorschijn tovert.... bedankt Joachim.

Naast deze sanke had ik nog 2 tosai sanke in de mudpond gelaten die ik in het voorjaar had aangekocht. Beoordeel ze zelf maar even.

SA-V13-04134 - nisai - 58 cm
SA-V13-04143 - nisai - 60 cm

Ik heb echter nogal veel vraag naar grote en goede sanke van Sakai FF. Vandaag was het mijn geluksdag, want ik kreeg een aantal sanke gebowld die niet van de poes zijn. We hebben ze zelf gekozen, en ik sta achter iedere sanke die ik zo dadelijk ga laten zien. Het zijn natte dromen die uit kunnen komen, maar zoals door de Aziaten gezegd...buy your happiness...

Je moet begrijpen dat dit koi zijn uit het hogere segment, en dat deze voorzien zijn van een behoorlijk prijskaartje. Als je interesse hebt, kan je me contacteren.

1311102 - yonsai - 72 cm
1311103 - yonsai - 73 cm
1311101 -5,5 sai - 86 cm
1311104 - 5,5 sai - 86 cm

De ontvangst vandaag was voortreffelijk. Ik werd zelfs uitgenodigd om te komen eten, en ik kan je garanderen dat dit in orde was. Ik heb er enkele foto's van bijgedaan, en de tuin mocht niet ontbreken, want het is herfst, en dan beginnen de bomen op kleur te komen. Tussendoor ook nog enkele filmpjes gemaakt om mijn verhaal nog wat op te fleuren.

selecteren bij Sakai FF
even toeren op de farm.
kijkje in de vijvers

En dat was het zo een beetje vandaag, ik hoop dat je wat kan genieten van het aangeboden festijn...


Meer afbeeldingen

Reacties

23 reacties tot nog toe

Jawatte ik zie verschillende mooie koi verschijnen en zeker een mooie maat naargelang de leeftijd .Interkoi heeft zijn slag geslagen bij Sakai zo te zien ,nu de prijzen nog haha .
De andere koi zijn tot hiertoe ook best goed geëvolueerd ,ik denk tot hiertoe een geslaagde trip ?
Morgen momotaro veiling en daar zal het niet zo simpel zijn deze keer ,we zullen zien ! grtjs en slaapwel Luc

paul on 18/11/2013 15:55

En wie de chagoi in optie heeft staan NIET twijfelen want daar kan niets verkeerd mee gebeuren aangezien de lengte/bouw .
Als onze dikke chagoi er niet meer zou zijn dan was dit ook mijn keuze geweest zeker weten .(ik had al tegen Luc gezegd ZO moet een chagoi zijn en niet anders) Want een chagoi koop je niet voor even !grtjs

paul on 18/11/2013 16:06

Echte kleppers aangekocht bij Sakai, proficiat Luc!

Tom on 18/11/2013 16:09

Voor zover te zien hebben de sff tosai het goed gedaan! Mooie koi... Geldt trouwens ook voor virgin! Blijft een beul! Idd wat kleine foutjes maar vermoed dat deze ook iets minder kost dan een foutloze koi haha

De nieuwe aankopen van sff zijn ook niet verkeerd voor zover ik kan zien! Jammer dat deze allen buiten mijn budget vallen.

Die chagoi is een buitencategorie kwalitatief gezien... Komt wel heel dichtbij perfectie!

Wanneer staat taniguchi op het programma Luc?

Matthijs on 18/11/2013 16:17

Donderdag Matthijs...

luc on 18/11/2013 16:36

Wat een kleppers die Sakai!!

kurt on 18/11/2013 19:07

een van de mooiste chagois die ik ooit gezien heb!!!
de bouw is perfect!!! ik denk dat ze nog wat breder gaat worden...
wat vinden jullie van die andere chagoi op de side(marudo)?

pascal on 18/11/2013 20:07

Inderdaad Pascal... Chagoi uit duizenden! Zo heb ik ze ook nog niet vaak gezien!

De marudo is wel iets minder dan deze... Echter is 81cm yonsai ook erg goed te noemen! Mooie brede chagoi met een mooie lichte kleur.
Op de paar minuscule foutjes na een pracht van een koi! Ik zou mijn 76cm hirasawa graag verkopen en de marudo ervoor terugnemen, maar daar zal teveel geld tussen komen vermoed ik! Pascal... Als jij een goede chagoi wilt denk ik dat je met de marudo heel goed zit.. Maar das mijn bescheiden mening!

Matthijs on 18/11/2013 20:12

De Sanke 1302087 zie ik vannacht nog wel een paar keer voorbij komen.
Wat een fantastische Sanke is dat !

Virgin , let eens op de huidkwaliteit !
Raar he , in een pond met allemaal grote Koi is 91 cm ineens niet zoveel!

Martin , let je wel een beetje op. Heel veel beter word het niet hoor !
De 1311101 ook indrukwekkend hoor....

Goed bezig Luc. Succes morgen !

jack on 18/11/2013 20:43

Martin heeft die chagoi gekocht , het kan niet anders . Groenige kleur is toch wat hij zocht . Moest dit zo zijn , dan kom ik absoluut kijken .
Na het zien van dit alles gaan de volgende dagen wat tegenvallen vrees ik .
man man zulke vissen heb ik dit jaar nog niet veel voorbij zien komen .

johan on 18/11/2013 21:41

Oeps verkeerd gelezen , chagoi is niet verkocht.

johan on 18/11/2013 21:56

De chagoi is definitief verkocht johan...maar gun me wat ademruimte om alles op te volgen. Het belt hier...het skype...de mail staat niet stil...facebook staat roodgloeiend...pffff

luc on 19/11/2013 02:55

Een succes dus .
Goed toch ? Maar ja aan bellers en mailers alleen heb je niets .
De chagoi op de show , jaja komt goed.

Johan on 19/11/2013 07:57

@ Jack en de anderen,

Net nu het voor mij als Sakai fanaat een klein beetje feest zou moeten zijn, dreigt mijn gezondheid mij opnieuw in de steek te laten. Terug de oude kwaal (van vorig najaar) die de kop op wil steken . . .
Eén troost echter: ik heb de (goudgroene) chagoi naar mijn hart beet.

Martin on 19/11/2013 19:39

Zo ga je er niet veel tegenkomen, prachtige aanwinst Martin.
Daar kan je gerust een prijsje mee winnen.

Marcel D on 19/11/2013 20:34

Sterkte Martin , u goed soigneren hè , drink maar eens een warm glas rode wijn met honing... Doet wonderen!! Proficiat met de prachtige chagoi, TOP!!

kurt on 19/11/2013 20:38

@ martin, gefeliciteerd met de geweldige chagoi!
en beterschap.........

pascal on 19/11/2013 21:20

@ Martin , zeer fraaie aankoop !
Sterkte , en een beetje vertrouwen houden !

jack on 19/11/2013 21:27

Martin,Proficiat met je chagoi.
veel sterkte met je gezondheid.

Groetjes frans en Ans

Frans en Ans on 19/11/2013 22:34

Veel beterschap Martin , en troost u met de gedachte dat er volgend jaar weer een mooie beker op uw schouw komt staan met deze parel .
Als dit niet het geval is, weet in het totaal niet meer .

Johan on 20/11/2013 21:37

Proficiat Martin met je mooie aankoop. Wat zwemt ze sierlijk door het water op het laatste deel van het filmpje.

Sterkte met je gezondheid.

Stephan on 20/11/2013 21:43

Proficiat Martin met je mooie aankoop. Wat zwemt ze sierlijk door het water op het laatste deel van het filmpje.

Sterkte met je gezondheid.

Stephan on 20/11/2013 21:46

Beste mensen allemaal,

Bedankt voor jullie bemoedigende en fijne wensen, ook in verband met de chagoi.
Voorlopig houdt de gezondheid stand, maar naar mijn aanvoelen is het een wankel evenwicht. Ik mag hopen dat het niet omslaat van kwaad naar erger . . . maar warme rode wijn met honing durf ik toch niet uit te proberen Kurt!

@ Jack,
Ik had onlangs gezworen mij hier voor een tijdlang te onthouden van koibeoordelingen, en het is dus maar een vraagje waarop ik niet ga reageren (wat je mij moet vergeven): waarom vindt jij die SFF sanke 1311101 dan zo goed, of beter gezegd indrukwekkend, zoals je het zelf uitdrukt? En wat dan gezegd van de 1311102 ?

Martin on 20/11/2013 22:06